Hammerworld

Feliratkozás Hammerworld hírcsatorna csatornájára
HammerWorld Forró Drót (hu/atom)
Frissítve: 3 óra 33 perc

CAROLINA REAPER - Animációs videóval egy új dal Veszprémből: Hideg Fény

sze, 01/13/2021 - 08:28

Hideg fény címmel egy animációs videóval kísért új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Judit énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh Gergely dobos, Horváth "Roomy" Zsolt gitáros (ex-Without Face) és Kovács Máté gitáros/vokalista egyesítette erőit.

Máté: "A Hideg fény című dalunkhoz egy ifjú, tehetséges művész, Szondi Kinga készített kézzel rajzolt videót nekünk! Kingának felvázoltuk az alap elképzeléseinket, majd hagytuk, hogy szabadjára engedje a fantáziáját és papírra vigye azt, amit kivált belőle a zene. Szerettük volna, hogy a képi világ mindenkiben más-más gondolatokat ébresszen nézés és hallgatás közben és így mindenkinek egy személyes élménnyé váljon a megtekintése. Ahogy az általam írt szöveget is lehet sokféleképpen értelmezni, úgy Kinga rajzait is. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy kiből mit hoz majd ki az új anyag!"

 


 

www.facebook.com/CarolinaReaper1"Úgy gondolom, hogy a csapatunkban mindenkinek eléggé eklektikus a zenei ízlése. Mindenki nyitott a jó zenékre, stílustól függetlenül és ez szerintem alapfeltétele annak, hogy jól tudjunk együtt működni. Közös pontként nyilván a metal különböző ágazatait tudnám megnevezni, leginkább a modernebb irányzatokat. Személy szerint engem – hangulattól függően – ugyanúgy tud inspirálni egy ezerszer hallott régi, legendás banda, mint pl. egy friss, újító szellemű youtuber. Közvetlen zenei rokonságot nem tudok említeni senkivel."


 

CAROLINA REAPER - Hideg fény (2021)
CAROLINA REAPER - Romlás virága (2020)
CAROLINA REAPER - Maszk mögül (2020)

 

 "A veszprémi Carolina Reaper zenekart 2019. novemberében hívtuk életre abból a nagyon egyszerű indíttatásból, hogy legyen egy zenekarunk, amiben jól érezzük magunkat, és kötöttségek nélkül megvalósíthatjuk zenei elképzeléseinket. Örömzenélés elven működünk, kísérletezgetünk, de ha meg kéne nevezni egy stílust, ami jellemzi a bandát, akkor egyfajta modern metalnak mondanánk.

Amint kialakult a végleges felállásunk, azonnal elkezdtünk dolgozni a saját dalainkon, amik közül hármat 2020. tavaszán fel is vettünk Fekete István barátunk stúdiójában. Az első dalhoz, melynek címe Maszk mögül Stefanics Ábel készített nekünk egy szöveges videót és mondhatjuk, hogy egy ismeretlen zenekarhoz mérten kiemelkedően jó fogadtatásra talált!Tagok:

Bodnár Juci énekesnő:
Jucit a leginkább a J-Fuse és a Sunday Shift nevű formációkból ismerheti a közönség, a Carolina Reaper egy teljesen új stílus számára, amit nagyon élvez és egyértelműen nagyon jól is áll neki!

Horváth "Roomy" Zsolt gitáros:
Akik a 90-es évek végén, 2000-es évek elején képben voltak a magyar prog-gothic metal zenekaraival kapcsolatban, azoknak bizony ismerős lehet Roomy, mivel ő volt a Without Face gitárosa. Hosszú kihagyás után ragadott újra hangszert és ennek mi nagyon örülünk!

Stefanics "Stefa" Dávid basszusgitáros:
Stefa megjárt több stílust, sok Veszprém-környéki zenekart, köztük az Örvényes Allstars-t és a Funk Infectiont is. Szerencsére pont akkor támadt kedve kicsit keményebb vizekre evezni, amikor esedékessé vált a Carolina Reaper megalakulása.

Németh "Makk" Gergely dobos:
A Poisoned Peppers-ből és a Stoneblade-ből érkezett hozzánk Makk, akinek mindig is nagyon jól ment a metal dobolás és itt ki is élheti magát rendesen.

Kovács Máté gitáros, vokalista:

Máténak nagyon sok Veszprém-környéki zenekarhoz volt köze, nem ritkán párhuzamosan is részt vett olyan zenekarokban, mint a TorZ, a Deep Inside, az Éjfény, a Stoneblade, a Slide Away vagy Stefával közösen az Örvényes Allstars. Régóta kereste azokat a zenésztársakat, akikkel zeneileg és emberileg is megértik egymást. A dalok folyamatosan készülnek, figyeljetek minket!"NOFX - Új dal és videó az Avenged Sevenfold tagjaival

sze, 01/13/2021 - 08:09

Single Album címmel február 26-án jelenik meg a kaliforniai punk rock veterán NOFX tizennegyedik albuma, a 2016-os First Ditch Effort lemez utódja, első előzetesként pedig a meglehetősen ismerős Linewleum dalt tették közzé, amelyben az Avenged Sevenfold tagjai vendégszerepelnek. A nótában és a klipben is...

És hogy miért ismerős a nóta?


Fat Mike, a frontember: "Fogalmam sincs, hogy miért éppen a Linoleum dalunkat dolgozta fel megannyi banda, miközben más nótáink alig kapnak figyelmet. A Linoleum nem is volt kislemezes szám, videó sem készült hozzá, a rádiók sem játszották, és ami a legfontosabb: még refrénje sincs! Pedig az minden népszerű dalnak van! WTF!...

 


www.facebook.com/NOFX...Az egyik éjjel hajnali négyig a különféle verziókat nézegettem a Youtube-on, százával voltak a bandák, 28 országból (a legtöbb amúgy Indonéziából), és ahogy nyomták a Linoleumot, az megalázó élmény volt számomra. Úgy döntöttem, hogy írok egy dalt mindazok tiszteletére, akik megtanulták ezt a négy akkordot és a nem rímelő szöveget.

Aztán felkértem a bandák közül a legnagyobbat (Avenged Sevenfold), hogy a gitárosaik szólózzanak a dalunkban, majd az énekesük, M Shadows azzal a javaslattal állt elő, hogy készítsünk egy közös videót is. Én meg bele akartam pakolni a videóba az összes többi bandát is, ami persze nem volt lehetséges, de azért jó néhány menő csapatot sikerült belepréselnem!
"


NOFX (feat. A7X) - Linewleum (a 2021-es Single Album lemezhez)

 Az új albumról:


"Amikor megírsz egy dupla lemezt, nem úgy dolgozol, mint amúgy. Egészen másfajta nótákat is írtam, néhány mókás számot is, de ahhoz, hogy egy dupla anyag működjön, hogy végig is hallgassák az emberek, ahhoz kellően érdekesnek kell lennie. Egy tökéletes dupla lemezt akartam elkészíteni, és nem sikerült összehoznom. Így aztán egy szimpla lemez lett belőle, innen jött az album címe."


