25 év után ismét a brit slágerlisták élén a Queen

Negyedszázad telt el azóta, hogy a legendás Queen együttes legutóbb a slágerlisták élén járt. Most a Live Around The World című koncertalbumukkal kerültek ismét az élre – ez az együttes tizedik lemeze, amely ilyen magasra jutott. 

A koronavírus-járvány a Queen tervezett koncertturnéját is lehetetlenné tette, a lemez részben éppen azért született meg, mert az együttes tagjai így szerettek volna köszönetet mondani a rajongóknak – írta meg a BBC.

A lemezen természetesen az együttes legtöbb nagy slágere szerepel, a záró dalt Sydneyben rögzítették. Érdekesség, hogy ez a Queen nyolcadik élő lemeze, ám az első, amin nem az 1991-ben elhunyt legendás Freddie Mercury énekel.

“Az egyes a kedvenc számom (Tear It Up). Még mindig megdobogtatja az embver szívét" - mondta Roger Taylor dobos.

“Nagyon boldoggá tesz az album sikere. Hihetetlen, hogy ennyi év elteltével is ünnepelhetjük a Queen ikonikus zenéjét" – fogalmazott Adam Lambert a jelenlegi énekes.

“Mivel mindannyian azzal küzdünk, hogy élő koncerteket tarthassunk egy félelmetes ellenség uralta világban, tökéletes pillanatnak tűnt ez arra, hogy kiadjunk egy nagy gondossággal összeállított élő lemezt” – ezek már Brian may gitáros szavai.

A hivatalosan Queen + Adam Lambert néven turnézó formáció először 2009-ben lépett fel közösen, az amerikai előadó 2011 óta koncertezik rendszeresen a brit banda tagjaival, hatalmas sikerrel, hiszen már közel 4 millió ember előtt játszottak.

Rockhírock

 • 2020, november 2

  Balázs Fecó családja nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője közölte a hírt, hogy 69 éves korában meghalt az énekes: „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt

 • 2020, november 2

  Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelynek életútösszegző mondanivalójának szomorú aktualitást ad Benkő László és Mihály Tamás múlt heti halála.

  "Ezt nagyon

 • 2020, november 2

  Omega Fan Club - Official:

  "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és

 • 2020, november 1

  Benkő László (1943-2020)
  "Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói

 • 2020, október 12

  Negyedszázad telt el azóta, hogy a legendás Queen együttes legutóbb a slágerlisták élén járt. Most a Live Around The World című koncertalbumukkal kerültek ismét az élre – ez az együttes

Oldalak