Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal e'zine
Frissítve: 16 perc 52 másodperc

Leponexx EP premier

v, 04/05/2020 - 09:33

Eljött az idő, megérkezett a köröstarcsai Leponexx zenekar friss EP-je. A három számot tartalmazó anyag a Nekünk Texas címet viseli és a gyulai No Silence-ben készült. A Húsdaráló címet viselő dalt már tavaly megjelentették digitális formában, ráadásul klipet is forgattak hozzá.

A srácok így mesélnek az alkotói folyamatról:

“Ezt a kislemezt tekinthetjük a zenekar egyik mérföldkövének is. Gyökeresen más, mint az első anyagunk, a Brutális Majális. 

Elsősorban azért, mert az első kislemez dalait még teljesen más felállás írta. A jelenlegi ritmusszekció – Bede Attila (basszusgitár) és Tóth Péter (dob) – zenekarba kerülésekor ezek a dalok már készen voltak, ők pedig még itt-ott hozzátettek ezt-azt, illetve a felvételen már őket hallani.
Azóta persze rengeteget fejlődött a zenekar, tudásban is, meg persze más hatások is keverednek az újabb dalokba. Mondhatni, összeértek.

A Nekünk Texas EP tehát a zenekar első olyan anyaga, amit teljes mértékben a jelenlegi felállás írt és rögzített.”

A teljes EP itt hallgatható meg:
https://youtu.be/CijbU3KfcKk

Tracklist: 

1. #pokol
2. Húsdaráló
3. Nekünk Texas

A címadó dalhoz és a nyitó (#pokol) tételhez szöveges videó készült.

Az EP-t letölthetitek a BANDCAMP-ről: https://leponexx.bandcamp.com/, valamint eléritek a SOUNDCLOUD-on és a DEEZER-en is. 

Egy újabb videóklip kíséretében jelent meg a modern-metalt játszó Mezmerized negyedik kislemeze, a Hybrid

p, 04/03/2020 - 20:24

A csupán fél évvel ezelőtt indult zenekar hamar berobbant a köztudatba és ezen idő alatt jelentős követőbázisra tett szert.
Első daluk, a “DESIRE” 2019 októberében jelent meg, ezt pedig követte 3 újabb kislemez dal.

A most megjelent HYBRID a csapat eddigi talán leghúzósabb és legzordabb szerzeménye, a hangi világot pedig egy hasonlóan sejtelmes, mozgalmas videóklip kíséri, amelyet ezúttal is GERÓCS BALÁZS (Instant Cinema) készített.

A MEZMERIZED 2020 januárjában jelentette meg első fizikai EP lemezét ENTER címmel, amely összesen 3 hét alatt el is kelt,
2020 második felében pedig érkezik a zenekar első nagylemeze, melyről további híreket és információkat a zenekar online elérhetőségein lehet megtudni hamarosan:

Mezmerized Facebook

Mezmerized Hivatalos Oldal

A MEZMERIZED dalai digitális formában elérhetőek az összes online streaming platformon:

▶Spotify: https://spoti.fi/2N90ZMU

▶AppleMusic: https://apple.co/33YT3Vb

▶Deezer: https://bit.ly/34adEpZ

▶Amazon Music: https://amzn.to/36475qI

In Vacuo – Urbain noir saját szavaikkal

p, 04/03/2020 - 20:21
Concordia Discors by In Vacuo

In Vacuo – Urbain Noir “saját szavaikkal”

„Hát, figyelj, őszinte leszek! Ez az album borzasztóan önző. Nem az lett, hanem annak készült! Így akartam. Lehet, ez most nagyképűen hangzik, mert persze mindenki magának csinálja a zenéjét. „Ha tetszik, akkor jó, ha nem, akkor lehet továbbmenni…” Pedig az esetek többségében ez egyáltalán nem igaz. Nálam is ez az első. Most jött el a pillanat, amikor magamért, magamnak kellett elkészítenünk. Hogy legyen egy fogódzkodó akkor, amikor már majdnem teljesen elmerültem. Csúnyának akartam, göcsörtösnek és tövisekkel telinek. Nem baj, ha belevág a húsba, legalább van mibe kapaszkodni.

