Robert Plant 16 év után újra elénekelte a Stairway to Heaven-t

 

Denise Truscello/Getty Images

Az első alkalom, hogy a legenda élőben énekelte a klasszikus számot a Led Zeppelin 2007-es reunion koncert óta. 
Az esemény a az angliai Oxfordshire-ben, a Soho Farmhouse-ban, az ex Duran Duran, Andy Taylor által szervezett rákellenes jótékonysági rendezvényen jött létre.

Taylor számos vendéget köszöntött a színpadon, köztük Plantet, aki négy dalt énekelt - három Led Zeppelin feldolgozást, valamint Donovan "Season of the Witch" és a Buffalo Springfield "For What It's Worth" című dalát.

A 75 éves Robert Plant magabiztosan adta elő a több mint 50 évvel ezelőtt megjelent ikonikus dalt és megható produkciót élvezhetett a közönség.
A Led Zeppelin IV album slágere a klasszikus rock korszak egyik legnagyobb dala, és Plant 2019-ben bevallotta, hogy szövegileg már nem tud azonosulni vele, "mert hosszú idő eltelt".

"Nem állna szándékomban soha többé ilyen absztrakt vonalak mentén komponálni" - mondta az énekes az UCR-nek - "Ránézek és megemelem a kalapom előtte, és úgy gondolom, hogy vannak benne olyan részek, amelyek hihetetlenek. Ahogyan Jimmy (Page]) végig vitte a zenét, és ahogyan az ütőhangszerek elnyúlnak, tetőznek, majd folytatódnak...ez egy nagyon szép darab. 
De szövegileg, most, és még vokálisan is, azt mondom: "Nem vagyok már benne biztos".

2015, augusztus

Omega koncert Debrecenben a Főnix csarnokban 2004 5. 31. Külön misét érne, hogy melyik zenekar hányszor tartott már búcsúkoncertet, s hányszor állt mégis össze újra és újra,…

2021, február 20

Az Omega több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében.
1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek…

2015, december 3

Fleetwood Mac - The Chain

Hallgatod a szél zúgását,
nézed ahogy felkel a nap
Elbújsz az árnyékban
átkozod szerelmed,…

2015, július 25

Kiss

A bandát 1971 végén Paul Stanley énekes és Gene Simmons basszeros hozta tető alá, de valódi megalakulásuk későbbre tehető, akkor csatlakozott hozzájuk Peter…