Ezzel a fegyverrel lett öngyilkos Kurt Cobain

A Seattle Police Department nemrég közzétette annak a puskának a fotóit, mely az utolsó tárgy volt, amit Kurt Cobain a kezében tartott.

Az elmúlt években Kurt Cobain öngyilkossága és élete újra és újra aktuális téma lett köszönhetően búcsúlevelének, a Courtney Love-val közös szexvideójának, utolsó hivatalos fotóinak, az elárverezett ‘Unplugged’ kardigánjának, a róla készült életrajzi filmnek valamint a hozzá kötődő szólóalbumnak és annak, hogy pár éve a rendőrség újra megnyitotta a Nirvana egykori frontemberének halálát vizsgáló ügyet. A bizonyítékokat ismét megvizsgálták, de azontúl, hogy a nagyközönségnek is megmutattak korábban nem látott képeket a helyszínről, nem jutottak semmi egyébre. 22 évvel az eset után, egészen pontosan idén március 3-án a grunge ikon gyilkos fegyveréről érkeztek képek egyenesen a Seattle Police Department oldalára, azonban arról egyelőre hogy a felvételek mikor is készültek, nincs hír.

A Wikipedia szerint Kurt a most közzétett puskát 1994. március 30-án vásárolta barátja, az Earth gitáros/énekes Dylan Carlson kíséretében, majd nem sokkal később megszökött arról a klinikáról, ahol heroinfüggősége miatt kezelték. Négy nappal később húzta meg a ravaszt otthonának garázsában, de a holttestére csak három nappal később talált rá egy villanyszerelő, Gary Smith. .

Rockhírock

 • 2021, november 6

  A lelkét nekem adta
  A testét nekem adta,
  De nekem úgy tűnik
  Azt bárki megkaphatta.
  Elértem, hogy sírjon,
  És  sikítson nekem
  ...
  Nedves lett úgy feltüzeltem
  tovább »»

 • 2021, szeptember

  A  Robot és a Mertez összefogott, hogy egy új közösséget teremtsen az élő zenén keresztül, teret adva a tehetséges, értéket képviselő zenekaroknak. 
  Az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, hogy közreműködésükkel elősegítsék a célt: hogy figyelmet kapjanak a minőséget képviselő, de egyelőre szűkebb körben ismert előadók.

  Ugyan az ötlet már a koronavírus okozta...

Égben lebegők

"Oly jó nékem ha csókol a szád" - már nem hallhatjuk élőben tőle többé.

Németh Oszkár dobos 75 éves korában elhunyt. 

A magyar rockzenész, dobos, főként a Tolcsvay-trió illetve a Fonográf együttes tagjaként volt ismert.

Zorán kísérő zenekarában is feltűnt, valamint vendégzenészként szerepelt annak 2002-ben megjelent Zorán című lemezén. Játszott a Bojtorján-együttessel, Bródy Jánossal, a N...

72 éves korában elhunyt Alan Lancaster, a Status Quo alapítója és basszusgitáros-énekese. Halálának hírét Simon Porter, az együttes menedzsere erősítette meg.

Lancaster 1962-től 1985-ig játszott a zenekarban, 2013-ban pedig visszatért, és állapota ellenére is sok turnén vett részt.
A zenész szklerózis multiplexben szenvedett és sydney-i otthonában érte a halál családja körében.

A Status Quo...

Baksa-Soós János 1948. szeptember 20-án született Budapesten, zenei általános iskolai tanulmányai után, 1962-ben Kelet-Berlinbe került és  az Aldershof könyvtárban és rajzfilmstúdióban dolgozott. 1966-ban tért vissza Budapestre, első együttesét, a Wastapsot 1968-ban alapította, egy évvel később pedig a Kex énekese lett.

Baksa-Soós 1971-ben, a hatósági zaklatások miatt...