Tudod ez a lemez nem úgy készült, ahogy elképzeled. A ritmus született először, a dobok lüktetése taposta ki azt az utat, amit én már évek óta járok és mutatott irányt Nagának, hogy rám találjon a zene rengetegében.

A szó a teljes, és legsötétebb káoszból bugyborgott elő. Úgy, mint a kiokádott fertőzés, amitől szabadulni akar a test. Gyógyulna.

Ha velem tartasz, kövesd a lábnyomomat, ha letérsz az ösvényről, keresd a magad útját, úgy is jó lesz és eljutsz valahová. Nem szükséges találkoznunk, tudod, a megtett út a fontos!

 1. TIMETRAVELLER

Mindig is ezt akartam nyitódalnak és a dal maga találta meg a szövegét. Gyakorlatilag az akkor bennem lévő semmiről és ürességről szól. Arról, amikor ülsz egy szobában, nézel kifele és érzed, hogy csesztet egy érzés, amitől szabadulnál. Csapongó gondolatokkal próbálod meg elütni a sarkon ólálkodó kis zsebpoklot, ami ha rád talál, ismét napokra bekebelez. Inkább repülnék, inkább utaznék el erről a helyről, el ebből a testből. A végén vacakul játszottam fel a duplázós témát, de hát most már ez van, akkor így ment, ez része a pillanatnak.

 1. SELFMADE GOD

Nagyon tetszett amit Naga kihozott ebből a dobalapból. Szerintem jó a húzása. És bár egy sarokkövet lefektettünk, miszerint nem lehet túlságosan eklektikus a végeredmény, szerintem itt az eklektikus – hisztérikus vokál kimondottan jót tett az összképnek. Szöveg? Előbb vagy utóbb Mindannyian Istent csinálunk magunkból. Legalább is az életünk egy-egy pontján biztosan. De istenség igen sokféle létezik és a legtöbb nem akar mást, csak pusztítani. Ilyen kis istenecskék vagyunk mind, ki a párján, ki a gyerekén, ki önmagán zsarnokoskodik, jótékonykodik, pusztít vagy teremt.

 1. CAVEMAN

Ez egy érdekes darab. Lényegében egy asszociációs, időhurkos agymenés, ahol önnön ősalakunk vív harcot a káosz-szörnnyel és mikor már agóniában és delíriumban fekszik törött végtaggal a barlangban, ami egyben a halálos ítélete is, a jövőről álmodik. Mindannyian vágyunk valahova. Még az utolsó pillanatban is.

 1. OBSCURE MIND

Na, itt a teljes szellemi megsemmisülés. A tökéletes delírium mocsokkal, szarral, nagy seggekkel, nyugtatókkal és sok fetrengéssel. Hívhatjuk az önsajnálat szánalmas monolitjának is, ahova egy nyekergő ócska metrókocsi visz el. Dohog, dübörög, rángat. A vége is olyan kuszán fura lett. Mint általában ahogy a dolgok végződni szoktak.

 1. FRAGMENTS

Ez Naga dala, ebben teljesedett ki a hangszínekkel, a tempókkal, a sodrással. Itt ő beszél a hangokon keresztül, a szöveg másodlagos. A vokál csak háttérzaja a vasárnap esti nagyvárosnak, az ember jelenlétének lámpása csupán. A megfagyott pillanat mementója ez, egy kandelláber reflexiója a pocsolyában. Mint amikor Marv részegen dülöngél Sin City esőáztatta mocskában.

 1. THE WELL

Ja, ez nagyon vicces volt. Nem szeretek vokálozni és bár Naga szerint hülye vagyok, nekem sosem tetszik a saját hangom. Na és itt persze jött a nagy gondolat, hogy ez legyen teljesen az enyém… Nagáéknál a nappaliban söröztünk keményen. Volt már bennünk, nem tagadom. Egyszer csak szóba került Rob Halford, meg a sikítozás. Mondanom sem kell, eljött a pillanata az örök soroknak: „fogd meg a söröm”. Így sikerült… Elsőre és utoljára. Bent hagytuk. A többi vokállal továbbra sem vagyok teljesen kibékülve. A dal maga jó húzós, azt szeretem.

