Népszerűbb lett a HétköznaPI CSAlódások a cenzúrázott raktárkoncert után

Senki sem hallott volna a kormánykritikus raktárkoncertről, ha nem cenzúrázzák. - írja a 24.hu

A  HétköznaPI CSAlódások állami finanszírozású raktárkoncertet adhatott. A műsorukat azonban utólag cenzúrázták, közreműködő fellépőjük pedig egy rejtélyes bántalmazási ügy áldozatává vált.
Az 1990-ben alapított pécsi punkzenekar nem tartozik a jelenlegi kormánypártok legnagyobb rajongói közé. Már az ezredfordulón dalt írtak Viktor címmel a miniszterelnökről és a savanyú narancsról, de a 2010-es fülkeforradalom után is születtek kormánykritikus számaik, mint például a Geciország vagy a Soros. Amikor a zenekar 2013-ban Kapd be VikTour címmel hirdetett turnét, önkormányzati nyomásra mondta le a már lefixált fellépésüket a kiskunhalasi Freedom Music Club tulajdonosa.

A raktárkoncerteket a magyar állam finanszírozza, a lebonyolításukat egy állami vállalat, az Antenna Hungária Zrt. végzi. A programsorozatot azért hozták létre, hogy azokat a zenészeket támogassák, akik jelentős bevételektől estek el a koronavírus-járvány miatt.

A fellépők százas listáját a Miniszterelnöki Kabinetiroda felkérésére Lobenwein Norbert, a Volt és a Strand fesztiválok főszervezője állította össze. Az „élő legendák” és a népzenészek mellett a legnépszerűbb fesztiválelőadók kerülhettek fel rá. Utóbbi volt a legszélesebb kategória, ami az alapján állt össze, hogy melyik zenekarnak hány koncertje lett volna a tizenhárom legnagyobb nyári fesztiválon. Így kapott lehetőséget az állami programsorozatban a Hétköznapi Csalódások is.

A zenekar egy január 24-i Facebook-bejegyzésben azt írta, a koncertfelvételüket cenzúrázták. A hivatalos videóból több számukat kivágták, a színész pedig, aki bohócjelmezben konferálta fel a számaikat, egyetlen pillanatra sem látszik. Sőt, a bohócot alakító színészt, Borbíró Andrást két nappal a fellépés után ismeretlen tettesek megverték saját házának kapujában. 
Erről itt is láthat cikket.>>

Újabb fejlemény, hogy a youtube-ra feltöltött cenzúrázott koncertet törölték:
"Most kaptuk a hírt, hogy az egy magánszemély által a YouTube-ra feltöltött, eredeti Raktárkoncertes felvételünket letiltották. Ez az a koncertanyag, amiből kivágták a bohócot és a dalokat, meg megpróbálták nem mutatni benne a Soros pólót. De sebaj, vasárnap jövünk a saját felvétellel.  Amúgy ehhez joguk van, de a dolog érdekessége, hogy ha beírod, hogy Raktárkoncert, a YT oldalán, egy csomó előadó koncertje elérhető, magánszemélyek által feltöltve, csak a miénk bökte a szemüket, a sajtó is ezt használta mindenhol... Pedig ennek legalább volt nézettsége, ezt úgyse mondhatják el túlzottan az anyagaikról." - írja a zenekar a facebook oldalán

A cenzúrázatlan koncertanyag (amíg le nem tiltják) itt látható:

Rockhírock

  • 2021, február 19

    Fülbe mászó dallamvilág kemény ritmus, megjelent a zenekar új klipje:

    "Elérkezett az idő, hogy nyilvánosságra hozzuk pályafutásunk legrendhagyóbb körülmények között készült és megjelenő lemezének első

  • 2021, február 17

    Néhány hónappal ezelőtt interjút készítettem Paul McCartney-val, aki elmondta, hogy kerüli a róla, vagy a Beatles-ről szóló könyveket, mivel előfordulnak bennük apróságok rosszul leírva, ami irritálja.

Égben lebegők

Brunner Győző a hatvanas években az egyik legnépszerűbb magyar beatzenekar, a Metro dobosaként lett ismert.
A zenekarban 1965-től játszott egészen az évtized végéig, majd külföldi vendéglátózás után a Radics Bélát, Som Lajost és Balázs Fecót is felvonultató szupergrupban, a Taurusban dobolt, melynek teljes neve Taurus EX-T 25 75 82 volt, és a zenekarvezető Brunner telefonszámát is tartalmazta. ...

Hilton Valentine játszotta fel a rocktörténet egyik legismertebb dalnyitányát (minden kezdő gitáros először megtanult intróját) a The House of The Rising Sun elején. 77 éves volt.

Valentine alapítója és gitárosa volt az Animals együttesnek, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja.

A halálhírét a zenekar kiadója, az ABKCO Music is megerősítette. "Mélyen együtt érzünk Valentine családjával...

A Liszt Ferenc díjas zenész, a Bergendy-együttes alapítója és vezetője 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

Az Iskolatáska című dalt jóformán minden magyar hallotta már százszor, fülbemászó melódiája miatt rendszeresen játsszák a rádiók, de a zenekarvezető Bergendy István blődnek tartotta.

„A hatvanas években felemás helyzetben voltunk. Igaz, show nélkül,...