51 éves korában elhunyt Nick Menza, a MEGADETH egykori dobosa

Habár egyelőre pontos részleteket nem tudni a halál okáról, Menza új bandája, az OHM koncertje közben halt meg szombat este, a kaliforniai Studio City-beli Baked Potato klubban.

Nick az OHM szettjének harmadik száma közben összeesett a színpadon. A helyszíni beszámolók szerint a zenész szívrohamot kapott, és még a mentősök kiérkezése előtt meghalt. 25 percen keresztül próbálták újraéleszteni, de ez sajnos nem sikerült...

Nick egyik barátja, Allen E. Hall erősítette meg a szomorú hírt a Facebook-on: "Tegnap egy csodálatos tehetséget, egy fantasztikus embert vesztettünk el. Nick Menza volt a világ legkedvesebb és legőszintébb embere. Barátaiért feláldozott mindent. Rajongott a művészetért - nem csak a metalzenéért; érdeklődési köre ennél jóval tágabb volt... Festett, szobrászkodott, fát faragott; digitális művész, zenész, ezermester volt. Hihetetlenül kreatív tehetséggel és hatalmas képzelőerővel rendelkezett. Minden projektjét óriási sikerek övezték...".

A dobos biográfusa, a 'MenzaLife' című könyv szerzője, J. Marshall Craig elmondta: "Szeretnénk, ha mindenki részvétét fejezné ki Nick családjának; különösképpen két fiának (Nicholas és Dante), valamint feleségének, Teri-nek".

Menza 1990-ben, a klasszikus 'Rust In Peace' album rögzítése során vált a Megadeth tagjává; majd 10 éven keresztül az is maradt, hozzájárulván a csapat legsikeresebb érájának eredményeihez. A dobos a banda 'Cryptic Writings' albumának turnéja közben térd-fájdalmakra kezdett panaszkodni. Később az orvosok tumort fedeztek fel szervezetében, amiről még a műtét előtt kiderült, hogy jóindulatú, így vissza is térhetett volna zenélni, ám a Megadeth ezidő alatt megtalálta utódját, Shawn Drover személyében (aki 2014 novemberében jelentette be kiválását a bandából). Dave Mustaine frontember ekkor azt mondta: "Nick nem volt eléggé felkészülve".

2015-ben felmerültek a pletykák, hogy Menza esetleg visszatér a Megadeth-be, és mint kiderült, volt is erről szó, de Mustaine-ék "igazságtalan alkut" ajánlottak neki.

Mustaine a szomorú hírre így reagált a Twitteren: "Mondjátok, hogy ez nem igaz. Arra keltem fel hajnali 4-kor, hogy közölték: Nick Menza elhunyt május 21-én, miközben az OHM zenekarral játszott, a Baked Potato klubban... #nickmenzarip".

A Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson közleménye: "Részvétem Nick Menza családjának és barátainak. Egy jólelkű úriembert vesztettünk el... Nick egy valódi művész volt, aki mindenkivel baráti viszonyban állt".

Marty Friedman, a Megadeth korábbi gitárosa a következőket osztotta meg a Facebook-on: "Mindannyian tudjuk, milyen nagyszerű és különleges dobos volt Nick Menza. Arról nem is beszélve, hogy személyében egy megbízható barátot, egy őszinte bandatársat és egy szerető apát ismerhettünk meg. Elmondhatatlanul szomorú vagyok - erre nem számítottam... Nyugodj békében testvérem".

Menza épp egy évvel ezelőtt csatlakozott az OHM együttes felállásához, miután annak előző dobosa, David Eagle (egy szívroham és egy szívműtét után) elhunyt. Az OHM-nak tagja egy másik ex-Megadeth tag, Chris Poland gitáros is.

A napokban jelentették be, hogy a SceneFour művészeti csoport Menzával való kollaborációja eredményeképpen egy "ritmusok vásznon" produkciót mutat be június 16-án. A kiállítást 'Rhythm Hits The Wall' címmel látták el.

Rockhírock

  • 2021, február 19

    Fülbe mászó dallamvilág kemény ritmus, megjelent a zenekar új klipje:

    "Elérkezett az idő, hogy nyilvánosságra hozzuk pályafutásunk legrendhagyóbb körülmények között készült és megjelenő lemezének első

  • 2021, február 17

    Néhány hónappal ezelőtt interjút készítettem Paul McCartney-val, aki elmondta, hogy kerüli a róla, vagy a Beatles-ről szóló könyveket, mivel előfordulnak bennük apróságok rosszul leírva, ami irritálja.

Égben lebegők

Brunner Győző a hatvanas években az egyik legnépszerűbb magyar beatzenekar, a Metro dobosaként lett ismert.
A zenekarban 1965-től játszott egészen az évtized végéig, majd külföldi vendéglátózás után a Radics Bélát, Som Lajost és Balázs Fecót is felvonultató szupergrupban, a Taurusban dobolt, melynek teljes neve Taurus EX-T 25 75 82 volt, és a zenekarvezető Brunner telefonszámát is tartalmazta. ...

Hilton Valentine játszotta fel a rocktörténet egyik legismertebb dalnyitányát (minden kezdő gitáros először megtanult intróját) a The House of The Rising Sun elején. 77 éves volt.

Valentine alapítója és gitárosa volt az Animals együttesnek, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja.

A halálhírét a zenekar kiadója, az ABKCO Music is megerősítette. "Mélyen együtt érzünk Valentine családjával...

A Liszt Ferenc díjas zenész, a Bergendy-együttes alapítója és vezetője 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

Az Iskolatáska című dalt jóformán minden magyar hallotta már százszor, fülbemászó melódiája miatt rendszeresen játsszák a rádiók, de a zenekarvezető Bergendy István blődnek tartotta.

„A hatvanas években felemás helyzetben voltunk. Igaz, show nélkül,...