Kronos Mortus

Feliratkozás Kronos Mortus hírcsatorna csatornájára
metal e'zine
Frissítve: 41 perc 15 másodperc

Jigokü – Hate:Speech EP

p, 02/21/2020 - 17:24

A zenekart Magony Gergely, Balogh Ádám és Kuczora Gábor alapította, miután előző bandájuk (Forbidden Noise) földbe állt. Kezdetben teljesen szobaprojekt volt, egy gitáron íródtak a számok, amiket az összejövetelek során rögzítettek házi körülmények között. Mikor megíródott elég nóta, megkérték Szekeres Dávidot (ex-Godgiven, korábban a két zenekar többször is játszott együtt, és jó kapcsolat alakult ki közöttük), hogy segítsen leprogramozni a dobokat. 2019 elején két számot rögzített a zenekar a Ghostship Recordingsban Tóth Gábor (HARMED) vezetésével: a Third Cross és a Molten Glass áprilisban meg is jelent a digitális platformokon. Előbbi kapott egy videoklipet, amit Dávid és Gábor közösen készített.
Ezután Dávid is teljes jogú taggá vált. Tovább íródtak az újabb szerzemények, ezalatt kiderült, hogy Ádámmal nem teljesen egyeznek a többiek zenei elképzelései, így 2019 végén közös megegyezéssel, baráti viszonyban elváltak útjaik. Az új énekest Antalfi Ádám személyében találta meg a Jigokü, aki már felénekelte a február 22-én megjelenő, HATE:SPEECH című EP dalait. Ez az EP 4 számot tartalmaz, ezek közül az első (Inevitable) már kapott egy klipet. Ezt Takács Borisz (B42DIY) készítette.
Az egész kislemez, illetve a zenélés számukra arról szól, hogy feldolgozzák a mindennapos harcokat, kiéljék a frusztrációkat. Szövegeikben kifejeződik a düh és a tehetetlenségből fakadó gyűlölet a korrupt politikusok, a populista reklámcég vezetők, az őrült tömeggyilkosok (akik az előbbiek által befolyásolva egyre messzebb sodródnak a valóságtól), valamint az ember legnagyobb ellensége, a halandóság iránt.  

JIGOKÜ’s links:

Zord – „Twenty Years… Of What”? klubtúra, új videó és album a láthatáron…

cs, 02/20/2020 - 20:00

A „Twenty Years… Of What”? klubtúra keretében 2020. február 21-én, Nagyváradon, a Moszkva kávézóban, 22-én pedig Nagybányán, a Shadows Rock Bar-ban lép fel a Zord a Reborn társaságában. A miskolci thrasherek tavasszal újabb videóval jelentkeznek; a legutóbbi, ’Peripheria’ albumon megjelent „Wry” című dalnak az újraértelmezett verziójához készül a klip. Emellett már javában írják a negyedik Zord album anyagát; a tervek szerint a nyár folyamán stúdióba vonulnak a srácok és az év végén megjelenik az új korong…

2020.02.21. Zord & Reborn – Oradea/Nagyvárad, Moszkva kávézó
https://www.facebook.com/events/636756013735689

2020.02.22. Zord & Reborn – Nagybánya/ Baia Mare, Shadows Rock Bar
https://www.facebook.com/events/2666129673670900

Beharangozó videó: https://www.facebook.com/zordmetal/videos/2536758979870330/

www.zord.hu
www.facebook.com/zordmetal

Slytract – “Tears” [Official Live Video]

cs, 02/20/2020 - 19:16

Új videóval jelentkezik a SLYTRACT, ezúttal egy koncertklippel, amely a tavalyi A38 Hajón
tartott lemezbemutató bulin készült. A videó a lemez vaskosabb pillanatait megörökítő TEARS című dalra készült, amelyet itt tudtok megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=REREN7fnhZg

További info: https://www.facebook.com/SlytractBand/ https://metal.hu/zenekarok/slytract/

Epica, Apocalyptica – közös turnén érkeznek ősszel

sze, 02/19/2020 - 18:29

Október 25-én egy különleges zenekari párost köszönthetünk majd a Barba Negra Music Club színpadán: közös turnén érkezik a hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő négy finn csellós, vagyis az Apocalyptica, illetve a hollandok jobbnál jobb albumokat szállító, és rendre világkörüli turnékon tündöklő szimfonikus metal csapata, az Epica.

A turné két headlinere évtizedes pályafutása alatt már sokat rakott le az asztalra, így nem is csoda, hogy az elmúlt évek egy kicsit a visszatekintésről is szóltak. Az Apocalyptica 1996-ban egy kizárólag Metallica klasszikusokat feldolgozó, kizárólag négy csellóval rögzített lemezzel vált ismertté, ahogy az a ma már vitán felül klasszikus album címében is szerepel: Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos. E lemez megjelenésének 20. évfordulóját pár éve egy külön turnéval ünnepelték, amelyből végül egy 40 országot érintő, 170 állomásos utazás kerekedett, és egy koncertalbum is készült.