 1. EMPTY ROOM

Az elején lányom zenedobozát vettük fel, csak úgy, mert valami miatt mindig összeszorul a gyomrom, amikor meghallom. Nem tudtam hova és melyik dalhoz fogom felhasználni. Aztán ahogy próbálgattam így állt össze a lemez szerkezete. Csak utólag vettem észre, hogy ez az egyetlen dal, aminek a szövege a lányomról (is) szól. A közepén az az ordenáré brutál hörgés is véletlen. Gondolom a bennünk lévő atmoszféra-többlet miatt véletlenül a gitársávra vettük fel. Ez is így maradt. Így lett jó. Ja, Naga szerint ez egy ballada, vagy líra vagy mi a fene.

 1. FREUDIAN

A Freudian pont az, aminek a címe alapján hangzik. Az ösztön-én lázadása a felettes-én ellen. Mélyen szántó krédója nem több, minthogy „Tudod mit? Baszd meg ezt a szart!”. Egyfajta maradvány-tini lázadás nagyon is felnőtt sebek fájdalmából. Valahogy úgy képzeld el, mint amikor az első Világháborús katona a szögesdrótba gabalyodva próbálja meg magát kiszabadítani, míg körülötte a Maelström pokla jár haláltáncot. Ebben a helyzetben nincs mit tenni, már csak egy jó nagy mellre lehet gondolni.

 1. UP AND DOWN

Ő volt a másik fix pont. Mindig is a „9”-eske volt. Tudtam előre, hogy vele fogunk zárni. És mivel is lehetne jobban lehúzni a rolót, mint egy kicsit szentimentális világmegmondással? Minden lehet úgy, ahogy lennie kell és pont máshogy is… Mindegy mit teszünk, mindegy mennyire gondoljuk magunkat az univerzum közepének. A nap akkor is feljön és a föld akkor is tesz körülötte egy kört, ha mi az öröklétbe bombázzuk magunkat. És el is értünk a rengeteg túloldalára. Ha velem tartottál, akkor köszönöm neked, ha itt búcsút intünk most egymásnak, hát ég veled!”

Pit of Saron – karanténklip

cs, 04/02/2020 - 13:59

A debreceni Pit of Saron 2019-ben kezdett dolgozni harmadik nagylemezén, ami négy részletben jelenik meg. Az első negyed tavaly nyáron jött ki, egy klippel egyidejűleg, amit a No More Void című számhoz forgattak, a debreceni Hangszerarzenál új üzletében. Azóta történt a zenekarban egy tagcsere dobos poszton és már az új felállással léptek fel a fiúk a Tankcsapda előzenekaraként a T30-as turnén a Főnix csarnokban. A koncertezés mellett az album folytatásán is dolgoztak a srácok, ennek eredménye a most vasárnap, azaz április 5-én megjelenő következő 3 dal, az Everdream, Joy Rush és Smiley Reapers. Az Everdream című nótához készítettek egy videót is, melyet a jelenlegi helyzetnek megfelelően, mindannyian otthon rögzítettek.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=JPqlRzA0V9o

Facebook: https://www.facebook.com/PitOfSaron/

Mivel a koncertezés helyett most teljes energiájukkal az album következő két negyedére tudnak koncentrálni, így ha minden jól megy már tavasz végén – nyár elején jön az újabb 3 számos dalcsokor tőlük.

Dying Wish – Álarc

sze, 04/01/2020 - 19:45

Dying Wish hírlevél:

Kis csúszással, de végre elkészült a következő szöveges videónk, az Álarc című dalunkra.
A nótához Újlaki Ricsi barátunk készített egy nagyszerű grafikát, amiből készült póló minta is.
Igazán szép lett :), ha kedvet kapsz hozzá, a többi merch cuccunkal együtt megrendelhetitek az
acssanyi81@gmail.com e-mail címen.