 

NOFX - Single Album
(02/26 - Fat Wreck Chrords)

01. The Big Drag
02. I Love You More Than I Hate Me
03. Fuck Euphemism
04. Fish in a Gun Barrel
05. Birmingham
06. Linewleum
07. My Bro Cancervive Cancer
08. Grieve Soto
09. Doors and Fours
10. Your Last Resort

 

NERVOSA - 10 nap múlva beköszönt az Örök káosz

sze, 01/13/2021 - 07:34

Még tavaly tavasszal történt, hogy Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos váratlanul kiszállt a brazil thrasher csajtrió Nervosából, Prika Amaral gitáros pedig hamarosan bejelentette az új - már négytagú - felállást, valamint azt is közölte, hogy nekilátnak egy új lemez felvételének.

Nos, a negyedik Nervosa album, a Perpetual Chaos január 22-én jelenik meg, és már két előzetes dalt is bemutattunk róla. Egy dokusorozat is született az új albumhoz, ennek most a harmadik epizódja is megérkezett.
 


www.facebook.com/femalethrash

 

Az új énekesnő a spanyol Diva Satanica lett a melodikus death metalt játszó Bloodhunterből, az új basszer az olasz Mia Wallace (The True Endless), akit sokan ismerhetnek Abbath csapatából (ahonnan már távozott, de zenélt Tom G. Warriorral a Triumph Of Death-ben (Hellhammer-program) is, az új dobos pedig a görög Eleni Nota (a prog metalos Mask of Prospero és Croque Madam csapatokból.)


Az új albumot a spanyolországi Málagában rögzítették, Prika Amaral gitáros mellett a másik producer Martin Furia volt, a maszter Yarne Heylen munkája.

Diva Satanica:
"Egy rendkívül intenzív folyamat volt a lemez elkészítése, ez kétségtelen. Nem csupán azt tanultuk meg, hogy hogyan dolgozzunk együtt, de meg is ismertük egymást, hiszen együtt laktunk. Roppant szerencsés vagyok, hogy a banda részévé válhattam, és bizonyos, hogy az új albummal a Nervosa egy nagyon fontos lépést tesz majd előre.

Hihetetlen jó volt Martin Furiával dolgozni, a hangommal kapcsolatban olyan nüanszokra is ráébresztett, amelyek létezéséről nem is tudtam. Készüljetek fel egy új korszakra, amely minden korábbinál erőteljesebb lesz!"

 


NERVOSA - Perpetual Chaos documentary #3
NERVOSA - Perpetual Chaos documentary #2
NERVOSA - Perpetual Chaos documentary #1
NERVOSA - Perpetual Chaos (szöveges videó a 2021-es Perpetual Chaos albumhoz)
NERVOSA - Guided By Evil (a 2021-es Perpetual Chaos albumhoz)
NERVOSA - Perpetual Chaos
(01/22 - Napalm Records)

01. Venomous
02. Guided By Evil
03. People Of The Abyss
04. Perpetual Chaos
05. Until The Very End
06. Genocidal Command
07. Kings Of Domination
08. Time To Fight
09. Godless Prisoner
10. Blood Eagle
11. Rebel Soul
12. Pursued By Judgement
13. Under Ruins
DECAPITATED - Készül az új album, már csak a stúdiózás van hátra

sze, 01/13/2021 - 07:23

Az már tavaly kiderült, hogy a Machine Headbe beszállt Vogg gitáros csapata, a lengyel death metal gépezet Decapitated újabb szerződést kötött a Nuclear Blast kiadóval, a legfrissebb hír pedig az, hogy javában dolgoznak a 2017-es Anticult albumuk utódján.

A dalok megírását már be is fejezték, most már csak a tényleges stúdiófelvételek vannak hátra. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Hubert Więcek basszer utódja.


A Decapitated tavaly márciusban játszott volna Budapesten a Faces Of Death turnéval, a világjárvány kitörése miatt azonban a körutat félbe kellett szakítaniuk.

 
 


www.facebook.com/decapitated
  

KANÁLGÉP - Ahol igazi katonák nyomják a rockot, ismerkedj meg velük!

sze, 01/13/2021 - 07:07

Mennek a lányok címmel jelent meg 2020-ban a Kanálgép zenekar első, nyolc dalt tartalmazó lemeze, amellyel máris megismerkedhetsz. A Kanálgép a Magyar Honvédség 37.II.RF.MÜE. hivatásos és szerződéses állományából verbuválódott zenekar, az első nagy fellépésük még 2011 tavaszán volt a Műszakiak Napján.

"Először is tisztázni kell: Nem, ez nem cigányzene. Nem is népzene... Ja, és nem is Pokolgép feldolgozásokat játszunk. Hogy honnan jött a Kanálgép név? Mindannyian katonák vagyunk, és minden katona rendszeresített eszköze az ún. 'kanálgép', ami egy kés-villa-kanál kombináció egy konzervnyitóba belecsúsztatva. És hogy milyen zenét játszhatnak a katonák? Nem, mi nem az a klasszikus katonazenekar vagyunk! Nem masírozunk trombitálva, dobot pergetve, hanem bennünk tombol a rock and roll életérzés (jelentem: csakis szolgálati időn kívül) és próbálunk minőségi élvezhető hard rock muzsikát játszani – természetesen nem csak katonáknak...

 


www.facebook.com/kanalgepzenekar... A 10 éves jubileumra sikerült kiadnunk egy kizárólag saját dalokból álló lemezt is Mennek a lányok címmel, amely az egy évtizednyi pályafutásunk csúcspontja. Itt kell vitába szállnom az öreg Szikora mesterrel, és kikérjük magunknak, mi pontosan tudjuk, hogy merre ballagunk...

Bár a koronajárvány tökön rúgta a zeneipart, és koncertezni nem tudunk, de a saját dalok száma egyre bővül, és ha máshogy nem, hát felvétel formájában mindenképpen el szeretnénk juttatni az új dalainkat a nagyérdemű felé. Ezért tervezzük, hogy 2021-ben ismét stúdióba vonulunk, és egy újabb lemezzel erősítenénk a magyar rockzenét.