A zenekar ezután is maradt az eredeti koncepciónál, vagyis a soron következő lemezt is énekesek bevonása nélküli kiadványként adták ki idén januárban, 17 után először jelentkezve teljesen instrumentális hangzóanyaggal. A Cell-0 korong címe a cselló angol nevét sejteti, de kiejtése alapján a nulladik sejt, azaz cell zero kifejezésre is utal. A finnek persze azért nem szakadtak ki a határon túli heavy metal vérkeringésből, hiszen továbbra is számos énekessel és zenekarral készítenek közös projekteket: nemrég például az Amaranthe és a Sabaton társaságában jártak közös turnén, amely kapcsán több duett és közös videóklip is készült. Tavaly egy saját, lélegzetelállító videóval is jelentkeztek… a Rise itt látható: https://youtu.be/TMjWkDBLXxA

Az Epica szintén a kerek évfordulók jegyében töltötte a 2019-es évet: az áttörést meghozó Design Your Universe című lemezük ugyanis éppen 10 éve jelent meg, így egy Gold Edition alcímű, újrakevert verzióban adták ki ismét, kiegészítve egy második, akusztikus dalváltozatokat tartalmazó koronggal is. Emellett a csapat nemrég már arról számolt be, hogy a vadiúj lemez munkálatai is javában zajlanak, így az őszi koncert idejére már friss nótákra is számíthatunk majd. A tavalyi akusztikus dalváltozatok egyikéhez videó is készült; itt hallgathatjuk meg a Martyr of the Free World-öt: https://youtu.be/nV5SCcrAxC0

Harmadikként egy 2015-ben alakult finn progresszív metal csapat, a Wheel csatlakozik a turnéhoz, akiknek Moving Backwards című debütáló lemezükről itt nézhetjük meg a Vultures klipjét: https://youtu.be/jwJsQCetgDU

A három zenekar budapesti koncertjére early bird jegyek már kaphatók, a normál jegyértékesítés február 21-én, 10 órakor indul.

A CONCERTO Music bemutatja: The Epic Apocalypse Tour 2020
2020. október 25., vasárnap 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Epica, Apocalyptica, Wheel koncertek
Belépő: early bird jegyek csak Rock1-en: 9.900 Ft. Normál elővételben 10.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft. VIP galéria jegyek 16.900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu/
https://www.apocalyptica.com/
http://www.epica.nl/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/191970515242439/

Megjelent a Burning Sun Fanzine hetedik lapszáma!

sze, 02/19/2020 - 18:27

Mától postázással, illetve a budapesti CD Pincében is megvásárolható a Burning Sun rajongói magazin legújabb lapszáma.

Andi Deris (Helloween), a sokoldalú Mat Sinner (Sinner, Primal Fear, stb.), továbbá a hosszasan mesélő Schmier (Destruction) mellett az olasz Airborn, a brazil Grey Wolf, a szlovák Signum Regis, valamint a hazai színtérről ismert Rebel tagjai szólalnak meg a több tucat lemezismertetőt is tartalmazó 40 oldalas kiadvány hasábjain.

A magazin ingyenes mellékleteként, korlátozott számban beszerezhető a már említett budapesti illetőségű Rebel zenekar legújabb, három plusz egy dalt tartalmazó kislemeze, az ókori Róma harcosainak világába elkalauzoló Recipe ferrum.

Megvásárolható 1000 forintos áron a burningsunzine@gmail.com email címen, valamint a budapesti CD Pincében.

www.burningsun.hu

facebook.com/burningsunzine

Érkezik a Danzig és a Cro-Mags – tovább erősítette a rock-metal vonalat a FEZEN

k, 02/18/2020 - 21:19

Két amerikai zenakarral bővítette idei fellépőlistáját a FEZEN. A már korábban bejelentett Amon Amarth, Anthrax, Death Angel mellé érkezik a Danzig és a Cro-Mags is. A szervezők ígérik: a java még hátravan.

Glenn Danzig szinte mindenhol kitörölhetetlen nyomot hagy zenei pályafutása alatt, a Misfits-cel a világ egyik legjobbnak tartott punk zenekarát hozta létre, majd saját magáról elnevezett bandájával átevezett a heavy metalba. A Danzig dalai filmekben (pl.: Másnaposok 3.), videójátékokban (pl.: Grand Theft Auto) is feltűntek, és megszámlálhatatlan feldolgozásban hallhattuk már, de most végre az eredeti verzióban is eljut hozzánk. Még Európában sem gyakori vendég a zenekar, Magyarországra pedig a FEZEN hozza el először Glenn Danzig alakulatát. A Danzig 2020. július 31-én, a fesztivál harmadik napján érkezik Székesfehérvárra.

A Cro-Mags igazi New Yorki hardcore legenda. Harley Flanaganék története elválaszthatatlan a műfaj kialakulásának történetétől, számtalan ikonikus zenekar a Metallicától a Green Dayig, vagy olyan zenészek, mint Dave Grohl vallották a Cro-Mags-ről, hogy alapvető hatása volt a zenéjükre. A zenekar tavaly új erőre kapott, és közel két évtized után új dalokkal, két kislemezzel hallattak magukról. A Cro-Mags a FEZEN zárónapján, augusztus elsején érkezik Székesfehérvárra.