Sajnos a Korona vírus mizéria elérte a saját szervezésű fesztiválunkat is, amit átkellet helyeznünk,
egy nyár végi időpontra. A fellépő zenekarokban is lesz némi változás, egyeztetési problémák miatt.
Reméljük mihamarabb véget ér ez a rémálom és találkozhatunk a koncerteken az év második felében.
Figyeld a friss információkért a zenekar facebook oldalát, mert ha minden jól sikerül az ősz folyamán,
az idén 20 éves lemezünk jubileumát is szeretnénk méltóképpen megünnepelni.
Kitartás mindenkinek!

Elmarad a Rhapsody budapesti koncertje

sze, 04/01/2020 - 13:36

Az olasz Rhapsody bejelentette, hogy 2020 tavaszi turnéja pótlás nélkül elmarad, így a 2020. április 15-ére, a Barba Negra Music Clubba tervezett koncert sem lesz megtartva.

A jegyek visszaváltása április 6-án indul. A Rock1, Tixa és a Ticketportal online felületén vásárolt jegyek automatikusan visszatérítésre kerülnek. A személyesen vásárolt jegyek a vásárlás helyén válthatók vissza 2020. május 6-ig. A megnövekedett ügyintézési forgalom miatt a jegyértékesítők a közönség szíves türelmét kérik.

Self Desolation – megjelent az első kiadványuk

sze, 04/01/2020 - 09:30

A Self Desolation egy szombathelyi extreme metal zenekar! Első kiadványuk a napokban jelent meg, ‘Desolation‘ címmel. Műfajukat a tagok sokrétű zenei ízlése határozza meg. Megférnek a doomos és gótikus elemek mellett a Metal/Death/Core/Black témák, mint ahogy szaggatott ritmusok és a kidolgozott szólamok is. Alapvető törekvésük, hogy egyedi hangzású változatos zenét alkossanak. A banda 2013 októberében alakult, jelenlegi felállás 2019 óta stabil.

Album: http://selfdesolation.bandcamp.com/album/desolation

https://www.facebook.com/idesolationofficial/
selfdesolationband@gmail.com

Omega Diatribe turné helyett turnévideó

v, 03/29/2020 - 20:52

A globális méretű rendkívüli helyzetet generáló koronavírus (COVID-19) miatt, többek között a budapesti Omega Diatribe turnéja is ment a levesbe, amit a srácok egy élő klippel ellensúlyoznak, aminek anyagát a tavalyi Penultimate Fall Európa turnén rögzítettek.

Alább hallhatjátok is a második lemez egy klasszikus tételét, az Extrinsic c. dalt, immáron Lucsányi Milán hangjával, valamint Szpuszenik Richárd dobjátékával, aminek hangját a tavalyi Akvárium Klubos koncert alkalmával örökítették meg.

Korábban már hírt adtak arról, hogy a zenekar őszre datálta az egyelőre címet nem viselő lemezük megjelenését, amit ezúttal a neves svéd producerrel, Jens Bogren-nel készítenek.
Azt viszont nem tudni egyelőre, hogy a járvány okozta korlátozások mennyiben érintik ezt.

http://omegadiatribe.com

http://facebook.com/omegadiatribe

Aetherius Obscuritas – a norvég Ragnarok és az Ancient énekeseivel az új lemezen! Újabb dalpremier!

v, 03/29/2020 - 19:31

A kiadó jóvoltából egy újabb dal hallható a lemez megjelenése előtt: https://youtu.be/tYatIGm5kdk

Már tradíció, hogy az Aetherius lemezeken vendégénekesek is hallhatóak, eddig olyan zenekarokból mint pl. a Cirith Gorgor, Suidakra, Harkonin. A hamarosan megjelenő lemez ebből a szempontból is különleges, ugyanis egyből két, a stílusban kiemelkedő és emblematikus vendégről van szó: Jontho a Ragnarokból, és Kaiaphas az Ancient-ből / Thokkian Vortex-ből! Mindketten egy-egy tételben szerepelnek, fűszerezve a “Marthyr” és a “The Frozen Lake of Eternity” dalokat! Megjelenés 2020. április 15!

