Creedence Clearwater Revival - Who'll Stop The Rain magyarul

Long as I remember the rain been comin' down Amióta az eszemet tudom, esik az eső
Clouds of mystery pourin' confusion on the ground A földet elárasztják zavaros felhők
Good men through the ages tryin' to find the sun Jó emberek az idők során próbálták felfedezni a napot
And I wonder, still I wonder, who'll stop the rain? És én azon tűnődöm, még mindig azon tűnődöm, ki állíthatja meg az esőt?
   
I went down Virginia, seekin' shelter from the storm Lementem Virginiába, menedéket kerestem a vihar elől
Caught up in the fable, I watched the tower grow A mesébe merültem, néztem, ahogy a torony nő
Five Year Plans and New Deals, wrapped in golden chains Ötéves tervek és új üzletek, aranyláncokba verve
And I wonder, still I wonder, who'll stop the rain? És én azon tűnődöm, még mindig azon tűnődöm, ki állíthatja meg az esőt?
   
Heard the singers playin', how we cheered for more Hallottuk a zenészeket játszani, ujjongtunk, hogy még tovább,
The crowd had rushed together, tryin' to keep warm A tömeg együtt mozgott, próbálták felmelegíteni egymást
Still the rain kept pourin', fallin' on my ears Még mindig zuhogott, a füleimre ömlött
And I wonder, still I wonder, who'll stop the rain? És azon tűnődöm, még mindig azon tűnődöm, ki állíthatja meg az esőt?

Rockhírock

  • 2022, november 7

    A Red Hot Chili Peppers egy zártkörű Los Angeles-i koncerten feldolgozta a Nirvana 1991-es "Smells Like Teen Spirit" című korszakalkotó dalát.
    A funk rockerek október 29-én egy rövid, 11 dalos szettet játszottak a Silverlake Conservatory of Musicban, ami egy nonprofit oktatási szervezet, amelyet Flea 2001-ben alapított a zenei oktatás elősegítésére. Anthony Kiedis is az...

  • 2022, november 5

    Ziskó Olivér: "December elsején jelenik meg a Global Warning lemez.
    A múlt hónapban közzétett 21st Century Shock dal után most újabb video premiereket időzítettünk. A Hoax a hangulata szempontjából a lemez legdrámaibb szerzeménye. Szimfonikus zenekari plug-ineket is használtam a dalszerzéskor. Ez az első videó, amiben nem a dobolást és a közreműködőzenészeket filmeztük, hanem egyszerűen összevágtunk rá egy...

Égben lebegők

79 éves korában meghalt Christine McVie, a Fleetwood Mac énekes-dalszerzője.

„Christine McVie családja nevében nehéz szívvel tájékoztatunk titeket Christine haláláról” – olvasható az énekes családja által közzétett szövegben, amely szerint az énekes-dalszövegíró békésen hunyt el kórházban szerdán reggel rövid betegséget követően, családja körében.

„Megkérünk mindekit, hogy tartsa tiszteletben a...

76 éves korában elhunyt Dan McCafferty, a Nazareth skót hard rock zenekar alapító tagja – jelentette be kedden az együttes Facebook-oldalán.

„Dan ma 12 óra 40-kor elhunyt. Ez a legszomorúbb bejelentés, amit valaha is tennem kellett. Maryann (McCafferty felesége) és a család egy csodálatos férjet és apát, én a legjobb barátomat, a világ pedig a valaha élt legnagyobb énekest veszítette el” – írta bejegyzésében...

79 éves korában meghalt Vangelis (Vangélis Papathanasíu) görög zeneszerző, aki többek közt Tűzszekerek főcímzenéjének Oscar-díjas alkotója, illetvetve a Szárnyas fejvadász zenéjének komponistája.
A Reuters híradása szerint a zeneszerző-zenész kedden késő este halt meg egy franciaországi kórházban. Halálának okát egyelőre nem közölték.

Első együttesét 1963-ban alapította, az öttagú Formynx hamarosan...