A már korábban bejelentett Amon Amarth, Anthrax, Death Angel mellé érkező Danzig és Cro-Mags tovább erősítette a 2020-as FEZEN rock-metal vonalát, de legközelebb pop nevek érkeznek. A szervezők néhány merész húzást, nagy meglepetéseket is ígérnek még, mint fogalmaztak: “a java még hátravan.”

Deprived Of Salvation – megjelent a bemutatkozó lemez

k, 02/18/2020 - 19:08

Megjelent a budapesti, Old-School Death Metalos Deprived Of Salvation első bemutatkozó lemeze. Ingyen és bérmentve végighallgatható a zenekar Bandcamp oldalán és Youtube-on.

Jövő héttől pedig elérhető minden digitiális felületen, spotify – iTunes – google music – és társaik.

Tracklist:
 
01 – Release The Wretched
02 – Gutted Visions
03 – Destined To Rot
04 – Inhale The Judgement
05 – Defile The Sacred Mass
06 – To The Threshold
07 – Extorted Evolution
08 – Derailed Morality
09 – The Everflowing Sands Of Time
10 – The Carrier Of Disease
11 – Inscription Of Failure

A zenekart élőben először az Aetherian európai turnéján lehet elcsipni.

04.30 – Novi Sad @ Club Dvoriste
05.01 – Oradea @ Rock Fort
05.02 – Budapest @ KVLT
05.03 – Baia Mare @ Catacombe
05.04 – Timisoara @ Manufactura

http://www.facebook.com/deprivedofsalvation
http://deprivedofsalvation.bandcamp.com

Marblebog “Kietlen” full album stream + CD

szo, 02/15/2020 - 11:36

Február 15-én digitális és CD formátumban is elérhetővé vált a MARBLEBOG negyedik albuma “Kietlen” címmel.

Streaming/letöltés: https://marblebog.bandcamp.com/album/kietlen

CD (Cyclopean Eye Productions): https://cyclopeaneyeproductions.bandcamp.com/album/kietlen
Kazetta (Dread Records): http://www.dreadrecords.net/product_info.php?products_id=2993

A lemez elérhető az összes digitális platformon is (Spotify, Amazon, Apple Music, stb).

Devil Seed – epikus doom Budapestről

szo, 02/15/2020 - 09:12

2020 február 13-án megjelent a tradicionális, epikus doom metál Devil Seed bemutatkozó nagylemeze. A 7 dalt (+intro) tartalmazó anyag a Black Sabbath és a Candlemass által kijelölt úton halad, a Devil Seed-re jellemző zenei megoldásokkal és hangzással.

Az angol nyelvű dalszövegekben okkult, mitológiai és horror témák keverednek. A zenekart 2017-ben alapította Stragessa és Rev. Hopkins, és a felállás stabilizálódása óta, 2019-től aktívan koncertezik.

Spotify: https://open.spotify.com/album/6vHzSp3Fl5sPw95dmViBd0?si=A0VSqC0kRlaTCtTPMfWewQ
Deezer: https://www.deezer.com/hu/album/131373082
Apple Music: https://music.apple.com/us/album/devil-seed/149871636
iTunes: https://music.apple.com/us/album/devil-seed/1498716361
Bandcamp: https://devilseed.bandcamp.com/album/devil-seed
Soundcloud: https://soundcloud.com/devil_seed/sets/devil-seed

Needless ‘Prophet of Ivory’ klipmegjelenés

sze, 02/12/2020 - 19:58

A dalhoz a felvételek a január 11-ei Stagediving Fesztivál koncerten került rögzítésre a Dürer Kertben.

A felvételeket és a klipet a Sonic Visual Kft. készítette: https://www.facebook.com/SonicVisual/

A nóta a tavaly júniusban megjelent Heresy albumon található: https://needlessofficial.bandcamp.com/

Legközelebb élőben az alábbi helyeken találkozhattok velük: 

április 10. – Szeged, Városi Rock Klub
április 24. – Budapest, Dürer Kert (+ Watch My Dying, Archaic)
július 6. – Dunaújváros, Rockmaraton  

Rockmaraton 2020 – megjöttek az utolsó nevek, teljes a program!

sze, 02/12/2020 - 19:14

Öt nemzetközi névvel, az utolsó bejelentéssel teljessé vált a jubileumi Rockmaraton Fesztivál programja.