GOLDEN BLOOD – “Cum, Coke & Blasphemy” EP premier

p, 03/27/2020 - 18:00

Erech Leleth egyszemélyes black metál hordája, GOLDEN BLOOD mocsokkal és gyalázattal rohamozza meg füleid. Legújabb 4 dalos EP-je óda a black- és heavy-metál klasszikusaihoz. Thrash metálos riffjeivel és punkos hozzáállásával a “Cum, Coke & Blasphemy” egy igazi jobbhorog. Ez az EP egyben előfutára idén megjelenő nagylemezének is. Ha szereted a Midnightot vagy Truchło Strzygit és csíped Watain vagy Dissection hangulatát, akkor a GOLDEN BLOOD neked való.

AZ EP 300 példányban jelenik meg március 30-án 8 panelos digipack verzióban. A 10″ bakelit standard borítóval kétféle színben (100 példány arany, 200 példány fekete) április 17-én jelenik meg.

Pre-order: https://store.witchinghour.pl/

Tracklist

 1. Cum, Coke & Blasphemy
 2. Nightfall
 3. We Will Ride
 4. Empress of the Unholy Reich

Isatha – “Feast With The Fallen” videóklip

cs, 03/26/2020 - 19:05

Megjelent a magyar extrém folk metálos Isatha zenekar első hivatalos videóklipje a Feast with the Fallen című számhoz. Az ősszel rögzített klip egyben a második album előfutára is, amely a közeljövőben fog megjelenni From Here To Beyond címmel. Az album és a videóklip az előző énekesnővel, Dauda Judit Évával készült, így egyben ezekkel a kiadványokkal búcsúzik a zenekar tőle.

Follow us on Facebook:
https://www.facebook.com/isatha/

Bandcamp:
https://isathamusic.bandcamp.com/

In Vacuo – Urbain Noir

sze, 03/25/2020 - 20:04

2020. március 7-én a Fémforgácson debütált – Emp (Szabó Péter (Amorite, Maverick Spirit, ex-Bastards, ex-Endless River) és T.G. Nagaarum (Nagaarum, GuilThee) – projektjének az In Vacuo-nak négy és fél év után érkezett új – immár a harmadik albuma, az Urbain Noir.

A bő háromnegyed órás albumra kilenc különös atmoszférájú, black metal gyökerű tétel került.

Az album fizikai formában is elérhető lesz az NGC Prod és egy külföldi kiadó együttműködésének eredményeképpen, amiről idejében hírt adunk majd.

Az első 40 kiadványhoz készült egy egyedi booklet formátumú verseskötet, ami a lemez dalainak szövegével egy időben, azokkal lelki rokonságban, de nem dalszövegnek születtek. A kis füzet Bogiart egyedi illusztrációival vált teljessé.

Dallista:

0:00 Timetraveller
6:37 Self Made God
10:33 Caveman
16:09 Obscure Mind
19:56 Fragments
26:49 The Well
31:14 Empty Room
36:45 Freudian
42:10 Up and Down

Automb – “Chaosophy” albumpremier

sze, 03/25/2020 - 20:00

Tracklist:

SIDE A
1.Path of Return
2.Transmigration Omega
3.Chaosophy
4.Serpent of the Night
5.Selbstgott

SIDE B
6.Hel
7.Trishula
8.Cosmic Tyranny
9.Ragnarok

Tagság:
Danielle Evans: basszusgitár, vokál, billentyűk
Serge Streltsov: gitár, billentyűk, vokál (Necrophagia)
Scott Fuller: session dob (Morbid Angel)

A zenét Serge Streltsov készítette, a szöveget pedig Serge Streltsov és Danielle Evans kreálta.

A gitár, basszusgitár, vokál és a billentyűk felvételeit a Semargl stúdióban zajlottak 2019 június-júliusában.
A hangmérnök Serge Streltsov volt.

A dob felvételei a Scott Fuller Soundban zajlottak 2019 július-augusztusában. A felvételeket Scott Fuller keverte és maszterelte.