A felállásunk az elmúlt 10 évben változó volt, de két állandó rangidős a zenekarban változatlanul helyt állt: Beregszászi László, mint énekes (nem mellesleg mélyen tisztelt főtörzsőrmester uraság), valamint Pesti Pisti a dobpüfölő (művésznevén PP – az irgalmatlan főhadnagy) Később csatlakozott a zenekarhoz Lakatos Krisztián, aki korábban basszusgitáron, de már azon túlnőve szólógitáron tépdeli a húrokat (nektek csak Laki, - és a kőbányait szereti – tizedesként tizedel). Basszusgitáron - az egykori alapító tag gitáros fia, Lantos Lehel (a 'Sensei' – nem gyári hadnagyocska)

A Mennek a lányok című albumunkat meg tudjátok hallgatni YouTube-on, Spotify-on, iTunes-on és minden menő zenemegosztós helyen. Hallgassátok szeretettel a 37-es műszakiak tökönrúgós rockandrollját!
"

 

KANÁLGÉP - Mennek a lányok (a 2020-as album)

 

LCK ÉS BARÁTAI - Együtt erő vagyunk

sze, 01/13/2021 - 06:51

Együtt erő vagyunk címmel még novemberben jelent meg egy profi és amatőr zenészek összefogásából elkészült EP, amelynek szellemi atyja Pallagi László gitáros.

Az album egy húszfős előadói csapat önzetlen munkájának gyümölcseként jött létre, és az eladott CD példányok eladásából származó bevétellel kíván hozzájárulni a hazai underground rock/metal színtér támogatásához (mondhatni amolyan ’magad uram, ha szolgád nincs’ alapon). A korongon helyet kapott hat szám zenéjét szerző, és a szövegeket is jegyző, LCK művésznéven alkotó Lackóval Kiss T. Attila beszélgetett.


www.facebook.com/lckguitarElőször is azt göngyölítsük fel, hogy mi adta az ötletet ehhez a kezdeményezéshez, és magához a lemez elkészítéséhez?

"Volt nekem egy zenekarom, a Sinister 5, de mivel négy év után sem tudtunk egy teljes és stabil felállást összehozni, feloszlott. Viszont maradtak dalaim, és úgy gondoltam, hogy kár volna, ha ezek a fiókban maradnának, így jött az az ötlet, hogy nem zenekarozok, hanem projektezni fogok. Közben betört a mindent felforgató koronavírus, így már a többlet szabadidő is adott volt, úgyhogy tovább gondoltam a történetet, és azt találtam ki, hogy kellene csinálni egy EP-t, amelynek teljes bevételét visszaforgatnám a hazai underground rock/metal színtér támogatására. Mert azt tapasztaltam, hogy a mainstream vonal nagyon sok segítséget kap – Artisjus, NKA, most ugye Raktárkoncert, stb. –, azonban az undergrounddal szokás szerint nem foglalkozik senki. Ebben a szellemben kezdtem tehát megkeresgetni az ismerőseimet, barátaimat, sőt idegeneket is, ajánlások alapján. Megkértem őket, hogy egy-egy dalban vegyenek részt, alkalmi jelleggel. Voltak persze, akik elutasítottak, voltak olyanok, akik megígérték, de aztán visszamondták a szereplést, de az a lényeg, hogy végül összeállt egy húszfős csapat."Mutasd be őket, kérlek!

"Szólóénekesként Szaládi 'Carlo' Károly (Rebel, Saqqara), Molnár 'Stula' Péter (Omen, Stula Rock, Crazy Gránát), Horváth 'Pityesz' István (ex-FreshFabrik, ex-Neck Sprain), Kálmán György (Triász, B52), Kovács Attila (Chrome RT.), és Tárnok Marika (Cherwood) hallható a lemezen. A gitárokat mellettem Jurinka Péter, Turi Csaba, Gábor Vivien, Králl Attila, Koczka Bence, Dobi Bálint, és Herczeg Csaba játszotta fel. Basszusgitárosok Nagy Viktor, Tavaszi Juci, Szőke Gyula, Klement 'Koxos' Ferenc, és Takács Roland Adrián (Kanóc) voltak. A Gyűlölj vagy szeress című dalban pedig Seiben Sándor dobjátéka hallható, a többi szám dob-programjához a sávokat közösen írtuk meg."Több stúdió is fel van tüntetve a bookletben. Hogyan zajlottak a felvételek?

"Minden dal abszolút karantén körülmények között készült. A már említett nyitószám a Rebel és Saqqara műhelyében lett rögzítve, mert amikor megkértem Carlo-t – aki társszerzője is a Gyűlölj vagy szeress szövegének –, ő hazai pályán, a Slayen Productions stúdiójában, a saját muzsikusaival vette fel a nótát. Ez egy kicsit ki is 'lóg' a többi közül, mert emiatt nem Csordás Dávid keverte, mint a másik ötöt, hanem Nagy Viktor. A többi szám hangszeres sávjait mindenki otthon rögzítette, négy dal énekfelvétele pedig az Újpest Próbaterem és Hangstúdióban készült, Schmoll Norbertnél. Stulát nem szerettük volna Budapestre utaztatni, mert neki sokkal egyszerűbb volt zenésztársánál, Horváth Ádámnál a szokott környezetben felvenni a saját részét. Úgyhogy elmotorozott Balassagyarmatra, felénekelte amit kellett, és olyan király sávokat küldött, hogy nem igényelt semmilyen utószerkesztést. Egy kis effektezést kapott csak, és egy az egyben ment is rá a nótára."
Az egész projekt és megvalósítás a támogatásról szól. Konkrétan mihez nyújt segítséget a lemez eladásából származó bevétel?

 "Első célként fiatal zenekarok lemezmegjelenésére fordítjuk. Továbbá tervben van olyan koncerthelyszínek kialakítása, főleg klubszinten, ahol méltó körülmények között tudnak fellépni a bandák. Ez alatt azt értem, hogy normális hangosítást, fényt, kontrollt kaphassanak, és ne négyzetméter kisfröccsért játszanak.

Ha belegondolunk, hogy milyen nyüzsgő underground élet volt itthon a kilencvenes években, de akár még a kétezres évek elején is, és mi van most… Biztos sokan emlékeznek az újpesti Thrash Mosh Club-ra, ahová még Lengyelországból is külön busszal hozták az embereket - egészen elképesztő centrum volt Magyarország, most meg gyakorlatilag nincs klubélet. Nyugat-európai példák alapján azt gondolom, hogy az ember ne ki akarjon törni az undergroundból, hanem ott maradva akarjon úgymond sikeres lenni."

A teljes interjút itt találod meg.

 

01. Rebel feat. LCK: Gyűlölj vagy szeress!
02. Tárnok Marika & Horváth Pityesz feat. LCK: Angyal, ha lángol
03. Stula feat. LCK: Egyszer az életben
04. LCK és Barátai: Együtt erő vagyunk
05. Kálmán György feat. LCK: Túlélő
06. Horváth Pityesz feat LCK: A bosszúálló
 

JORN LANDE - Hivatalos klippel a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválos új száma: Faith Bloody Faith

sze, 01/13/2021 - 06:38

Ahogy pár napja megírtuk, Jørn Lande énekes (Ark, Masterplan, Beyond Twilight, Millenium stb.) is versenybe száll, hogy Norvégiát képviselhesse a 2021-es  Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Faith Bloody Faith című dallal nevezett a norvég énekes, és most már a nóta hivatalos klipje is megérkezett.