Február 7-én jelent meg a legfrissebb Sepultura lemez – Andreas Kisser csapata talán minden korábbinál élesebb és agresszívabb – garantált a mészárlás júliusban. Jövőre lesz 30 éves a Cradle of Filth – a brit metal fogat ezúttal is a tőlük megszokott, sokkoló szettel érkezik. Marky Ramone a Rock&Roll Hall of Fame múzeumba is bekerült kultikus amerikai punkzenekar utolsó élő tagja, zenésztársaival Ramones klasszikusokat játszik – élő múltidézésre felkészülni! Két frontcsajos metal alakulat is érkezik: az énekesváltással teljesen megújuló, kanadai The Agonist, és a lenyűgöző, moldáv nu metal üdvöske, az Infected Rain.

Az utolsó bejelentéssel teljes az idén 30 éves Rockmaraton névsora – 200 zenekarral, köztük több mint 30 nemzetközi fellépővel. 2020. július 6-11. között a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont a születésnapi összejövetelnek.

Jegyvásárlás és további részletek a rockmaraton.hu oldalon.

Soul Dragger albumpremier!

cs, 02/06/2020 - 12:00

Az olasz SOUL DRAGGER zenekarnak február 7-én jelenik meg az új albuma a Time To Kill Records kiadónál, de már most streamelhetők az új dalok!

A SOUL DRAGGER 2017-ben Rómában indult útjára. A zenekart Alessio Pompedda énekes / gitáros alapította, és a nyolcvanas évek tradicionális metálját ötvözi a thrash, a dallamos death metal és a metalcore hatásokkal. A zenében olyan bandák vonásait fedezhetjük fel, mint a Machine Head, a Trivium, a Testament, az Unearth és a All That Remain!

“Soul Dragger” tracklist:

 1. Rise
 2. Damnatio Memoriae
 3. Angel
 4. Maid and the Beast
 5. Everyday
 6. Before Chaos
 7. Alone
 8. War Nightmare
 9. Soul Dragger
 10. Death ‘n’ Destruction
 11. Collapse

A zenekar tagjai:

Alessio “Alex” Pompedda
Davide “Spol” Spoletini
Jacopo “Jake” Gennaro
Flavio “Imperatore” Leone

Thy Art Is Murder, Carnifex – brutális este jövő héten 5 fellépővel

sze, 02/05/2020 - 20:02

Kemény deathcore estének nézünk elébe február 12-én: öt olyan zenekar érkezik Budapestre, akik külön-külön is lazán megállják a helyüket, így együtt viszont akkora erővel csapnak majd az arcunkba, ami a műfaj rajongóinak biztosan egy kihagyhatatlan élmény. Thy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, Rivers Of Nihil és I Am koncertek egy este a Barba Negra Music Club színpadán!

Az ötödik, Human Target című lemezét hozza el idén az ausztrál Thy Art Is Murder, akik zenéjükkel szinte újradefiniálták az extrém metal szubkultúrát, és a metalsucks.net szerint még a világ 50 legnépszerűbb metalzenekara közé is beférnek. Az új albumot júliusban hozta ki a csapat, amivel napjaink posztmodern disztópiája, káosza és zavartsága ellen szólalnak fel. CJ McMahon, a zenekar énekese szerint ezt a lemezt sokkal nehezebb volt összerakni, mint a korábbiakat, mert próbáltak valós dolgokról írni, amik hatással voltak az életükre akár politikai, akár társadalmi szinten. „Minden anyagot az előzőnél jobban akarsz megcsinálni. Próbáljuk kitalálni, hogy mi működött korábban és próbálunk mindig valami mást is hozzátenni. Ezzel a lemezzel kiléptünk a vallásellenes témákból és próbáltunk olyan dalokat írni, amik valódi dolgokról szólnak, amik hatással voltak az életünkre vagy a hozzánk közelálló emberek életére. Kicsit nehezebb volt szövegileg, mert új témákat próbáltunk ki” – mondta egy interjúban. A Human Target címadó dalához készült videót itt nézhetjük meg: https://youtu.be/pMl3exzgGto

Erős szettel készül a bulira az amerikai Carnifex is; a deathcore csapat nemrég dobta piacra a friss lemezét, a World War X-et. Az album a háború szemszögéből világít meg különböző témákat, melyek a rajongóknak már ismerősek lehetnek: egyéni küzdelmeinkről és belső kihívásainkról szólnak a dalok, a megszokott reménytelen köntösben tálalva, ami egyszerre kaotikus, veszélyes, erőszakos, ugyanakkor rejtélyes. A No Light Shall Save Us című dalban az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluz is énekel, melynek videoklipjét itt nézhetjük meg: https://youtu.be/84Ru-BnBL74

A szintén amerikai Fit For An Autopsy a The Sea Of Tragic Beasts című lemezét hozza el nekünk, amely tavaly októberben jött ki a Nuclear Blast gondozásában. Az albumon szereplő dalok a gitáros Will Putney szerint mind saját egyéniséggel rendelkeznek és hagyják, hogy a hallgató hosszabban élje meg az érzelmeit, mint az eddigi dalok esetében. A Warfare videoklipje itt érhető el: https://youtu.be/jWwaSWHpuU8

