A Slade-legenda Noddy Holder új dallal jelentkezik

Brian Enóval közösen vonul stúdióba a Slade legendája

Adománygyűjtés a Cancer Awareness Trust számára

A Slade egykori énekese, Noddy Holder régóta várt visszatérése a stúdióba, hogy hangját kölcsönözze egy Brian Eno ambient hangjaira írt dalhoz.
Noddy Holder a The Evamore Project részeként megjelenő számban fog szerepelni, amely a tudományos vállalkozó, Sir Chris Evans professzor, OBE ötlete, és a Cancer Awareness Trust számára gyűjt pénzt a Cancer Platform fejlesztésére.

A leírtak szerint a The Evamore Project egy ambiciózus, kreatív koncepció, amelyben neves színészek és lemezlovasok találkoznak, hogy egyedi, hangulatos dalokat rögzítsenek, felhasználva a narratívát, a dalszövegeket és a zeneiséget, hogy valós történeteket közvetítsenek - és mindezt a Cancer Platform ismertségének növelése érdekében.
2018-ban a "One More Yard" című szám négy verziója jelent meg, amelyekben a Pink Floyd-os Nick Mason, a Rolling Stones-os Ronnie Wood, Brian Eno, Imelda May, Sinead O'Connor és a Peaky Blinders színésze, Cillian Murphy működött közre.
Jelenleg egy teljes albumon dolgoznak, amely a The Cancer Platform weboldal és alkalmazás teljes elindításával egy időben jelenik meg, és olyan nagy nevek szerepelnek rajta, mint Glenn Close, Delta Goodrem, Orlando Bloom, Tony Iommi, Geezer Butler, Martin Fry, Damien Dempsey, Toby Jones, Peter Kay, Michael Palin, Michael Sheen, Maxine Peake, Christopher Eccleston, Ronnie Wood, Nick Mason, Sinead O'Connor, Imelda May, Cillian Murphy, Brian Eno és Richard Armitage.

Noddy Holder kedden (november 1-jén) a macclesfieldi Big Red stúdióba vonult, hogy felvegye a Brian Eno által megzenésített és más, még meg nem nevezett zenészeket is felvonultató számban játszott részeit.

A Slade Are For Life - Not Just For Christmas Facebook-oldalon közzétett nyilatkozatában Tony Colville, a Cancer Awareness Trust ügyvezető igazgatója bővebben is kifejtette:
"November 1-jén, kedden a legendás Noddy Holder csatlakozott a The Cancer Awareness Trusthoz, hogy felvegyen egy egyedülálló narrációt, amely a The Evamore Project által kiadott lenyűgöző új karácsonyi dal elején szerepel majd. 
A produkció a Brian Eno által készített hanganyaghoz lesz hangszerelve, és egy olyan szám nyitánya lesz, amelyet néhány egyelőre még nem ismert énekes/zenész fog előadni" - írta Colville.

"A dal egy hihetetlen album része, amelyen a világ több mint 50 legnagyobb színész- és zenei sztárja szerepel majd. A nevek egy része már közismert, mint például Glenn Close, Ozzy Osbourne, Sinead O'Connor és Noddy Holder, de még sok más meglepetést is tartogat.
"Az album 2023-ban kerül kiadásra, bár a teljes anyag megjelenése előtt több kislemez is napvilágot lát (köztük az a dal, amelyen Noddy is szerepel), mindez a The Cancer Awareness Trust The Cancer Platform támogatására. Noddy részvétele segít nekünk abban, hogy sokkal több emberhez jussunk el, biztosítva, hogy mindenki, akit érint a rák, megkapja a szükséges segítséget.

"Alig várjuk, hogy hamarosan megoszthassuk a dalt... amint lehet, egy kis ízelítővel jelentkezünk a dalból a Noddy rajongók számára!"

Az Evamore Projectről többet megtudhatsz ITT.

Rockhírock

  • 2022, november 7

    A Red Hot Chili Peppers egy zártkörű Los Angeles-i koncerten feldolgozta a Nirvana 1991-es "Smells Like Teen Spirit" című korszakalkotó dalát.
    A funk rockerek október 29-én egy rövid, 11 dalos szettet játszottak a Silverlake Conservatory of Musicban, ami egy nonprofit oktatási szervezet, amelyet Flea 2001-ben alapított a zenei oktatás elősegítésére. Anthony Kiedis is az...

  • 2022, november 5

    Ziskó Olivér: "December elsején jelenik meg a Global Warning lemez.
    A múlt hónapban közzétett 21st Century Shock dal után most újabb video premiereket időzítettünk. A Hoax a hangulata szempontjából a lemez legdrámaibb szerzeménye. Szimfonikus zenekari plug-ineket is használtam a dalszerzéskor. Ez az első videó, amiben nem a dobolást és a közreműködőzenészeket filmeztük, hanem egyszerűen összevágtunk rá egy...

Égben lebegők

79 éves korában meghalt Christine McVie, a Fleetwood Mac énekes-dalszerzője.

„Christine McVie családja nevében nehéz szívvel tájékoztatunk titeket Christine haláláról” – olvasható az énekes családja által közzétett szövegben, amely szerint az énekes-dalszövegíró békésen hunyt el kórházban szerdán reggel rövid betegséget követően, családja körében.

„Megkérünk mindekit, hogy tartsa tiszteletben a...

76 éves korában elhunyt Dan McCafferty, a Nazareth skót hard rock zenekar alapító tagja – jelentette be kedden az együttes Facebook-oldalán.

„Dan ma 12 óra 40-kor elhunyt. Ez a legszomorúbb bejelentés, amit valaha is tennem kellett. Maryann (McCafferty felesége) és a család egy csodálatos férjet és apát, én a legjobb barátomat, a világ pedig a valaha élt legnagyobb énekest veszítette el” – írta bejegyzésében...

79 éves korában meghalt Vangelis (Vangélis Papathanasíu) görög zeneszerző, aki többek közt Tűzszekerek főcímzenéjének Oscar-díjas alkotója, illetvetve a Szárnyas fejvadász zenéjének komponistája.
A Reuters híradása szerint a zeneszerző-zenész kedden késő este halt meg egy franciaországi kórházban. Halálának okát egyelőre nem közölték.

Első együttesét 1963-ban alapította, az öttagú Formynx hamarosan...