A 2021-es lesz a hatvanötödik Eurovíziós Dalfesztivál. Hollandiában rendezik meg, mivel a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált a holland Duncan Laurence nyerte az Arcade című dallal. A 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál a COVID-19 miatt elmaradt, így a 2021-es verseny a 2020-ra kiválasztott helyszínen kerül megrendezésre. Magyarország már 2020-ban sem kívánt részt venni a versenyen, így idén sem lesz magyar előadó.

"Ez már hivatalos! Részt veszek a küzdelemben, hogy Norvégiát képviselhessem az ESC 2021-en. Január 16-án lesz a válogató, és nagyon várom, hogy néhány óriási zenész társaságában bevihessem oda a rockot."

 


 

www.facebook.com/OFFICIALJORN

JORN - Faith Bloody Faith (Melodi Grand Prix 2021, Norway Eurovision 2021)

JORN - Stand Up And Shout (Dio, 2020-as videó)JORN - Stormcrow (a 2019-es Live On Death Road DVD-ről)
JORN - Mob Rules (Black Sabbath, a 2019-es Live On Death Road DVD-ről)
ARION - Kifelé az életemből!

k, 01/12/2021 - 18:11

Vultures Die Alone április 9-én jelenik meg a melodikus power metalt finn módra játszó Arion harmadik albuma, a 2018-as Life Is Not Beautiful lemez utódja.

Az új lemez első előzetese a klippel kísért Bloodline volt, amelyben a Battle Beast énekesnője, Noora Louhimo a vendégük, most pedig itt a második klipes előzetes dal, az Out Of My Life.

A Vultures Die Alone lemez producere Matias Kupiainen (Stratovarius) volt, a keverést Adam "Nolly" Getgood (Periphery). végezte.


 


www.facebook.com/OfficialArion

ARION - Out Of My Life (a 2021-es Vultures Die Alone albumhoz)
ARION feat. NOORA LOUHIMO - Bloodline (a 2021-es Vultures Die Alone albumhoz)
 ARION - Vultures Die Alone
(04/09 - AFM)

01. Out Of My Life
02. Break My Chains
03. Bloodline (feat. Noora Louhimo - Battle Beast)
04. I'm Here To Save You
05. In The Name Of Love (feat. Cyan Kicks)
06. A Vulture Dies Alone
07. I Love To Be Your Enemy
08. Where The Ocean Greets The Sky
09. I Don’t Fear You
10. Until Eternity Ends
JOEL HOEKSTRA - Russell Allen énekessel jön a Whitesnake gitárosának új lemeze, itt a második dal

k, 01/12/2021 - 16:42

A Whitesnake és a Trans-Siberian Orchestra gitárosaként ismert Joel Hoekstra új albummal jelentkezik február 12-én. A Running Games című lemez a Joel Hoekstra's 13 elnevezésű projektjének már a második anyaga lesz, a Dying To Live című debüt még 2015-ben látott napvilágot, nem sokkal azt követően, hogy a Night Rangerből átigazolt a Whitesnake-be. 

Akárcsak a Dying To Live lemezen, az utódján Russell Allen (Symphony X, Allen / Lande stb.) énekel, viszont Jeff Scott Soto most csak vokálozik a lemezen. A basszer továbbra is Tony Franklin (ex-Blue Murder, ex-The Firm, ex-Whitesnake), a dobos Vinny Appice (ex-Dio, ex-Heaven & Hell, ex-Black Sabbath), a billentyűs pedig Derek Sherinian (Black Country Communion, Planet X, ex-Dream Theater, ex-Malmsteen stb.). Második előzetesként már az animációs videóval kísért Finish Line dallal is lehet ismerkedni.

 


www.facebook.com/JoelHoekstra13Joel: "Évekkel ezelőtt három szólólemezem is megjelent, túlnyomórészt instrumentális gitárzenével. A Joel Hoekstra's 13 projekttel már egy másfajta világba léptem be, a melodikus hard rock világába, hiszen amúgy is innen ismernek a legtöbben. A Hard To Say Goodbye a lemez dallamosabb oldalát képviseli, de lesznek azért agresszív nóták is."
 JOEL HOEKSTRA'S 13 - Finish Line (a 2021-es Running Games albumhoz)
JOEL HOEKSTRA'S 13 - Hard To Say Goodbye (a 2021-es Running Games albumról)
JOEL HOEKSTRA'S 13 - Running Games
(02/12 - Frontiers)

01. Finish Line
02. I'm Gonna Lose It
03. Hard To Say Goodbye
04. How Do You
05. Heart Attack
06. Fantasy
07. Lonely Days
08. Reach The Sky
09. Cried Enough For You
10. Take What’s Mine
11. Running Games
12. Lay Down Your Love (bónuszdal)
 

SIRENIA - Itt a második dal a februári albumról: We Come To Ruins

k, 01/12/2021 - 16:08

Riddles, Ruins & Revelations címmel február 12-én jelenik meg a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia tizedik albuma, a 2018-as Arcane Astral Aeons lemez utódja, egyben a harmadik lemezük a vokalistából szólóénekesnővé előlépett francia Emmanuelle Zoldannal.

Második előzetesként a We Come To Ruins dallal lehet ismerkedni.


Morten Veland (gitár/nyers ének): "Ez a nótánk a Sirenia súlyosabb oldalát tükrözi, noha egy nagyon dinamikus szám, sok váltással mind az atmoszférát, mind az intenzitást tekintve. Ez talán egy 'tipikusabb' Sirenia dal, mint az első előzetesünk, de a modern megközelítés itt is jelen van."

 


www.facebook.com/sirenia


 
 

SIRENIA - We Come To Ruins (a 2021-es Riddles, Ruins & Revelations albumról)
Morten Veland (gitár/nyers ének): "Az új lemez nagyon sokoldalú lett, amilyennek egy Sirenia albumnak lennie is kell. Számos dal egy új szemszögből mutatja meg a zenekart, de persze tőlünk elvárható nóták is vannak a lemezen. Összességében egy olyan utazásra invitáljuk a hallgatót, amely elvezet ismerős még fel nem fedezett területekre is. Reméljük, hogy élvezni fogjátok az utazást!