A Rivers of Nihil a Where Owls Know My Name című harmadik nagylemezét adja elő a koncerten, ami az eddigi legkiválóbb anyaguk; kevés metal banda készít bármit ekkora ambícióval, mint ők. A lemez az őszt szimbolizálja, és bár az ősz a hanyatlás korszakának számít, ebben az esetben az újjászületést jelenti. A The Silent Life című trekk videója itt látható: https://youtu.be/N6_WKGTeWH8

Február 12-én a nyitó zenekar a magát texas deathként definiáló I Am lesz a Barba Negra Music Clubban. A csapat 2017-ben adta ki első nagylemezét, a Life Through Torment címűt, zenéjére pedig főként olyan előadók hatottak, mint a Slayer, a Metallica, a Megadeth és az Anthrax, de a Pantera, a Power Trip és a Cro-Mags is alakította a stílusukat. A Hard 2 Kill című legutóbbi lemezük a texas death fogalmát is egészen új megvilágításba helyezi: https://youtu.be/vLc1gstZ66k

a Concerto Music bemutatja: Human Target EU/UK Tour 2020
2020. február 12., szerda 18 óraBudapest, Barba Negra Music ClubThy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, I Am, Rivers of Nihil koncertekBelépő: elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6500 Ft.
Jegyek kaphatók a www.rock1.hu és a www.tixa.hu weboldalakon, a Ticketportal hálózatában, a Barba Negra Track jegypénztárban, a CD Pince és Headbanger üzletekben.

Kapcsolódó weboldalak: https://concerto.hu/ https://www.thyartismurder.net http://www.carnifexmetal.com/ https://theseaoftragicbeasts.com/ https://www.iamtxdeath.com https://www.facebook.com/concertoconcerts https://www.facebook.com/events/679213585890377/

Vomiting Blood Night – Valentin napi koncert ajánló

h, 02/03/2020 - 19:56

A február 14-i est házigazdája a 10-ik születésnapját ünneplő Morhord! Számukra több szempontból is nagy jelentőséggel bír az esemény. Először játszik hazai pályán a zenekarral Fekete Zoltán, az új énekes! Természetesen több korábbi tag is fellép egy – egy régebbi dal erejéig. Az este nem csak múltidézés, hanem jövőbe tekintés is, ugyanis az idén megjelenő Bloodshed című lemezükből is kapunk némi ízelítőt, az album nyitó tételére jelentettek meg egy klipet pár hete. Az említett klip itt megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=Z0pKLQZN5fY

Aki már járt korábban Vomiting Blood Nighton tudja, hogy a látványra is nagy hangsúlyt fektetnek a srácok, ez alkalommal sem lesz ez másképp! 

A kisebb underground fesztnek is beillő rendezvény további fellépői közt lesz a veszprémi death/grind szörny Krampüs, a fővárosi death/black vonalas Nekrológ, valamint itt tépi le először a fejeket a nem is oly régen, tapasztalt veszprémi zenészekből alakult Glorykill!  

A belépés ingyenes!  

Tervezett menetrend: 

20:30 Glorykill 

21:20 Krampüs 

22:20 Morhord 

23:30 Nekrológ

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/2409858266009746/

A fellépő zenekarok oldalai:

A fellépő zenekarok oldalai: https://www.facebook.com/morhordband/ https://www.facebook.com/glorykillveszprem/ https://www.facebook.com/Nekrologmusic/ https://www.facebook.com/krampusgrind/

Koncertajánló: Evenfall Winter Tour 2020 – Grift, Wolcensemen

h, 02/03/2020 - 18:46

Március 2-án egy szokásostól eltérő eseményre invitál titeket a Tukker Booking, hiszen két nem mindennapi név fog ellátogatni hozzánk egy egyszeri és megismételhetetlen este céljából.

Az európai dark folk két ismert személye, Erik Gärdefors aka Grift Svédországból és Dan Wamsley (Winterfylleth), azaz Wolcensmen Angliából fog sötét hangulatot varázsolni mindenkinek, aki ellátogat ezen az estén az Aurórába.

Az évek alatt Erik Gärdeforshöz számos metal, illetve folk kiadvány volt köthető, de ezúttal újraértelmezve, egy akusztikus gitár kíséretében fogja előadni számait.
A felismerhetetlenül egyedi, karakterisztikus énekstílusa és keserédes melódiái fémjelzik az ő nevét, ami élőben el fog repíteni mindenkit egy gondoktól, mindennapi terhektől távoli ismeretlenbe.

Az este másik vendége pedig nem más lesz, mint a kultikus black metal Winterfylleth-ből ismert Dan Capp, aki a Wolcensmen nevű projectnek az eszmei atyja.
Az Indie Records által megjelentett legújabb lemezén (“Fire in the White Stone”) is tökéletesen ötvözi a tradicionális mintákat a saját filozofikus felfedezéseivel, ami által létrehozta ezt a konceptalbumot. Ő maga is az olyan lemezekért van oda, amik összefogó, kohéziós erővel bírnak, ez által a szövegek is ebben a rendszerben tudnak kiteljesedni.

A hagyományokat felrúgva ezen az estén ülve lehet majd megtekinteni a koncerteket az élmény kiteljesedése érdekében!

