Brian Johnson: Hogyan kerültem az AC/DC-be?

Az AC / DC frontembere, Brian Johnson egy videóban meséli el, hogy került a zenekarhoz, a Back in Black album készítése idején.

"Valószínűleg a legtöbbet feltett kérdés, amit valaha kérdeztek tőlem" - mondja nevetve a klip elején. - Folyamatosan elmagyarázom, de mindenki újra hallani akarja.

"Furcsa nap volt, Newcastle-ben éltem akkoriban" - emlékszik vissza. - Csörgött a telefon, felvettem, és egy német akcentussal beszélő hölgy szólt bele. Arra kért, menjek el Londonba egy zenekari meghallgatásra. Kérdeztem, hogy milyen zenekar, de azt mondta, nem árulhatja el. Már három éve nem kerestem egy centet sem a Geordie-val, ezért azt mondtam neki, nem megyek Londonba egy rejtélyes banda miatt...legalább az együttes kezdőbetűit árulja el...végül kibökte, hogy A. és C. - Csak nem az AC/DC?- kérdeztem..."sheiße..túl sokat mondtam" - válaszolta ő.

A történet további részében Johnson elmagyarázza, hogy a sors különös fordulata révén egy másik ügyben utazott el Londonba, ahol találkozott is végül Angusékkal és így került a csapatba.

Angus Young gitáros a KLOS-nak adott interjúban nemrégiben felidézte: "Bon a Fraternity-vel turnézott Nagy-Britanniában, és megnézte a Geordie koncertjét" 
Jókat nevetgéltek, ahogy Bon elmesélte a történetet. Hallgatta a Geordie koncertjét, Briant, és a  sikoltozását. "Nagyon jól hangzott - olyan volt, mintha Little Richard lenne a színpadon. - ez a fickó üvöltött és kiabált, végül el kezdett fetrengeni a földön. Ez volt a legjobb show amit valaha láttam"

Bon azt hitte, ez is a műsor része, csak később tudta meg, hogy Brian valójában vakbélgyulladás miatt fetrengett a földön.

Rockhírock

 • 2021, november 6

  A lelkét nekem adta
  A testét nekem adta,
  De nekem úgy tűnik
  Azt bárki megkaphatta.
  Elértem, hogy sírjon,
  És  sikítson nekem
  ...
  Nedves lett úgy feltüzeltem
  tovább »»

 • 2021, szeptember

  A  Robot és a Mertez összefogott, hogy egy új közösséget teremtsen az élő zenén keresztül, teret adva a tehetséges, értéket képviselő zenekaroknak. 
  Az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, hogy közreműködésükkel elősegítsék a célt: hogy figyelmet kapjanak a minőséget képviselő, de egyelőre szűkebb körben ismert előadók.

  Ugyan az ötlet már a koronavírus okozta...

Égben lebegők

"Oly jó nékem ha csókol a szád" - már nem hallhatjuk élőben tőle többé.

Németh Oszkár dobos 75 éves korában elhunyt. 

A magyar rockzenész, dobos, főként a Tolcsvay-trió illetve a Fonográf együttes tagjaként volt ismert.

Zorán kísérő zenekarában is feltűnt, valamint vendégzenészként szerepelt annak 2002-ben megjelent Zorán című lemezén. Játszott a Bojtorján-együttessel, Bródy Jánossal, a N...

72 éves korában elhunyt Alan Lancaster, a Status Quo alapítója és basszusgitáros-énekese. Halálának hírét Simon Porter, az együttes menedzsere erősítette meg.

Lancaster 1962-től 1985-ig játszott a zenekarban, 2013-ban pedig visszatért, és állapota ellenére is sok turnén vett részt.
A zenész szklerózis multiplexben szenvedett és sydney-i otthonában érte a halál családja körében.

A Status Quo...

Baksa-Soós János 1948. szeptember 20-án született Budapesten, zenei általános iskolai tanulmányai után, 1962-ben Kelet-Berlinbe került és  az Aldershof könyvtárban és rajzfilmstúdióban dolgozott. 1966-ban tért vissza Budapestre, első együttesét, a Wastapsot 1968-ban alapította, egy évvel később pedig a Kex énekese lett.

Baksa-Soós 1971-ben, a hatósági zaklatások miatt...