Az Addiction No. 1 nóta is egy új, modernizált Sireniát mutat. Egyrészt egy rendkívül fogós, ugyanakkor súlyos szám, másrészt az elektronikus elemek nagyobb szerepet kaptak benne.
"SIRENIA - Addiction No. 1 (a 2021-es Riddles, Ruins & Revelations albumhoz)
SIRENIA - Riddles, Ruins & Revelations
(02/12 - Napalm Records)

01. Addiction No. 1
02. Towards An Early Grave
03. Into Infinity
04. Passing Seasons
05. We Come To Ruins
06. Downwards Spiral
07. Beneath The Midnight Sun
08. The Timeless Waning
09. December Snow
10. This Curse Of Mine
11. Voyage Voyage
 

METALLICA - "Nyugodj békében, Marsha. Köszönet mindenért!"

h, 01/11/2021 - 19:04

68 éves korában elhunyt Marsha Zazula, a Megaforce kiadó társalapítója.

Marsha és a férje, Jon Z 1983-ban indította útjára a Megaforce kiadót, ahol az első két Metallica album (Kill 'Em All, Ride The Lightning) mellett az Anthrax, a Testament, az Overkill, Ace Frehley, a King's X, a Raven és az S.O.D. egyes lemezei is kijöttek.

 Metallica: "Nyugodj békében, Marsha. Köszönet mindenért. Sok szeretet Jonnak és a Zazula családnak."


Anthrax: "Nagy szomorúsággal értesültünk Marsha Zazula haláláról. Egy igazi úttörő volt Jonnal együtt. Ők voltak a felelősek azért, hogy az életünk megváltozott. Nehéz szavakba önteni, hogy a metalba és mindnyájunkba vetett hitük és az elkötelezettségük nélkül milyen lenne ez a világ. Szeretettel gondolunk a családjára."

 


Lars Ulrich (Metallica): "Köszönet neked, Marsha, hogy ez megtörtént... Hogy támogattál, bátorítottál minket, hogy tanácsokkal láttál el minket, hogy befogadtál és etettél minket, és ami a legfontosabb, a férjeddel, Jonnyval együtt hittél abban, hogy egy magunkfajta brigád, aszociális és kívülálló figurákkal, el tud jutni egy nagyobb, hozzánk hasonlóan gondolkodó közönséghez ..."
 

 
 

KING DIAMOND - Cuki fotót tett közzé a 4 éves, félig magyar fiával, Byronnal

h, 01/11/2021 - 18:01

Már négy éves King Diamond és magyar feleségének kisfia, Byron. A The Puppet Master és a Give Me Your Soul... lemezeken is szereplő Livia Zita, valamint a legendás dán énekes nem futtatja Byron képeit a közösségi médiában, ezúttal azonban a büszke apuka közzétett egy közös fotót Byronnal.

"Egy klassz séta a kis herceggel. Stay Heavy"

Közben pedig várjuk a híreket az új King Diamond és az új Mercyful Fate lemezekről...

 


www.facebook.com/kingdiamondofficial

 

Miért Byron a kissrác neve? Mert King Diamond kedvenc énekese a néhai Uriah Heep frontember, David Byron.


És hogy ismerte meg a Texasban élő dán énekes a magyar feleségét?

Livia a magazinunk, a magyar Hammer számára készített telefonos interjút a legendás énekessel.


King Diamond:
"Hihetetlenül jól megtaláltuk a közös hangot. És utána nem tudtam nem gondolni rá. Akkoriban mindketten nehéz időket éltünk át. Összepasszoltunk. Idővel valahogy megkérdeztem, hogy küldene-e egy képet magáról.

Hónapokon át beszélgettünk, de nem tudtam, hogy Livia hány éves... És azt sem, hogy hogy néz ki. Aztán amikor elmondta a korát (Livia 28 évvel fiatalabb Kingnél), egyszerűen nem akartam elhinni.

A kor csak egy szám. Lelki társak vagyunk.
"KING DIAMOND - Masquerade Of Madness (a 2021-es album előzeteseként) 

King Diamond októberben:

És hogy mikor is hallhatjuk a végeredményt?


"Mindent átalakítottak a történtek, ez nyilvánvaló. Először a Mercyful Fate indul majd koncertezni, azokonm az európai fesztiválokon játszunk majd, amelyeknek most kellett volna megtörténniük. Először Dániába megyünk, ott fogunk próbálni, aztán van úgy nyolc fesztivál Európában, majd az egész cuccot átreptetjük az USA-ba, hogy Las Vegasban játsszunk. Lesz néhány új dal is a jövő nyári programban a Mercyful Fate lemezről, amúgy viszont csakis a korai nótákat nyomjuk majd, azaz az EP-ről, a Melissáról és a Don't Break The Oath-ról. Egészen régi dalokat játszunk majd, és melléjük pár újat.

A következő év másik fele pedig a King Diamondról kell szóljon, az új lemezről, aztán turné, turné, turné, amíg csak meg nem állunk. De inkább a vírus dönt majd, mint mi, de az idei azért nem egy elvesztegetett év, hiszen a saját tempónkban dolgozhatunk a lemezeken, nem egy másik stúdióban kell lefoglalni a dátumokat. És ennek rettentően örülök. Akár éjjel háromkor is nekiláthatok felvételeket készíteni, idehaza senki sem zavar a munkában."


A legutóbbi Kind Diamond album a 2007-es Give Me Your Soul… Please volt, a Mercyful Fate pedig ebben az évezredben még nem is adott ki lemezt, a '9' címet viselő album még 1999-ben látott napvilágot.


LIQUID TENSION EXPERIMENT - Lemezborító és dallista Portnoy és Petrucci eszement prog bandájától

h, 01/11/2021 - 17:34

Az még decemberben derült ki, hogy 22 év után egy új albummal jelentkezik a a Liquid Tension Experiment, azaz John Petrucci (Dream Theater), Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel) instrumentális prog rock/metal projektje.

Most már itt a lemezborító és a dallista, valamint mellé az infó, hogy a Liquid Tension Experiment 3 album március 26-án lát majd napvilágot. Lesz limitált verzió is, bónusz CD-vel, amelyre egy órányi jammelés kerül majd fel.


Thomas Waber - InsideOut Music: "Mi történik, ha a világ legtehetségesebb muzsikusai közül négyen összejönnek egy szobában? LTE. Mindnyájan nagyon régóta vártunk erre a lemezre, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy kiadhatjuk. Ez a rajongóknak készült!"


 Az LTE projektet 1997-ben hívta életre Mike Portnoy, akkor még a Dream Theater dobosaként. John Petrucci gitáros is felsorakozott mellé, valamint Jordan Rudess billentyűs, aki csak később szállt be a Dream Theaterbe. A basszusgitáros Tony Levin lett (King Crimson, Peter Gabriel), és két albumuk is megjelent, 1998-ban és 1999-ben.