Március 2-án két, nem mindennapi előadó fogja elvarázsolni az Auróra klubját!

Start: 20.00
Jegyeket a Wave-ben tudjátok beszerezni!

Kabinláz – EP premier

szo, 02/01/2020 - 19:23

Ma van a püspökladányi a zenekar 7. születésnapja, amit a négyessel közösen a Fémforgácson debütáló vadonatúj EP-vel ünneplünk.

A Kihajolni veszélyes címet kapott ötszámos kislemez egy tehetségkutató nyereményeként a debreceni MMP stúdióban készült SzegPisti vezényletével.
Az EP két dalát (Húsevő; Nincs végzet) már tavaly nyilvánosságra hozták. A lemezhez tartozó grafikáért Kecskeméti Ákost (In Spot Photo-Video) illeti dicséret, akinek jóvoltából az EP-t nyitó Húsevőkapott szöveges videót.

Nincs végzetre pedig a Reindeer Cinema csapatával forgattak klipet.
Most pedig jöjjön, az örömteli leleplezés:

Kihajolni veszélyes EP-t mostantól az ismert online felületeken is meghallgathatjátok a banda többi anyagával egyetemben. 

Télzáró pogány ünnepély a Dürer Kertben február 16-án

szo, 02/01/2020 - 16:44

Az Asgaardian Events nemzetközi stábjának szervezésében és az Old Buso Productions támogatásával visszatér Budapestre a méltán népszerű Kalevala Oroszországból, és három kontinensről hoz magával különleges vendégeket. A népies vonal mellett ezúttal a sötétebb atmoszférájú pogány metalé lesz a főszerep a Dürer Kert kistermében.

Az estét a pár éve ismét aktív, legendás magyar Archaic nyitja. A tavalyi Wackenen második helyezést elérő banda tömény zúzdával fogja előkészíteni a terepet a külföldiek előtt. A hazaiak stúdiós körüket szakítják meg a buli kedvéért, így várhatóan a készülő The Endgame Protocol lemezről is kaphatunk némi ízelítőt.

Az Európába visszatérő tunéziai Ymyrgar szintén új lemezén dolgozik, így második magyarországi koncertjükön talán betekintést adnak második nagylemezükbe is. Az észak-afrikai szcéna különleges színfoltját képviselő csapat várhatóan most sem orientális dallamokkal, hanem nordikus, viking hatású epikus muzsikával fogja felpörgetni a bulit.

Ezt követően a szomszédos Ausztriából érkezik hozzánk egyik vezető black metal zenekaruk, az Ellende. Az eredetileg egyszemélyes stúdióprojekt az utóbbi időben egyre gyakrabban lép színpadra, így a fő zeneszerző, Lukas Gosch frontember mellé négy állandó zenész társult. Nevük egy középkori és modern német szóból álló szójáték, jelentése egyszerre „száműzött” és „nyomorult”, s ahogy ez is utal rá, igazi sötét hangvételű ambient black metalra, illetve atmoszferikus post-black metalra számíthatunk tőlük. Hazai debütálásuk egyben legutóbbi lemezük, a Lebensnehmer bemutatója is lesz.

A „Közel-Nyugat” után a Távol-Keletre kalandozunk az est egyik főzenekarával, a tajvani Bloody Tyranttel (暴君). Az ázsiai hatosfogat szűkebb hazájának mondáit, legendáit és történelmét dolgozza fel északi dallamos metallal, zen buddhista elemekkel és keleti népzenével ötvözött black/death metal formájában, anyanyelvi és angol nyelvű szövegekkel egyaránt. Bár már négy nagylemezzel büszkélkedhetnek és idén tervezik kiadni legújabb anyagjukat, ez lesz az első európai turnéjuk és ezzel első budapesti bulijuk is. Igazi egzotikum, kár lenne lemaradni róla!

10 óra után lép színpadra egy új dallal (Blagodar tebe, Velese!) és egy tömény best of műsorral a headliner, a Kalevala. Az orosz banda legutóbbi, két évvel ezelőtti budapesti bulija előtt Csehországban kifosztották őket, így az az este a jótékonyság és a zenekar megtörhetetlen lelkesedésének jegyében telt. Az elképesztő támogatást ezúttal egy teljesértékű koncerttel tervezi meghálálni a csapat. A keleti szláv, kozák és finnségi népzene, dallamos metal és elbűvölő női ének keveréke már többször elvarázsolta a magyar közönséget, így remélhetőleg ezúttal sem adjuk teltháznál alább.

A koncertek a vasárnapra tekintettel korán kezdődnek, így érdemes időben érkezni!

Az est tervezett menetrendje:

18:00 – kapunyitás
18:30 – 19:00 – Archaic
19:20 – 19:55 – Ymyrgar (TUN)
20:15 – 20:55 – Ellende (AT)
21:15 – 22:00 – Bloody Tyrant (TW)
22:20 – 23:10 – Kalevala (RUS)

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/2013033365468173/

Jegyelővétel: https://www.asgaardianevents.com/calendar

A rendezvény házigazdája az Asgaardian Events, fő támogatója az Old Buso Productions, kiemelt promóciós partnere a Folk Metal Hungary.