Producer Scott Fuller és Serge Streltsov.
Maszterizálást Wiesławscy Brothers / Hertz Studio-ban készült.

A borítót Nestor Avalos készítette a dizájn pedig Piotr Szafraniec.

Nomad – “Transmogrification (Partus)” albumpremier

sze, 03/25/2020 - 15:00

NOMAD : “TRANSMOGRIFICATION (PARTUS)”
1.A WANDERER WITHOUT SHADOW
2.IN THE HANDS OF PROGRESION
3.CLOUDS OF HILLS
4.NOMADEUS
5.PANTOCRATOR
6.THE GRACEFUL ABYSS
7.INCONSOLABLE LONGING

TT:33:14

EXTRA CD/LP(45RPM) “TERTAMORPH II” (different mix)
1.TETRAWIND III
2.TETRAWATER VI
3.TETRAFIRE XVIII
4.TETRAEARTH IX

TT: 16:11

CATLOGUE NUMBER CD :
EVIL100CD JEWELCASE + 12 pages booklet
EVIL100CDDIGI 2 CD DIGI PACK + 2 booklets
LIMITED 300 COPIES EXCLUSIVE EDITION WITH “TETRAMORPH II” CD ( different mix )
Premiere: 27th MARCH

CALTOGUE NUMBER LP
EVIL100LP
LIMITED TO 350 COPIES 2×12″ LP (180gr heavy vinyls) GATEFOLD COVER
“Transmorgification ( Partus ) + “Tetramorph II” – extra vinyl 45RPM
Premiere : 15th APRIL

Jack – Szabadulószoba (Official video 2020)

v, 03/22/2020 - 22:11

Közeleg egy új Jack kiadvány, ehhez készült egy kis felvezető video az egyik dalra. A közelgő anyag egy Split 7” lesz egy szerb bandával akik kegyetlen erős hardcore-punkot tolnak, a nevük Niyazov, megjelenés nyár környéken. A dal címe Szabadulószoba, melyet nem a jelenlegi helyzet ihletett, mert ez már egy régebbi szöveg.

A mindenkori rendszer játszik az emberekkel egy pánik szoba- szerű játékot, mely során elhitetve a kamu- szabadságot és a szabad akarat illúzióját szép lassan bebörtönözik egy bizonyos szobába az embert, ahonnan igazából az életbe nem jutsz ki.
A klippet Vilmos Blanka és Kispál Laci (Ború zenekar) készítették a soundot pedig Toto barátunk keverte a Massreaction zenekarból.

Itt a klip: 

JACK HC/ GRIND CREW HUNGARY
HTTP://JACK.PUNK.HU
http://www.facebook.com/jackgrindpunk
http://jackgrindpunk.bandcamp.com

Új időpontban: Gotthard, Tony MacAlpine

cs, 03/19/2020 - 20:19

A járvány következtében a Gotthard európai turnéja is elhalasztásra kerül, azonban máris megvan az új időpont és helyszín: a zenekar január 9-én érkezik Budapestre, ahol az Akvárium Klub Kishall termében játszanak majd. Egyben ismertté vált a koncert vendége is: a svájciak előtt Talán Attila és zenekara játszik majd. A megvásárolt jegyek változatlanul érvényesek az új időpontra is, vagy visszaválthatók április 18-ig.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/536846556884590

Tony MacAlpine jövő hétre tervezett koncertje szeptember 23-ára kerül át. A helyszín változatlanul az Analog Music Hall, és a már megváltott jegyek is érvényesek, vagy április 16-áig visszaválthatók a vásárlás helyén.

