Robert Plant 16 év után újra elénekelte a Stairway to Heaven-t

 

Denise Truscello/Getty Images

Az első alkalom, hogy a legenda élőben énekelte a klasszikus számot a Led Zeppelin 2007-es reunion koncert óta. 
Az esemény a az angliai Oxfordshire-ben, a Soho Farmhouse-ban, az ex Duran Duran, Andy Taylor által szervezett rákellenes jótékonysági rendezvényen jött létre.

Taylor számos vendéget köszöntött a színpadon, köztük Plantet, aki négy dalt énekelt - három Led Zeppelin feldolgozást, valamint Donovan "Season of the Witch" és a Buffalo Springfield "For What It's Worth" című dalát.

A 75 éves Robert Plant magabiztosan adta elő a több mint 50 évvel ezelőtt megjelent ikonikus dalt és megható produkciót élvezhetett a közönség.
A Led Zeppelin IV album slágere a klasszikus rock korszak egyik legnagyobb dala, és Plant 2019-ben bevallotta, hogy szövegileg már nem tud azonosulni vele, "mert hosszú idő eltelt".

"Nem állna szándékomban soha többé ilyen absztrakt vonalak mentén komponálni" - mondta az énekes az UCR-nek - "Ránézek és megemelem a kalapom előtte, és úgy gondolom, hogy vannak benne olyan részek, amelyek hihetetlenek. Ahogyan Jimmy (Page]) végig vitte a zenét, és ahogyan az ütőhangszerek elnyúlnak, tetőznek, majd folytatódnak...ez egy nagyon szép darab. 
De szövegileg, most, és még vokálisan is, azt mondom: "Nem vagyok már benne biztos".

Rockhírock

Égben lebegők

A Hair 71 éves főszereplője motorbalesetet szenvedett.

A kultikus Hair című filmben Berger-t alakító Treat Williams hétfőn motorbalesetben életét vesztette – tájékoztat a színész ügynökének közleménye alapján a Reuters. A 71 éves Williams motorkerékpárjával autónak csapódott a vermonti Dorsetben.

A dorseti tűzoltóparancsnok arról számolt be, hogy a baleset akkor történt, amikor egy autó rákanyarodott a…

71 éves korában elhunyt Tim Bachman, a kanadai Bachman-Turner Overdrive alapító gitáros-énekese.
Január elején hunyt el testvére, a zenekar dobosa, Robbie Bachman, az alapító testvérek közül így már csak Randy Bachman van életben.

A legendás kanadai rockzenész 1972-ben csatlakozott a Bachman-Turner-Overdrive zenekarhoz, miután harmadik fivérük elhagyta az együttest. Óriási népszerűségre tettek szert ezután,…

Meghalt Török Ádám, énekes, fuvolista, dalszerző, a magyar progresszív rock és jazz rock kiemelkedő alakja.
 A  75 éves zenészt zenészt álmában érte a halál. 
Török Ádámnak nemrég sztrókja volt, de 2022-ben már a jubileumi nagykoncertjére készült.

1948. január 12-én született Budapesten. Már gyerekkorában elkezdett fuvolázni, legkorábbi zenei inspirációit így idézte fel egy pár évvel ezelőtti…