Igaz, született 2007-ben egy Spontaneous Combustion lemez, de már Petrucci nélkül, így a név Liquid Trio Experimentre módosult.


John Petrucci:

"Több, mint 20 évvel azután, hogy utoljára közös felvételt készítettünk, és amikor négyesben bevonultunk a stúdióba, olyan volt, mintha egyáltalán nem telt volna el semennyi idő azóta! Mindaz a mágia, amitől olyan különleges volt az első két LTE lemez, most is adott volt, nagyszerűen éreztük magunkat a lemez elkészítése közben. Rendkívül büszke vagyok arra, amit közösen összehoztunk, és alig várom, hogy mindenki hallhassa!"
LIQUID TENSION EXPERIMENT - Beharangozó a 2021-es albumhoz

• Limited deluxe hot pink 3LP+2CD+Blu-ray Box Set
(incl. a poster and 4 artcards, Blu-ray includes a 5.1 surround mix with visuals, and full band interview from the studio)

• Limited 2CD+Blu-ray Artbook

• Limited 2CD Digipak

• Gatefold black 2LP+CD

• Digital album (2CD)

LIQUID TENSION EXPERIMENT - Liquid Tension Experiment 3
(03/26 - InsideOut)

01. Hypersonic
02. Beating The Odds
03. Liquid Evolution
04. The Passage Of Time
05. Chris & Kevin’s Amazing Odyssey
06. Rhapsody In Blue
07. Shades Of Hope
08. Key To The Imagination


THY CATAFALQUE - Új klip érkezett Kátai Tamástól: Napút

h, 01/11/2021 - 17:22

Naiv címmel tavaly januárban látott napvilágot a kilencedik Thy Catafalque album, a 2018-as Geometria lemez folytatása, Kátai Tamás új klipje pedig a Napút dalhoz született meg.

 


www.facebook.com/thycatafalque
THY CATAFALQUE - Napút (a 2020-as Naiv albumhoz)

THY CATAFALQUE - Naiv (a 2020-as album)

Zápor címmel ősszel jött ki a Thy Catafalque új EP-je, amelyre 2004-es harmadik album, a Tűnő idő tárlat egyes dalai kerültek fel, részben újra felvéve, újrakeverve, újramaszterelve.

Kátai Tamás ezzel az EP-vel rója le tiszteletét Radnóti Miklós előtt (a Zápor egy Radnóti-vers), akinek költészete kezdettől fogva alapvető hatással volt a Thy Catafalque-ra, és akit 1944. november 9-én, munkászolgálatosként öltek meg 21 társával együtt.

A basszusgitárokat és a dobokat újra fel kellett venni az EP-hez, a női énekhang is új (Horváth Martina Veronika - aki a Geometria és az idei Naiv albumon is szerepelt), brácsán pedig Hegyaljai-Boros Zoltán játszik.

Az EP a Bandcamp-oldalról szabadon le is tölthető.

 

THY CATAFALQUE - Zápor EP (2020)01. Csillagkohó
02. Neath Waters
03. Kék ég karaván
04. Héja-nász az avaron
05. Zápor
Zápor (EP) by Thy Catafalque

  

 

JORN LANDE - Új dal a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválra: Faith Bloody Faith

h, 01/11/2021 - 16:19

Jørn Lande énekes (Ark, Masterplan, Beyond Twilight, Millenium stb.) is versenybe száll, hogy Norvégiát képviselhesse a 2021-es  Eurovíziós Dalfesztiválon, ezt a Facebook oldalán jelentette be.

A Faith Bloody Faith című dallal nevezett a norvég énekes, ezt máris meghallgathatod.


A 2021-es lesz a hatvanötödik Eurovíziós Dalfesztivál. Hollandiában rendezik meg, mivel a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált a holland Duncan Laurence nyerte az Arcade című dallal. A 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál a COVID-19 miatt elmaradt, így a 2021-es verseny a 2020-ra kiválasztott helyszínen kerül megrendezésre. Magyarország már 2020-ban sem kívánt részt venni a versenyen, így idén sem lesz magyar előadó.

"Ez már hivatalos! Részt veszek a küzdelemben, hogy Norvégiát képviselhessem az ESC 2021-en. Január 16-án lesz a válogató, és nagyon várom, hogy néhány óriási zenész társaságában bevihessem oda a rockot. A Faith Bloody Faith dalhoz hamarosan megérkezik a klip is!"

 


 

www.facebook.com/OFFICIALJORN

JORN - Faith Bloody Faith (Melodi Grand Prix 2021, Norway Eurovision 2021)

JORN - Stand Up And Shout (Dio, 2020-as videó)JORN - Stormcrow (a 2019-es Live On Death Road DVD-ről)
JORN - Mob Rules (Black Sabbath, a 2019-es Live On Death Road DVD-ről)


 

RÓZSASZÍN PITTBULL - Zenésztársuk javára jótékonykodnak a szókimondó komlói kutyák

h, 01/11/2021 - 15:48

Hír a Rózsaszín Pittbulltól:

"A Rózsaszín Pittbullnak emberségből csillagos ötös! Tökéletes példát szolgáltat a Rózsaszín Pittbull legénysége a régi mondásra, miszerint ne ítélj elsőre: a hírhedt lókötők ugyanis bajba jutott zenésztársukon szeretnének segíteni. A hazai punkmozgalom egyik kötelezőjeként is emlegetett CPG egykori frontembere, Haska Béla bajban van - hiába épült fel korábbi agyvérzésből, se munkája, se lakása nincsen azóta, egy lakókocsiban tengeti a napjait. Kollégái pedig azt szeretnék megelőzni, hogy a zord téli hónapokat is egyedül, elhagyatva, a hideg vagonban kelljen töltenie.

 


www.facebook.com/rozsaszinpittbull


A nemes cél érdekében - az eddig inkább a botrányairól és sokat kritizált, megosztó zenéjéről híres Rózsaszín Pittbull csapata örökzöld 'Bélás' nótáit adja ki lemezre gondolva, a haszon pedig teljes egészében a bajba jutott ikont illeti majd. A legendás Béla-éra dalait csokorbaszedő exkluzív kiadás előreláthatólag január végén kerül hivatalosan piacra, de már most, 999 Ft-os áron előrendelhető, hogy a jótett minél hamarabb célba érhessen."

 
 

ZORALL - Képzelt casting, rengeteg barát, vendég, itt az új klip: Ringasd el magad

h, 01/11/2021 - 15:37

Fémforgácsok címmel még tavaly ősszel jött ki a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A friss klipjük a Ringasd el magad dalhoz készült el.

"Új videoklippel nyitja az évet a Zorall; Pachmann Péter, Sipos Péter, Sipos Tamás, Kalapács József, Csonka András, Dányi Krisztián és Szekeres András is látható az új kisfilmben, amely az LGT közkedvelt Ringasd el magad című dalának zorallosított változatához készült.

