Speciális színpadi székről énekelte végig Axl a Guns N’ Roses első arénabuliját

A múlt heti bemelegítő klubbuli után lejátszotta első beharangozott, ténylegesen nagypályás koncertjét a Guns N' Roses megújult-régi felállása. A Las Vegas-i fellépés elsődleges érdekességét ezen túlmenően az jelentette, hogy W. Axl Rose egy trónszerű kreálmányon ülve énekelt, mivel a Troubadourban eltört egy csont az egyik lábfejében.

A Guns N' Roses avatta fel a vadiúj T-Mobile Arenát Las Vegasban, természetesen zsúfolt teltház előtt. W. Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer és Melissa Reese fellépése előtt az Alice In Chains melegítette be a közönséget. A nagy meglepetést ugyanakkor ezúttal mégis az jelentette, hogy Axl a Dave Grohltól kölcsönzött trónszéken volt kénytelen énekelni, mivel múlt héten, a Troubadourban megcsúszott a színpadon a Mr. Brownstone alatt, és eközben eltört egy kisebb csont a lábfejében. Emiatt a héten megműtötték, de a következő hónap során kerülnie kell a különösebb terhelést, vagyis sem rohangászni, sem serpentine dance-et nyomni nem lesz alkalma. Axl a színpadról meg is köszönte Grohlnak, amiért rendelkezésére bocsátotta a korábban általa használt speciális színpadi kiegészítőt.

A zenekar az alábbi dalokat játszotta Vegasban:

01. It's So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Chinese Democracy
04. Welcome To The Jungle
05. Double Talkin' Jive
06. Estranged
07. Live And Let Die
08. Rocket Queen
09. You Could Be Mine
10. New Rose
11. This I Love
12. Coma
13. The Godfather Theme (Slash-szóló)
14. Sweet Child O' Mine
15. Better
16. Civil War
17. Wish You Were Here (Richard Fortus és Slash)
18. Layla (outro)
19. November Rain
20. Knockin' On Heaven's Door
21. Nightrain
22. Patience
23. Paradise City

A Guns szombat este ismét ugyanitt játszik, és vélhetően lesznek más dalok is a setlistben, hiszen már a pénteki beálláson is előkerült például a There Was A Time, amit itt például még nem játszottak. A buliról máris megtekinthető pár videó, és a zenekar közzétett egy hivatalos, háromperces kis összeállítást a Troubadourról is.

Egyes hírek szerint a csapat a nyári amerikai stadionturné után már ősszel Európában játszik majd, és ha minden igaz, nemcsak DVD lesz a mostani körútról, hanem hamarosan új zenék is várhatók tőlük.

Rockhírock

 • 2021, november 6

  A lelkét nekem adta
  A testét nekem adta,
  De nekem úgy tűnik
  Azt bárki megkaphatta.
  Elértem, hogy sírjon,
  És  sikítson nekem
  ...
  Nedves lett úgy feltüzeltem
  tovább »»

 • 2021, szeptember

  A  Robot és a Mertez összefogott, hogy egy új közösséget teremtsen az élő zenén keresztül, teret adva a tehetséges, értéket képviselő zenekaroknak. 
  Az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, hogy közreműködésükkel elősegítsék a célt: hogy figyelmet kapjanak a minőséget képviselő, de egyelőre szűkebb körben ismert előadók.

  Ugyan az ötlet már a koronavírus okozta...

Égben lebegők

"Oly jó nékem ha csókol a szád" - már nem hallhatjuk élőben tőle többé.

Németh Oszkár dobos 75 éves korában elhunyt. 

A magyar rockzenész, dobos, főként a Tolcsvay-trió illetve a Fonográf együttes tagjaként volt ismert.

Zorán kísérő zenekarában is feltűnt, valamint vendégzenészként szerepelt annak 2002-ben megjelent Zorán című lemezén. Játszott a Bojtorján-együttessel, Bródy Jánossal, a N...

72 éves korában elhunyt Alan Lancaster, a Status Quo alapítója és basszusgitáros-énekese. Halálának hírét Simon Porter, az együttes menedzsere erősítette meg.

Lancaster 1962-től 1985-ig játszott a zenekarban, 2013-ban pedig visszatért, és állapota ellenére is sok turnén vett részt.
A zenész szklerózis multiplexben szenvedett és sydney-i otthonában érte a halál családja körében.

A Status Quo...

Baksa-Soós János 1948. szeptember 20-án született Budapesten, zenei általános iskolai tanulmányai után, 1962-ben Kelet-Berlinbe került és  az Aldershof könyvtárban és rajzfilmstúdióban dolgozott. 1966-ban tért vissza Budapestre, első együttesét, a Wastapsot 1968-ban alapította, egy évvel később pedig a Kex énekese lett.

Baksa-Soós 1971-ben, a hatósági zaklatások miatt...