Itt is ismertté vált a hazai vendég: a jó 30 éve alakult, és az elmúlt időszakban újra aktív Classica. A Fejes Zoltán gitáros, Szalai Tamás billentyűs, Kiss Zoltán énekes, Galántai Zsolt dobos és Krecsmarik Gábor basszusgitáros felállásban színpadra álló csapat olyan progresszív zenét játszik, amelyben a rock és metal alapokra klasszikus zenei témák és hatások épülnek.
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/443358183270114/

Sunken State – “This Is the End” (lyric video) premier

p, 03/13/2020 - 15:00

A “This is the End” a johannesburgi metálos Sunken State legújabb dala. A banda 2017-es indulása óta folyamatosan lendületben van. Hangzásuk a groove, core és death metál elemeit használja fel. Jelenlegi felállásuk alapján Dwayne Hees az énekes, Mathew Swanepoel a gitáros, Dwayne Klingbiel a basszusgitáros és Pete Pistorus a dobos. A banda a 2018-as “Enter The Grey” című EP kiadása óta folyamatosan feszegeti határait.

“A “This is the End“-nek az adta az ihletet, ahogy az emberek mindent kihasználnak és elpusztítanak a pénzügyi nyereség nevében – a vállalati növekedés végtelen vágya az egyének, társadalom és környezet kárára” kommentálta a banda a dal mögött húzódó jelentést.

Concerto Music közlemény az elrendelt veszélyhelyzet kapcsán

cs, 03/12/2020 - 19:15

A nemzetközi turnészervező közösség, a hazai rendezvényszervező partnerek és a zenekarok közösen keresik a megoldást az egyre több európai országban, és tegnap óta Magyarországon is elrendelt korlátozások teremtette új helyzetben. A Concerto Music mindenben betartja a kormányrendeletben foglaltakat, így nem lehet kizárni azt, hogy a március 18-ai tAKiDA koncert utáni további rendezvények is érintettek lesznek. Folyamatosan figyeljük a járvánnyal kapcsolatos híreket és rendelkezéseket, és azon dolgozunk partnereinkkel, hogy szükség esetére új időpontokat találjunk a veszélybe került közeli koncerteknek.

Ennek megfelelően az esetleges jövőbeli változásokról akkor adunk hírt, hogy ha már rögzítésre került az új időpont, vagy ha biztossá vált az elmaradás. Minden koncert esetén legkésőbb 1 héttel a rendezvény előtt jelentkezünk majd a hírekkel. Ha változik az időpont vagy elmarad egy koncert, akkor a jogszabályoknak megfelelően minden esetben biztosított lesz a 30 napos jegyvisszaváltási lehetőség is.

Bár a korlátozások megnehezítik az életünket, de a munka nem áll meg, sőt: mi minden energiáinkat arra fordítjuk, hogy a sokak által várt szuper koncertélményeket legfeljebb csak elhalasztani kelljen. Ezért is kérjük, hogy akinek lehetősége engedi, és egyetért a fentiekkel, az csatlakozzon a nemrég indult mozgalomhoz, és támogassa a munkánkat azzal, hogy nem váltja vissza a jegyét. #neváltsvisszajegyet

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
https://www.facebook.com/concertoconcerts
Közlemény a Facebookon: https://www.facebook.com/concertoconcerts/posts/10156675305525448

Lychgate – “Also sprach Futura” albumpremier

k, 03/10/2020 - 15:00

2013 óta a fejlődés és folyamatos finomítás útját járja a LYCHGATE banda. A legújabb disztópikus szerzeményük az “Also sprach Futura“.

A LYCHGATE progresszív death metáljával, egymásba fonódó riffjeivel, a funeral doom testességével és textúrájával, és az előremutató gondolkodású black metál sűrűségével, létrehozta eddigi munkáik közül a legaddiktívabb, leglendületesebb és legütősebb négy szerzeményüket.

A lemez olyan rémálomba illő, túlontúl valódi témákat boncolgat mint a transzhumanizumus, a hasonmások és a szimuláció, az emberiség utáni lét, az “uncanney valley”, az agalmatofília, és a Golem XIV fiktív gépe mely túlszárnyalja az emberi intelligenciát. Az “Also sprach Futura” különleges szembeállítása a fennköltnek és a zsigerinek, a mítosznak és a nagyviláginak, a furának és az ijesztőnek, vagy az évszázadot záró esztétikumnak és az elénk táruló végtelen, sötét jövőnek…

Ajánlott DØDHEIMSGARD, ARCTURUS, BLUT AUS NORD fanoknak!