A klip azt a 'képzelt' castingot mutatja be, amelyre a zenekar énekes nélkül érkezik, majd a zsűri székében ülve, válogatnak a jelentkezők közül. A zenekar nagy örömére rengeteg barát, népszerű, közismert zenész mondott igent a szereplésre. Az imént említett vendégeken kívül igyekeztek kiválasztani több változatos arcot, érdekes karaktert, akik igen szórakoztatóvá teszik a castingos klipet. A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos ötvözetek mellett 3 saját szerzemény is helyet kapott, valamint egy Petőfi Sándor vers, a Füstbe ment terv megzenésítése. A legutóbbi Presszó Metalhoz hasonlóan ezt a lemezt is Závodi Gáborral rögzítették, a borítót pedig Gróf Balázs készítette."

 


www.facebook.com/ZorallzenekarA Zorall zenekar a dalról, a forgatásról:


'Nem véletlen a zeneválasztás, a dal mondanivalója jelenleg és mindig aktuális: Ringasd el magad. Bárkivel megtörténhet bármi, nem kell megijedni, nem kell félni, bárki vagy, fogadd el magad. Talán ezekre a gondolatokra, az elfogadásra, a türelemre a jelenlegi járványhelyzetben még inkább szükségünk van. A forgatás fergeteges hangulatban telt, amelyet a kész klip is tükröz. Tucatnyi jó barát jött el, akikkel nagyon régen találkoztunk, régi sztorizásokban, heccelésben, nevetésben nem volt hiány.'
"Bár a koncertek hiánya őket is fájdalmasan érintette, emellett kifejezetten mozgalmas évet tudhatnak maguk mögött. A rockbanda nyáron az énekes kiválásával új tagot keresett. A castingra nagyon sokan jelentkeztek, közülük Koroknai Árpádra (korábban Szfinx, Omen, P.Box tagja) esett a zenekar választása. Sokáig nem tétlenkedtek, videoklipet forgattak Charlie népszerű Jég dupla whiskyvel című slágeréből, melynek érdekessége, hogy a főszerepet Ambrus Attila játszotta. A klipet követően az új énekessel megjelent a zenekar legújabb albuma is, a Fémforgácsok, amelyet a közönség szerencsére remekül fogadott."


ZORALL - Ringasd el magad (a 2020-as Fémforgácsok albumhoz)
Fémforgácsok CD-rendelés: www.zorall.hu

 

 

Barbaró Attila a friss lemezzel kapcsolatos munkáról:

"Az előző lemez irányvonalát folytattuk, maradtunk a metalosabb hangzásnál! Korival nagy öröm volt együtt dolgozni, nagyon gördülékenyen és profin vette az akadályokat, hiszen néhány próba után már a stúdióban voltunk, végeredmény pedig magáért beszél! Lassan 20 éves a Zorall, ez a lemez pedig most nagy kedvencem lett, a saját nóták közül a Szombat szakítsd szét a személyes kedvencem!"

 


ZORALL - Ízelítő - a 2020-as Fémforgácsok album

Hangya a lemez felvételeiről és az énekesváltásról:

"Ha jól számolom ez a 12. Zorall album, és ennyit még egy lemezzel se dolgoztunk! Tavaly szeptemberben kezdtük a demózást, idén januárban pedig a felvételeket. Februárban az akkori influenza, vagy már lehet, hogy a Covid előfutáraként a teljes stúdiós gárda lebetegedett, így csak márciusban tudtuk folytatni a munkát. Tulajdonképpen Bence és Attila épp aznap írták meg a stúdióból, hogy elkészültek, amikor bejelentették a koncertek és egyéb rendezvények szigorítását. Ezt követően már csak távmunkában tudták csiszolgatni a lemezt.

Júniusban Szendrey Zsolt bejelentette, hogy ezt a lendületet a jövőben nem bírja tovább. Azt az évi 100-150 fellépést amit a Zorall zenekarral adunk, a családja és egyéb munkái miatt nem tudja vállalni. Szasza kérését tiszteletben tartottuk, viszont mi egy percig sem szerettünk volna emiatt megállni, így castingot hirdettünk. Ekkorra találtuk meg Koroknai Árpit, aki korban és zenei kvalitásban is stimmelt.

Néhány próba és közös beszélgetés után már biztosak voltunk benne, hogy Kori lesz az emberünk. Kb. két hét kemény gyakorlás után fel is tolta a lemezt a stúdióban. Őszinte leszek, ennyire még sosem voltam elégedett a végeredménnyel! Ráadásul végre egy olyan énekhanggal, amire titkon mindig is vágytam. Kori új kapukat nyitott a Zorall életében! Már alig várom, hogy elkezdjük a következő lemezt!"


 

ZORALL - Ezüst eső (a 2020-as Fémforgácsok albumhoz)

"Az új klipben a Viszkis egy szerelmi csalódás miatt neki indul a budapesti éjszakának. Jó néhány ital után, céltalanul bolyong a városban, szivecskét tetovált és még egy motoros csapathoz is becsatlakozik! Ambrus Attila - mint keramikus -  a fesztiválokon is kint szokott lenni, mi is így ismertük meg, és azonnal igent mondott, mikor megkerestük, főleg, hogy a dalválasztás is tetszett neki, mivel köztudottan szereti a whiskyt... A 16-17 órás forgatás remek hangulatban telt, Attila rengeteget sztorizott, alig győztük követni!"ZORALL - Jég dupla whiskyvel (a 2020-as Fémforgácsok albumhoz)
ZORALL: Fémforgácsok
(09/18 - Edge / HMR Music)

01. Most kéne abbahagyni
02. Jég dupla whiskyvel
03. Füstbe ment terv
04. Ringasd el magad
05. Ezüsteső
06. Táncoló fekete lakkcipők
07. Fémforgácsok
08. Távollét
09. Űrmese
10. Nem leszek a játékszered
11. Szombat szakíts szét
 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - Új videó született a tavalyi József Attila lemezhez: A kanász

v, 01/10/2021 - 18:38

Csókol Attila címmel jelent meg még novemberben a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük A kanász dalhoz született meg.

"Ezzel a klippel egyszerre tisztelgünk József Attila és Ennio Morricone emléke előtt. Az elején kissé westernesre vettük a figurát, a kanász-kanboy-cowboy szójáték és tartalmi hasonlóság adta magát, a képi megvalósításért ismét a szexárdi fenegyereket, Acélos 'Don Gatto' Balázst illeti elismerés (tudjuk, hogy arról a perverz környékről az utóbbi harminc évben milyen műalkotások lepték el a magyar szórakoztatóipart erotika és pisi-kaki témakörben, a vaddisznók üzekedési jelenetei tehát cseppet se meglepőek). Szóval itt a második klip is az új cuccról, hallgasd, terjeszd! Ui.: Külön köszönet arany-és ezüstfokozatú támogatóinknak, nevük a klip végén került felsorolásra."

A punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének.

 


www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok


"József Attila és mi, azaz a Hétköznapi Csalódások újra összedobtunk egy közös lemezt. Ha már elpusztul a világ, legyen a sírjára virág ez a 18 dal. Hallgasd, terjeszd!"


A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).


 

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - A kanász (a 2020-as Csókol Attila… lemezhez)
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - Dúdoló (a 2020-as Csókol Attila… lemezhez)
Csókol Attila… - online zenehallgatás

songwhip.com/hetkoznapi-csalodasok/csokol-attilaHÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - Lopók között szegényember
(szöveges videó a 2020-as Csókol Attila… lemezhez)
A Csókol Attila… CD (2.000 Ft + postaköltség), illetve további termékek rendelése közvetlenül a zenekartól:

hetkoznapi.shop@gmail.com

 

 

Megyeri Ferenc - ének, vokál, doromb
Bársony Barnabás - gitár, vokál
Szaklajda László - gitár, vokál
Szlaukó Tibor - basszusgitár, vokál
Mészáros Miklós - dobok
Bruszel Balázs - trombita

 www.hetkoznapicsalodasok.hu
DREAM COMBINATION - Új dal és klip a túrkevei csapattól: Álom

v, 01/10/2021 - 17:25

Korábban pár átdolgozást már bemutattunk a túrkevei Dream Combination zenekartól, nemrég azonban egy Álom című saját dallal jelentkeztek, amelyhez klip is született.

"Sziasztok! A 2020-as év bizony elég durván nem vártra sikeredett, mondhatjuk ezt minden bizonnyal sokak nevében. Talán már találkoztatok velünk korábban is, ám most az eddig tőlünk esetleg megszokott cover vonal után egy saját dalunkat szeretnénk megosztani veletek! A dal címe Álom, ami talán a jelenlegi helyzetben elég sokatmondó lehet, viszont egyúttal kellőképpen tág határokat szabhat bárki képzeletének.

A gyulai No Silence Stúdióban dolgoztunk ezúttal, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Természetesen ez a dal is kapott vizuális támogatást, ezúttal is Márton Józsi barátunk segítségével. A videó felvételei a szülővárosunkban, Túrkevén kerültek rögzítésre, amolyan 'itt élünk mi' jelleget is adva a mondanivalónak. Vidéki zene, vidéki srácoktól. Egy jobb holnap reményében kívánunk Boldog és Sikeres Új Évet mindenkinek! Vigyázzatok magatokra és kitartást! Találkozzunk 2021-ben, ha már lehet!
" -  Üdvözlettel, Dream Combination zenekar.

 


www.facebook.com/dreamcombinationzenekar

 


DREAM COMBINATION - Álom (2020)

  

 

THE BUTCHERS - Blues-rock a Csallóközből, új dal és klip: Come Home

v, 01/10/2021 - 17:13

Come Home címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a felvidéki The Butchers zenekar.

A somorjai blues-rock csapat 2011 decemberén alakult. Kezdetben blues feldolgozásokat játszottak, majd belekezdtek a saját dalok írásába is. 2013-ban készítették el a 11 dalod Train To Freedom című debütáló albumukat, a folytatása pedig 2015-ben jött ki The Butchers címmel.

Hushegyi András gitáros/énekes: "A Come Home-ot öt évvel ezelőtt írtam, amikor a feleségem - akkor még barátnőm - Erasmus-programmal Drezdába utazott fél évre. Nehéz időszak volt ez számunkra, nagy volt a távolság, ezért nem tudtunk túl gyakran találkozni. Ez a helyzet inspirált a dal megírására. Amikor először eljátszottam neki, el is sírta magát..."


www.facebook.com/thebutchersmusicHushegyi János gitáros: "A Come Home üzenete napjainkban új értelmet nyer. A világban uralkodó helyzet miatt számos család hozzátartozói a határokon túl rekedtek és nem jöhetnek haza, hogy együtt ünnepeljenek. Nekem is vannak barátaim, akiket már több, mint fél éve nem láttam, és talán nem is fogom még egy darabig. A másik testvéremet nyáron láttam utoljára, és biztosan eltelik még egy kis idő, mire újra találkozhatunk. Nem marad számunkra más, csak hogy türelmesen várjunk és reméljük, hogy minden helyrejöjjön."


A dalt a galántai Gila stúdióban rögzítették. A felvétel folyamatáról Hushegyi András:

"A Come Home végleges formáját Szabó Gila Ádámnak köszönhetjük; ő látta el a zenei producer szerepét is. Nagyszerű dolgokat talált ki, segített jobban kidolgozni a szám szerkezetét. Az ő ötlete volt, hogy a basszussávokat fretless basszusgitárral játsszuk fel, vagy hogy a hátteret további ritmikus részekkel egészítsük ki. Sokat segített az ének és a vokálok feljátszásában, nélküle ez a dal nem lenne olyan jó."


A számhoz a videóklipet egy tehetséges operatőr és fotós, Jakub Horňák készítette. A klip a somorjai Városi Művelődési Központ nagyszínpadán készült.

"A művelődési központ munkatársai lehetővé tették számunkra, hogy használjuk a színpad fölé szerelt fényeket, ennek köszönhetően pedig nem volt nehéz dolgunk a megvilágítással. A forgatással Jakubnak volt a legtöbb munkája; minden egyes mozdulatot pontosan át kellett gondolnia. Hogy ezek a felvételek létrejöjjenek, szó szerint táncolnia kellett a testvérem körül a kamerával."


A Come Home dal a banda Hope című EP-jén jelent meg. Az EP egyelőre csak fizikai formában elérhető, a zenekar weboldalán lehet megrendelni. A digitális változata január 22-től lesz elérhető minden streamszolgáltatónál."

thebutchers.eu


THE BUTCHERS - Come Home (a 2021-es Hope EP-hez)


 

Oldalak

Rockhírock

 • 2020, december 2

  A Liszt Ferenc díjas zenész, a Bergendy-együttes alapítója és vezetője 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

  Az Iskolatáska című dalt jóformán minden magyar hallotta már

 • 2020, november 2

  Balázs Fecó családja nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője közölte a hírt, hogy 69 éves korában meghalt az énekes: „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt

 • 2020, november 2

  Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelynek életútösszegző mondanivalójának szomorú aktualitást ad Benkő László és Mihály Tamás múlt heti halála.

  "Ezt nagyon

 • 2020, november 2

  Omega Fan Club - Official:

  "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és

 • 2020, november 1

  Benkő László (1943-2020)
  "Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói

Oldalak