Color

1967 tájékán három Hajdú-Bihar megyei testvér, Bokor Gyula (1951) - billentyűsök, Bokor Tibor (1955) - basszusgitár, Bokor Attila (1957) - dobok, a szokásos játszótér helyett, a zenét választotta időtöltésnek és Bokor együttes néven megalapították saját zenekarukat. 
Amikor pályaválasztás elé kerültek, Gyula és Tibor az orvosi hivatást választotta. Sikeres felvételi után kerültek a Debreceni Orvostudományi Egyetemre. A tanulás mellett a zene szeretete tovább kísérte őket és szabadidejükben zenéltek. 1975-ben az egyetemen csatlakott hozzájuk Lámer Emil, (gitár). A Bokor nevet DOTE (Debreceni Orvostudományi Egyetem) névre változtatták, és mint egyetemi házi zenekar működtek. 1976-ban Pólya László is csatlakozott hozzájuk, (cselló). Repertoárjukat a klasszikus zenei hangzás és a rockzene kissé szokatlan párosítása tette izgalmassá, egyedivé. Tehetségkutató megyei, majd országos versenyek váltották egymást. Az egyetemi klubok közönsége megkedvelte a zenekart és egyre több helyre várták vissza őket.

A színes zenei világ és a közérthetőbbség miatt, rendkívül hitelesen, átkeresztelték a zenekart Color névre. Az első igazi sikert az 1977-es Metronóm Tánc,- és Dalfesztivál hozta. A Bokor Tibor és Gulyás Péter Pál szerzőpáros által írt Fényes kövek című dal óriási sikert hozott. Ugyancsak a Metronómon játszották el a Panoptikum című mini-opuszukat, melyet szintén ők írtak. Második helyezést értek el, ami már elég komolynak mondható. Több millió néző követhette televízión keresztül az eseményeket. 
A rég várt sikert követően felgyorsultak az események, hiszen a Fényes kövekből született egy kislemez, majd egy "rádiós változat". 1978-ban stúdióba vonultak és rögzítették első nagylemezüket, melyet nemes egyszerűséggel Color-nak neveztek. Emlékezetes koncerteket adtak a Budapesti Ifjúsági Parkban és szerte az országban. Rögzítettek egy kb. 20 perces műsort a Magyar Televízióban. E műsor érdekessége, hogy a televíziós felvételekhez a zenekar újrajátszotta a dalokat, azért, hogy a hang és a kép szinkronban lehessen. A felvételek többségét az Egymillió fontos hangjegy című televíziós műsorban sugározta a televízió.

Még ebben az évben jött Szűcs Judith első albuma Táncolj még! címmel, melyen közreműködött a Color együttes. A Metronóm fesztivál után kérték fel a zenekart erre a feladatra. Ez az album is nagy sikert aratott. 1979-ben elkészült egy fél-kislemez is, melynek Vallomás a címe. Sajnos a kislemez megjelenése után Pólya László elbúcsúzott a zenekartól, Svédországba ment. 
A zenekar 4 tagra csökkent. Fél évvel később Lámer Ervin is elhagyta a fedélzetet és már csak a három Bokor fiú maradt együtt. A turnék során kapott visszajelzések újításra ösztönözték a Gyulát, Tibort és Attilát. Mivel éppen gitárost kerestek, kapóra jött Felkai Miklós felbukkanása, aki túl azon, hogy szintén helybéli (debreceni), komoly muzsikus tapasztalatokkal rendelkezett, hiszen nem kevesebb, mint három zenekarban játszott már (Lux, Astor, Apostol). A kitűnő zenész komponistaként is nagyon tehetséges és sokat segített a Colornak az új zenei világ - west-coast stílus - életre keltésében.
 A hosszú próbákat követően, 1981-ben felvették második albumukat. Az anyagot a Magyar Rádióban rögzítették. Koncerten már ezekkel a nótákkal szerepeltek és a lemez megjelenése előtt komoly sikereket értek el velük, ami igen bíztató. Felkai Miklós gitárszólói hatására, a dalok olyan hajtóerőt kaptak, hogy ez lendületes rockzenévé alakulva már "ritmikus csápolásra" buzdította a meglepődött közönséget.

