Történet a dal mögött: AC/DC - The Jack

A rajongók közül sokaknak feltűnhetett, hogy az  AC/DC  a koncerteken más szöveget használ a The Jack című dalhoz, amely a T.N.T. ausztrál változatából került ki.
A címben szereplő "Jack" a zenekar tagjainak nyilatkozata szerint az ausztrál szlengben a gonorrheát jelenti, egy szexuális úton terjedő betegséget, amellyel Angusnak és társainak karrierjük kezdetén meg kellett küzdeniük.

Közvetlenül első albumuk, a High Voltage 1974-es megjelenése után mindannyian együtt laktak Melbourne-ben, először az Octagone Hotelben, majd egy házban a Lansdowne Roadon, közel a piros lámpás negyedhez. Nem sokkal később a rendőrségnek feltűnt, hogy a ház megtelt mindenféle kétes elemekkel, ezért megfigyelés alatt tartották.
Hamarosan azonban rájöttek, hogy a bérlők csak fiatal zenészek, akiket csak az érdekelt, hogy a lányok bugyijába férkőzzenek, és abbahagyták a látogatásokat.
Malcolm visszaemlékezik egy régebbi interjúban, amelyet Sylvie Simmonsnak adott:
"A prostituáltak megismertek minket. Rengetegen jöttek - mindenféle nő felbukkant, mert fiatalok voltunk és egy zenekarban játszottunk. [...] Hajnali háromkor kopogtattak az ajtón, és egy rakás csaj, aki épp végzett a munkával, ott állt egy csomó üveg piával, egy zacskó kábítószerrel és minden mással.".
A lányok nagyon "barátságosak" voltak a zenekarral, és gyakran szexeltek a koncertek után, különösen Bonnal, de Markkal és Phillel is, akik jobban néztek ki, mint a két Young fivér. Mindez védekezés nélkül történt, mivel az AIDS-ről akkoriban még nem is hallottak.

Ezeknek az éjszakai ámokfutásoknak és a demokratikusan megosztott nőknek a következményeképpen jött létre a The Jack.
A rockújságíró Murray Engleheartnak adott interjújában Malcolm Young felidézi, hogy épp Bonnal játszott, amikor üzenetet kapott egy lánytól, aki azzal vádolta, hogy tripperrel fertőzte meg: "Épp dolgoztunk, és kaptam egy üzenetet egy melbourne-i csajtól, aki azzal vádolt, hogy adtam neki egy adag tapsikát vagy bubit, (tripper) pedig nekem sosem volt ilyesmim. Ezért arra gondoltam: „Várjunk egy percet, ez a csaj kibaszottul megajándékozott egy "jack" -el!”
Odaadta a cetlit Bonnak, és elkezdte játszani a bluest. Ekkor Bon, aki még mindig nevetett a történteken, elkezdte Malcolmot ugratni azzal, hogy együtt énekelt vele: "She's got the Jack, She's got the Jack..."

Néhány nappal később, amikor már minden feledésbe merült, a zenekari próbák során Bon Scott újra elkezdte énekelni ugyanazokat a versszakokat a lassú blues dallamára, és a dal kezdett formát ölteni.

Úgy tűnik azonban, hogy a dal eredete kissé eltér attól, amiről Bon 1976-ban a Soundsnak adott interjújában számolt be.
Mivel a banda énekese abban az időszakban prostituáltakat látogatott, gonorrhoeát kapott. Bár tudta, hogy fertőzött, egy napon a melbourne-i házban védekezés nélkül szexelt egy lánnyal. Közvetlenül azután, ez a lány lefeküdt Phillel, aki a szomszéd szobában volt, és így őt is megfertőzte. Néhány nappal később Phil kártérítési követelést kapott a lány orvosi költségeire, mert az úgy gondolta, hogy tőle kapta a betegséget.
Ezért nem világos, hogy ki kit fertőzött meg, de az biztos, hogy a zenekar néhány, ha nem az összes tagja a közös szexuális partnerek miatt kapott trippert, és hogy az érintett lányokat Bon "megjelenítette" egy koncert alatt, a The Jack refrénjében.

A dal eredeti változata, amelyet még mindig énekelnek élőben, nagyon explicit szöveget tartalmaz, és a rádiózás miatt a T.N.T. változatban ezt a szöveget megszépítették. 
Bon Scott ügyesen használta a szójátékot, hogy a közönség azt higgye, a dal egy pókerjátszmáról szól, és azt a következtetést vonta le, hogy a végén az a lap, amit ő kapott, a Jack és mindenki megkapta a Royal Flush-t.

A végeredmény az azóta is az egyik legsikeresebb élő esemény, ahol a közönségben lévő lányok - ma már Brian Johnson által felbuzdítva - leveszik a pólójukat és a melltartójukat, topless maradnak, így Angus megőrülhet, és vetkőzni kezd, aminek a végén lehúzza a nadrágját, hogy megmutassa a fenekét.  Először a sydney-i Bondi Lifesaver Pubban csinálta ezt, és több mint negyven év után ma is ezt csinálja; az egyetlen különbség, hogy akkoriban semmi sem volt a nadrágja alatt, ma viszont egy boxeralsót visel, amire az AD DC felirat van írva.

AC/DC - The Jack magyarul

2019, szeptember

Elkészült az a zenés dokumentumfilm, amely Barta Tamásról, az LGT egykori gitárosáról szól. A Siess haza, vár a mama című alkotást, amelyet Hajdu Eszter rendezett,…

2015, április 2

Gary Jules - Mad World

Körülöttem ismerős arcok
Kopott helyek, kimerült arcok
Korai, hajszás mindennapok.
Sehová sem jutnak…

2015, április 8

Jimi Hendrix - Burning of The Midnight Lamp

A reggel halott
És a nap is holt
Nincs ki

2020, október 1

A zenekar 2020. szeptember 28-án új képpel és rövid animációval jelentkezett, majd szeptember 30-án megjelent a fent látható új zenekari fotó is. A kép tanúsága szerint Cliff…