Reagáltak Lukácsék: Tankcsapda Baz+

Lukács László: "urai vagyunk a helyzetnek"
Felkavarta a kedélyeket a Tankcsapda legújabb videóklipje – ezúttal azonban nem csak gratulációkkal halmozták el a bandát.

Június első napján debütált a YouTube-on a Tankcsapda és a BSW BAZ+ című közös dala, amely nagyjából egy szakítás történetét és feldolgozási folyamatát énekli meg. A refrén így kezdődik: „Túl vagyok rajtad, ba*meg.” 
A dalhoz forgatott klip történetét állítólag a két formáció közösen készítette, a végeredményben old timer és luxusautó, felhőtlenül bulizó ötvenes és harmincas éveikben járó zenészek és persze egy csomó lengén öltözött lány látható. Egy fiatal lány ruhája alá fényképeznek, italt lopnak és alvó embereket fröcskölnek.

A már-már tinisláger paródiának is felfogható szerzemény igencsak megosztóra sikerült. Egy nap alatt szinte felrobbant a zenekar közösségi oldala a sok dühös véleménytől. Többen is úgy érezték, csalódtak kedvenceikben, aminek hangot is adtak. De volt olyan is, aki megvédte a zenekar tagjait.

A klip néhány nap alatt ennek ellenére - vagy ezért is - közel egy milliós nézettséget ért el a youtube -on (ahol főleg pozitív véleményeket találni, bár a rossz nyelvek szerint moderálják a hozzászólásokat.) 38 ezren nyomták meg a like, 41 ezren a dislike gombot - amit egy  a böngészőbe letölthető kiegészítővel lehet csak megnézni, mivel a youtube megszüntette ezt a lehetőséget. 

Lukács László a Bors -nak nyilatkozott:
"Nem érdekel bennünket a kommentelő társadalom! Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét a zenéink között. Mi egy alkotói társaság vagyunk és a szabadság a lényegünk. De szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy urai vagyunk a helyzetnek és a következő klip már sokkal rockosabb lesz – nyilatkozta lapunknak Lukács László, akinek szavait a zenekar tagjai is megerősítették."

Akárhogy is, az biztos, hogy a Tankcsapda most elérte: velük van tele a sajtó. 

Rockhírock

 • 2022, augusztus

  A felvételt Páldy György készítette 1971. májusban a "Ragyás"-nak hívott Radnóti Művelődési Házban, Csepelen. Ez volt a Tűzkerék egyik törzshelye. 2015-ben emléktáblát állítottak a Ház előterében. 
  Hendrix 1970-ben bekövetkezett halála után Béla hetekig nem volt józan, egy világ omlott benne össze. Elveszett a nagy példakép. Sokáig nem is volt hajlandó játszani a számait, ahogy itt sem.

  ...

 • 2022, július 17

  Naplemente címmel rendeznek Omega emlékkoncertet július 24-én, vasárnap a keszthelyi Festetics-kastély parkjában. A koncert fellépői között van az Omega Szimfonik és a Bolyki Soul & Gospel Kórus is – írta meg az MTI. 

  A szimfonikus koncerten egy különleges, szabadtéri helyszínen tisztelegnek a legendás hazai együttes előtt. Neves előadóművészek interpretálásában, szimfonikus zenekar kíséretével csendülnek...

Égben lebegők

79 éves korában meghalt Vangelis (Vangélis Papathanasíu) görög zeneszerző, aki többek közt Tűzszekerek főcímzenéjének Oscar-díjas alkotója, illetvetve a Szárnyas fejvadász zenéjének komponistája.
A Reuters híradása szerint a zeneszerző-zenész kedden késő este halt meg egy franciaországi kórházban. Halálának okát egyelőre nem közölték.

Első együttesét 1963-ban alapította, az öttagú Formynx hamarosan...

Hatvanhét évesen elhunyt Csiga Sándor a magyar rockzene ismert alakja, dalszövegíró, zeneszerző, sárkány-  és vitorlázó repülő pilóta.

Dalszerzőként  A zöld a bíbor és a fekete szövegírójaként vált elsősorban ismertté.

„…a csónak partot ért / Hideg csendben, fekete minden / Legyen az álmod szép”.

Pályafutása során többek között Máté Péter, Bencsik Sándor és Cserháti István szerző-,...

Ötvenéves korában meghalt az 1994-ben Dave Grohl (Nirvana) által alapított Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins - jelentette be az együttes a  Twitteren.

Hawkins halálának okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudni. Holttestét egy hotelben találták meg Bogotában.

"A Foo Fighters családot lesújtotta szeretett Taylor Hawkinsunk tragikus és korai elvesztése" - írta az együttes. "...