25 év után ismét a brit slágerlisták élén a Queen

Negyedszázad telt el azóta, hogy a legendás Queen együttes legutóbb a slágerlisták élén járt. Most a Live Around The World című koncertalbumukkal kerültek ismét az élre – ez az együttes tizedik lemeze, amely ilyen magasra jutott. 

A koronavírus-járvány a Queen tervezett koncertturnéját is lehetetlenné tette, a lemez részben éppen azért született meg, mert az együttes tagjai így szerettek volna köszönetet mondani a rajongóknak – írta meg a BBC.

A lemezen természetesen az együttes legtöbb nagy slágere szerepel, a záró dalt Sydneyben rögzítették. Érdekesség, hogy ez a Queen nyolcadik élő lemeze, ám az első, amin nem az 1991-ben elhunyt legendás Freddie Mercury énekel.

“Az egyes a kedvenc számom (Tear It Up). Még mindig megdobogtatja az embver szívét" - mondta Roger Taylor dobos.

“Nagyon boldoggá tesz az album sikere. Hihetetlen, hogy ennyi év elteltével is ünnepelhetjük a Queen ikonikus zenéjét" – fogalmazott Adam Lambert a jelenlegi énekes.

“Mivel mindannyian azzal küzdünk, hogy élő koncerteket tarthassunk egy félelmetes ellenség uralta világban, tökéletes pillanatnak tűnt ez arra, hogy kiadjunk egy nagy gondossággal összeállított élő lemezt” – ezek már Brian may gitáros szavai.

A hivatalosan Queen + Adam Lambert néven turnézó formáció először 2009-ben lépett fel közösen, az amerikai előadó 2011 óta koncertezik rendszeresen a brit banda tagjaival, hatalmas sikerrel, hiszen már közel 4 millió ember előtt játszottak.

Rockhírock

 • 2021, május 9 -

  Az  Egyesült Államok kormánya évtizedeken át nyilvántartott egy dossziét a Cobain halálával kapcsolatos összeesküvés-elméletekről. Az alábbiakat tartalmazzák a most nyilvánosságra hozott dokumentumok

  Az elmúlt hónapban Kurt Cobain és a Nirvana újra a címlapokra került. Április 5-én volt Cobain halálának 27. évfordulója, piacra került egy anyag Cobain utolsó fotózásáról, és a Nirvana-t, mint együttest...

 • 2021, május 5 -

  Noddy Holder a 70-es évek egyik arca volt. A Slade frontembere ma őszintén beszél az akkori szép emlékeiről és a rossz dolgokról is.

  Bár Noddy Holder 1992-ben kilépett a Slade-ből, továbbra is ő a legnagyobb vonzereje. A  frontember egy olyan zenekar szinonimája, amely 1973-ban már olyan nagyhírű volt, mint a Beatles.

  Érdekes tehát, hogy az egyetlen dolog, amiről nem beszélünk a legvégéig, az a Cum On...

Égben lebegők

"Semmi sem tart örökké…"

... Úgy írok Neked Drága Mityó, hogy megfáradt, gyönge tested több mint három hónapja már az Égi Csillagok Zenekarának csodás, elismert Tagjai közt lel nyugalomra, s új erőt, hitet merítesz soha nem múló tehetségedből. Sokan hisszük, hogy rajongóid imáiból, szeretetéből megnyugvást nyersz végre, ott fent, ahol egyszer majd újra találkozunk.

A vándorlásod a hosszú, nehéz utadon,...

Ismét egy legendával lettünk szegényebbek. Elhunyt Papp Imre, Mityó, a Gemini együttes frontembere.
A hírt unokatestvére Iványi Gábor osztotta meg facebook oldalán

"Vándorlás a hosszú úton,
vándorlás, ameddig bírom...
Nem bírta tovább.
Tudatom mindenkivel, aki ismerte és szerette, hogy...

Életének 73. évében elhunyt Dinnyés József zeneszerző, énekes-gitáros – közölte a hírt közösségi oldalán testvére, Dinnyés Ágnes.

A bejegyzés szerint Dinnyés Józsefet hétfőn érte a halál.

Dinnyés József 1948. augusztus 4-én született Szegeden. 1963-ban kezdett énekelni, 1966-ban alapító...