A Gloryhammer – Nekrogoblikon – Wind Rose hármas lép fel jövő héten a Barba Negrában

p, 01/31/2020 - 22:08

Már csupán egy hetet kell várni február 7-ig, amikor az Angus McFife és Zargothrax intergalaktikus csatáját epikus űr-fantasy metalba foglaló GLORYHAMMER a NEKROGOBLIKON goblinjaival és a WIND ROSE törpjeivel szövetkezve foglalják el a Barba Negra színpadát. A jegyeket érdemes minél hamarabb beszerezni, hiszen a bejáratnál már csak korlátozott számban lehet majd vásárolni, mivel a jegyek 83%-a már elfogyott!

❒ FACEBOOK EVENT:
www.facebook.com/events/2062415537387939/

GLORYHAMMER Christopher Bowes (Alestorm) által létrehozott univerzuma zombiunikornis-invázóval, lézersárkányokkal és űrvarázslókkal már önmagában garantálja az este derűs hangulatát, az alternatív űr-Dundee és Fife királyságának történetet folytató “Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex című legutóbbi album dalait a magyar közönségnek most másodízben is elhozza a zenekar, a tavalyi Rockmaratonos koncert után most elsőként egy teljes hosszúságú headliner program keretében. A zenekar élén Angus McFife szerepében éneklő Thomas Winkler legutóbb a Nanowar of Steel “Valhalleluja” című karácsonyi gospel-metal paródiájában vendégeskedett az IKEA-fanatikussá vált Odin szerepében.

▶ Gloryhammer – Hootsforce (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=BkUAzcja74Y

Az este folyamán bizonyára előkerülnek a zöld goblinmaszkok is, a rengeteg műfajt vegyítő amerikai NEKROGOBLIKON szintén legutóbbi korongjuk, a “Welcome to Bonkers bemutatására készülnek. A zenekar 2006-ban indult útjára, ez idő alatt 4 nagylemezt készítettek, melyek alaptémái a melodic death metal és a metalcore-tól a power metal és az elektronikus rock-ig igen változatos dalokkal és humoros dalszövegekkel garantálják a szórakozást. Következő nagylemezükön jelenleg is dolgoznak, ennek megjelenése valószínűleg az idei év folyamán várható. 

▶ Nekrogoblikon – Dressed as Goblins (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=yZEKlp-H6FE

Többeknek 2019 egyik legnagyobb meglepetése lehetett a WIND ROSE kiválóan sikerült negyedik nagylemeze, a “Wintersaga”. Az Erebor törpjeinek legádázabb ivós- és csatadalait monumentális kórusokkal, és nem kevés Turisas, Ensiferum, Korpiklaani és Wintersun hatással megzenésítő korongnak minden tétele akár első hallás után könnyen a fejünkben ragadhat, nem kérdéses tehát, hogy már az estét nyitó zenekar miatt is érdemes korán érkezni. A friss lemezen helyet kapott a Minecraft játékból Yogscast jóvoltából Youtube-on keresztül útjára indult népszerű “Diggy Diggy Hole” dal metalos feldolgozása is.

▶ Wind Rose – Diggy Diggy Hole (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=34CZjsEI1yU

❒ A Hammer Concerts, a Rock 1 és a Cobra Agency bemutatja:
INTERGALACTIC TERRORTOUR feat.
Gloryhammer
Nekrogoblikon
Wind Rose

2020. 02. 07.
BARBA NEGRA MUSIC CLUB
Kapunyitás 19:00

❒ JEGYÁRAK:
7999 – a koncert napján és a helyszínen

Normál belépőjegy:
jegy.rock1.hu/gloryhammer_20200207

✔ Hammer Concerts Facebook oldal: 
www.facebook.com/hammerconcerts/

✔ Hammer Concerts Instagram oldal: 
www.instagram.com/hammerconcertshungary

Koncertajánló: Butcher’s Night 01/31 Nyolcas Műhely, Székesfehérvár

cs, 01/30/2020 - 19:42

Needless zenekar:

Ami már biztos, hogy az új évet egy ritka könyörtelen hentesmunkával kezdjük meg a székesfehérvári legendás Nyolcas Műhelyben. Izom, vér, izzadság, és derékból bólogatás lesz az est fő műsorszáma, amit a következő három zenekar biztosít: 

//VOLUMEFEEDER//
Zenéjük thrash és hardcore elemekkel fűszerezett kőkemény, izmos metal, amit élőben brutális energiával és dinamikával szabadítanak a gyanútlan közönségre. Ne legyen a kezedben sör, ki fog ömleni. Első nagylemezük 2019 februárjában jelent meg Element of Fire címmel.

