Speciális színpadi székről énekelte végig Axl a Guns N’ Roses első arénabuliját

A múlt heti bemelegítő klubbuli után lejátszotta első beharangozott, ténylegesen nagypályás koncertjét a Guns N' Roses megújult-régi felállása. A Las Vegas-i fellépés elsődleges érdekességét ezen túlmenően az jelentette, hogy W. Axl Rose egy trónszerű kreálmányon ülve énekelt, mivel a Troubadourban eltört egy csont az egyik lábfejében.

A Guns N' Roses avatta fel a vadiúj T-Mobile Arenát Las Vegasban, természetesen zsúfolt teltház előtt. W. Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer és Melissa Reese fellépése előtt az Alice In Chains melegítette be a közönséget. A nagy meglepetést ugyanakkor ezúttal mégis az jelentette, hogy Axl a Dave Grohltól kölcsönzött trónszéken volt kénytelen énekelni, mivel múlt héten, a Troubadourban megcsúszott a színpadon a Mr. Brownstone alatt, és eközben eltört egy kisebb csont a lábfejében. Emiatt a héten megműtötték, de a következő hónap során kerülnie kell a különösebb terhelést, vagyis sem rohangászni, sem serpentine dance-et nyomni nem lesz alkalma. Axl a színpadról meg is köszönte Grohlnak, amiért rendelkezésére bocsátotta a korábban általa használt speciális színpadi kiegészítőt.

A zenekar az alábbi dalokat játszotta Vegasban:

01. It's So Easy
02. Mr. Brownstone
03. Chinese Democracy
04. Welcome To The Jungle
05. Double Talkin' Jive
06. Estranged
07. Live And Let Die
08. Rocket Queen
09. You Could Be Mine
10. New Rose
11. This I Love
12. Coma
13. The Godfather Theme (Slash-szóló)
14. Sweet Child O' Mine
15. Better
16. Civil War
17. Wish You Were Here (Richard Fortus és Slash)
18. Layla (outro)
19. November Rain
20. Knockin' On Heaven's Door
21. Nightrain
22. Patience
23. Paradise City

A Guns szombat este ismét ugyanitt játszik, és vélhetően lesznek más dalok is a setlistben, hiszen már a pénteki beálláson is előkerült például a There Was A Time, amit itt például még nem játszottak. A buliról máris megtekinthető pár videó, és a zenekar közzétett egy hivatalos, háromperces kis összeállítást a Troubadourról is.

Egyes hírek szerint a csapat a nyári amerikai stadionturné után már ősszel Európában játszik majd, és ha minden igaz, nemcsak DVD lesz a mostani körútról, hanem hamarosan új zenék is várhatók tőlük.

Rockhírock

  • 2022, november 7

    A Red Hot Chili Peppers egy zártkörű Los Angeles-i koncerten feldolgozta a Nirvana 1991-es "Smells Like Teen Spirit" című korszakalkotó dalát.
    A funk rockerek október 29-én egy rövid, 11 dalos szettet játszottak a Silverlake Conservatory of Musicban, ami egy nonprofit oktatási szervezet, amelyet Flea 2001-ben alapított a zenei oktatás elősegítésére. Anthony Kiedis is az...

  • 2022, november 5

    Ziskó Olivér: "December elsején jelenik meg a Global Warning lemez.
    A múlt hónapban közzétett 21st Century Shock dal után most újabb video premiereket időzítettünk. A Hoax a hangulata szempontjából a lemez legdrámaibb szerzeménye. Szimfonikus zenekari plug-ineket is használtam a dalszerzéskor. Ez az első videó, amiben nem a dobolást és a közreműködőzenészeket filmeztük, hanem egyszerűen összevágtunk rá egy...

Égben lebegők

79 éves korában meghalt Christine McVie, a Fleetwood Mac énekes-dalszerzője.

„Christine McVie családja nevében nehéz szívvel tájékoztatunk titeket Christine haláláról” – olvasható az énekes családja által közzétett szövegben, amely szerint az énekes-dalszövegíró békésen hunyt el kórházban szerdán reggel rövid betegséget követően, családja körében.

„Megkérünk mindekit, hogy tartsa tiszteletben a...

76 éves korában elhunyt Dan McCafferty, a Nazareth skót hard rock zenekar alapító tagja – jelentette be kedden az együttes Facebook-oldalán.

„Dan ma 12 óra 40-kor elhunyt. Ez a legszomorúbb bejelentés, amit valaha is tennem kellett. Maryann (McCafferty felesége) és a család egy csodálatos férjet és apát, én a legjobb barátomat, a világ pedig a valaha élt legnagyobb énekest veszítette el” – írta bejegyzésében...

79 éves korában meghalt Vangelis (Vangélis Papathanasíu) görög zeneszerző, aki többek közt Tűzszekerek főcímzenéjének Oscar-díjas alkotója, illetvetve a Szárnyas fejvadász zenéjének komponistája.
A Reuters híradása szerint a zeneszerző-zenész kedden késő este halt meg egy franciaországi kórházban. Halálának okát egyelőre nem közölték.

Első együttesét 1963-ban alapította, az öttagú Formynx hamarosan...