1982 júliusában boltokba került a vadonatúj Color album Új Színek címmel. Őrületes sikere volt az anyagnak, amit gyakorlatilag szétkapkodtak. Bátran elmondható, hogy szinte az összes dal slágerré vált. A Féltelek című dal közel fél évig az első helyen állt a Petőfi Rádió slágerlistáján. 
 A szövegek a fiatalságot foglalkoztató témákat felölelve, a szakmát ismét elismerésre ösztönözte. A fiataloknak szóló újságok legtöbbje nyomon követte életük ezen szakaszát. Turnék, televíziós meghívások, színesítették pályafutásukat. Eljutottak külföldre, főleg az akkori szocialista országokba: NDK, Románia, Lengyelország, Csehszlovákia és természetesen a Szovjetúnió. Jártak Svédországban is, amiből később gondjaik lettek, mert a siker miatt visszavárták őket. Hazatérve Debrecenbe kitüntették a zenekart a Pro-Urbe díjjal. Rövid pihenő után készítettek egy újabb kislemezt Bohóc címmel, majd hozzá egy videoklippet.

A "legkisebb Bokor fiú, Attila" 1982-ben elment a zenekarból, sőt hazánkból is, hogy szerencsét próbáljon Amerikában. Tibor, Gyula és Miklós dobos nélkül maradt, ráadásul szerződésük volt a Color harmadik albumának elkészítésére. A dalok jó része megvolt komponálva, felvételre vártak. Sürgősen kellett egy új dobos. Egy ideig Király Tamás, aki a Universal együttesben dobolt, ugrott be Attila helyére. Az Úgy kell című dal videoklipjében Tamás látható a dobok mögött. Később Döbrögi Varga Endre ült a dobok mögé. 1982 szeptemberében a zenekar Stark Ferencet is hívta a zenekarba, hogy beugró zenészként segítse őket. Aztán már, mint zenekari tag tevékenykedett billentyűs hangszereken.

1984-ben végül ebben a felállásban rögzítették a Color III. nagylemezét, szintén a Magyar Rádióban. Sajnos az albumot nem hallhattuk és vásárolhattuk meg, mert történt valami: A svédországi turnénak köszönhetően a zenekar visszahívást kapott egy újabb rangos svéd turnéra. Erre azonban a magyar hatóságok nem adtak kiutazási engedélyt. Ezért Gyula és Tibor összecsomagoltak és Attila után, ők is végleg elmentek itthonról Amerikába. Az elkészített lemezanyagot az "illetékesek" zárolták, leállították a kiadási procedúrát. Tibor és Gyula orvosként folytatták pályájukat. Bokor Attila Amerikában befejezve a filmművészeti egyetemet, néhány év múlva visszatért és napjainkban a filmes területen dolgozik. Attila alapító tagja Duna Televíziónak.

1999-ben a Mambó Records által kiadták az összes Color hanganyagot CD-n, beleértve a hármas albumot is. A korszerű hangzásvilágot tükröző album kicsit "szintisebbre" sikerült, az akusztikus dobokat elektromos dobok helyettesítik, de ettől még nagyon jó. Pergősebb dalok mellett több lírai kompozíció színesíti a lemezt.

A csöndes távozás után egy időre csendesebb lett a magyar rockzene is, igaz, nyugatról már kezdett beáramlani a heavy metal, ami óriási változások előjele volt. Az egyedül maradt Felkai Miklós megpróbálta életben tartani Color örökséget és Super Color néven készített új albumot. Vele tartott még Varga Endre és Stark Ferenc is. A Forró nyári éj című dalt többször is sugározta a rádió. Később F.F Miki művésznéven jegyezte szerzeményeit, melyet a Magyar Rádióban rögzítettek és tiszta gitárzene volt. 
Felkai Miklós nevéhez fűződik a Gitárpárbaj elnevezésű gitáros összejövetel, melyet 1986-1987-ben szervezett. 
Magyarország akkori legjobb gitárosainak közös játékát hanglemez is őrzi, igényes feldolgozások is hallhatóak. 

Többször felmerült egy Color újjáalakulás lehetősége, de a nagy távolságok és különböző karrierek ezt nagyban megnehezítik.

2021, december 1

A 70-es évek hangulata költözött be a győri  Audi Arénába 2021. 11. 05 -én pénteken este.
A Győri Filharmonikus Zenekar és a rockzene világsztárjai…

2024, március 16

A Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators bejelentette 2024-es világkörüli turnéját, 2024. április 19-én az MVM Dome-ban lép fel. Előzenekar a Mammoth WVH…

2015, december 2

Yardbirds - Still I'm Sad

Látom az égen a 
csillaghullást
Szelíden múlnak, 
ha sírsz, könnyeid lecsókolják.

2015, augusztus

Rolling Stones - Ruby Tuesday

Soha nem mondaná
hogy honnan jött,
A tegnap nem fontos, ha
elködlött.