//ZIVATAR//
Industrial dark death-doom metal. Súlyosan színes zenei medre a szövegvilágukra jellemző komorságnak és gyásznak, ami egy impresszív előadásmóddal társul majd ezen az estén is.
Hamadik albumuk 2019 novemberében jelent meg Demons from the Deep címmel.

//NEEDLESS//
Thrash és dallamos death metal egyveleg pusztító előadásmóddal.
2019 nyarán jelent meg nagylemezük Heresy címmel.

Kapunyitás: 19:00

FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1291875904318230/

Shiraz Lane – Finnország legdögösebb rockbandája az Analog Music Hall színpadán

sze, 01/29/2020 - 19:33

Képzeljük el a The Darkness, a Skid Row, a Guns n’ Roses, az Aerosmith és a Hardcore Superstar közös gyermekét, tegyünk rá egy peace jelet és máris kész a Shiraz Lane – a legdögösebb új hard rock banda egyenesen Finnországból! A 20-as éveik elején járó fiatalokból álló csapat Finnország egyik legérdekesebb feltörekvő bandája az elmúlt pár évben, akik most két szintén finn rockbandával térnek vissza Európába, hogy bemutassák legújabb dalaikat. Budapestre február 26-án érkeznek, az Analog Music Hall színpadára.

A 2016-os For Crying Out Loud és a 2018-as Carnival Days című nagylemezek megjelenése után három hosszú európai turnén vett részt a Shiraz Lane: játszottak a legnagyobb finn fesztiválokon, a Wacken Open Air és a Summer Breeze fesztiválon, de még Japánba és Kanadába is kijutottak. Ezek után nincs más hátra, mint folytatni, amit elkezdtek, ezért a legújabb dalokkal egy két hónapos európai headliner turné veszi kezdetét. A Carnival Days első kislemeze egyébként Finnország legtöbbet játszott dala a helyi rockrádiókban, ami a jegyeladásokon is meglátszik – már sold out bulijuk is volt a legutóbbi turnén. Nemrég jelent meg a csapat Do You című videoklipje is: https://youtu.be/zFdEd5oOXdg

A Shiraz Lane egyik vendége a Kuopio városából érkező Block Buster, akik az elmúlt években masszívan turnéztak és kiadtak pár kislemezt is szerzői kiadásban. A rajongótáboruk egyre nagyobb, így játszottak már arénákban, nagyobb fesztiválokon, sőt még Bon Jovi vendégeként is. Az első teljes hosszúságú nagylemezük, a Losing Gravity szeptemberben jelent meg, a Move című dal videójába itt nézhetünk bele: https://youtu.be/lSLjFRZueJo

A buli másik vendégeként érkezik a Temple Balls, akik szintén elég elfoglaltak voltak az elmúlt pár évben: olyan zenekarok előtt játszottak, mint a Queen, a Deep Purple vagy az Uriah Heep, és a stúdióban sem unatkoztak. Az első, Hell And Feelin’ Fine című daluk 2016 szeptemberében jelent meg és a finn rockrádió azonnal fel is kapta. A debütáló albumukat ezután 2017 februárjában hozták ki, ami után már teltházas bulikat adtak Finnországban a Battle Beast vendégeként. A következő évben sorban érkeztek a dalok a második lemezükről, jelenleg pedig a harmadik anyagot írják. Magyarországon a Sonata Arctica előtt láthattuk őket tavaly, amikor zajos sikert is arattak. A Distorted Emotions videoklipje itt látható: https://youtu.be/91HjfoCcBL8

A CONCERTO Music bemutatja: Rock Vibrations Tour 2020
2020. február 26., szerda 19:00
Budapest, Analog Music Hall
Shiraz Lane, Block Buster, Temple Balls koncertek
Jegyárak: early bird jegyk 4900 Ft, normál elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6500 Ft
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu oldalon, a Ticketportal hálózatában és a CD Pince, Headbanger üzletekben.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu
https://shirazlane-international.com/
https://templeballsrocks.com/
https://www.blockbusterband.net/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/1794549220689948/

Oldalak

Rockhírock

 • 2020, február 19

  Vele lett világhírű az AC/DC, a zenekar legjobb lemezeit egyértelműen neki köszönheti. Igaz, az egyiket már a síron túlról. Igazi őstehetség, karizmatikus frontember, igazi rock and roll arc volt, aki bele

 • 2020, február 13

  Értem, hogy határozatlanság ez 
  De nem érdekel, ha lemaradok
  Az emberek versengésben élnek
  Én mindössze csak lelki békét akarok... tovább

 • 2020, február 5

  Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyaguknak.

  2020.

 • 2019, december 1

  Szabott öltönyök, limuzinok
  Finom hotelek, nagy szivarok
  Megvehető mind egy árban,
  Ahol a konzumlányok
  táncolnak az éjszakában...tovább!>>

 • 2019, december 1

  Hosszú betegség után elhunyt Marie Fredriksson, a Roxette svéd duó tagja - adták hírül a svéd lapok.

  Fredrikssonnál 2002-ben diagnosztizáltak agydaganatot. Családja, férje és két gyermekük

Oldalak