TRACKLIST:

1. Incarnate 2:55
2. Progeny of the Singularity 5:39
3. Simulacrum 5:40
4. Vanity Ablaze 6:10

Koncertajánló: Full Of Hell & Primitive Man

v, 03/08/2020 - 18:35

Tukker Booking ajánló:

Az év második tukker buliján újból ellátogat hozzánk a kortárs extrém zene egyik prominens képviselője, a Full of Hell, akik legutoljára júliusban a The Body oldalán amortizálták le a Dürer középső termét.

Amortizáció terén most sem lesz hiány, hiszen turnépartnerük ezúttal nem más lesz, mint a Primitive Man, akik immáron harmadik alkalommal fogják tiszteletét tenni nálunk. Valószínűleg napjaink egyik legsúlyosabb zenekaráról beszélünk, ha szóba jön a nevük. Ethanék már javában dolgoznak az új anyagon, de addig a legutóbbi ‘Caustic’ és a korábbi anyagok fasúlyos tételeivel fognak készülni erre az eseményre.

Idáig sem piskóta a felhozatal, de, ha ez nem volt elég, akkor a Full of Hell gitáros Spencer mesteri noise rock zenekarát, az Eye Flys-t is megnézheted, hiszen ők is csatlakoztak a turnéhoz. Spencer mellett még a szintén zseniális Backsliderből köszönthetjük a bőgős Jake Smith-t (gitáros poszton), illetve néha a gitáros Logan is be szokott nekik segíteni, amikor Spencer elfoglalt. A zenekar nevéből kiindulva mindenki sejtheti, milyen zenével fognak előrukkolni ezek az arcok. A Melvins, Unsane, Wrong-féle noiseosabb rockkal operálnak, amire élőben hiba lesz nem fejet rázni.

Ha ez sem volt elég, akkor a lengyel JAD fog egy 80-as évekbeli bakancsos punkkkal pofán rúgni, amennyire csak lehet. A tavaly kiadott lemezük 100 % agresszió, amit élőben valószínűleg még durvábban fognak előadni. 

Hazai részről pedig az UEUM zajduója fogja bemelegíteni az estét töménytelenül zavaró zajhullámaikkal.

Elővételes jegyek a bulira korlátozott számban kaphatóak a Wave-ben, utána már csak a helyszínen lesznek belépők!

A sok zenekarra való tekintettel a kapunyitás 19.00-kor veszi majd kezdetét! Mivel a Full of Hell nemrég volt nálunk, róluk csak annyit érdemes elmondani, hogy a színtér legjobb zenekara, és, ha valamilyen oknál fogva kimaradtak neked, akkor ideje pótolni az elmaradást!

Esemény: https://www.facebook.com/events/546125272622169/

Oldalak

Rockhírock

 • 2020, március 13

  Szeptemberre tűzték ki az Oscar-díjas rendező-producer Peter Jackson The Beatles: Get Back című dokumentumfilmjének bemutatását. A produkcióban korábban sosem látott felvételek is szerepelnek a

 • 2020, március 11

  Bódi László a Republic együttes alapító tagja, énekese és frontembere, Magyarország egyik legsikeresebb zenésze, dalszerzője éveken át krónikus szívritmuszavarban szenvedett pedig meg is műtötték koszorúér-betegsége miatt, életének utolsó időszakában súlyos

 • 2020, március 10

  Végleg lezárult a Led Zeppelin együttes ellen indított plágiumper, az illetékes szövetségi fellebbviteli bíróság is kimondta, hogy a zenekar nem másolta le Stairway to Heaven című dala nyitóaláfestését a

 • 2020, február 19

  Vele lett világhírű az AC/DC, a zenekar legjobb lemezeit egyértelműen neki köszönheti. Igaz, az egyiket már a síron túlról. Igazi őstehetség, karizmatikus frontember, igazi rock and roll arc volt, aki bele

 • 2020, február 13

  Értem, hogy határozatlanság ez 
  De nem érdekel, ha lemaradok
  Az emberek versengésben élnek
  Én mindössze csak lelki békét akarok... tovább

Oldalak