Ziskó Olivér – újabb videók, jövő hónap elején lemezmegjelenés

Ziskó Olivér: "December elsején jelenik meg a Global Warning lemez.
A múlt hónapban közzétett 21st Century Shock dal után most újabb video premiereket időzítettünk. A Hoax a hangulata szempontjából a lemez legdrámaibb szerzeménye. Szimfonikus zenekari plug-ineket is használtam a dalszerzéskor. Ez az első videó, amiben nem a dobolást és a közreműködőzenészeket filmeztük, hanem egyszerűen összevágtunk rá egy koncert vizuált, ami szerintem elég jól alátámasztja a zene hangulatát. Vannak benne részek, amiket Stravinsky tavaszi áldozata inspirált.
Mindezt dubstep és drum and bass dobolással kapcsoltam össze. Ilyen lett:

 

A Controlled Substance-ben a lemez egy újabb vendége, Gudics Martin basszgitározik. A dal közepére került egy hangulatos szóló is. Nagyon jó a sound Martinnál. Miski Ádi barátommal közösen „szerződött” dalról van szó. Egész más a hangulata, mint az előzőnek. A záró dobtéma egyben a lemez talán legnehezebb groove-ja, editálás nélküli ghost note-okkal.

 

Mindkét dal hangmérnöke Scheer Viktor volt. A lemez megjelenésekor jön ki az utolsó 2 videó. Egy újabb vizuál a Rise Up to the Mid-Alpha Level című szerzeményhez és egy érdekes kooperáció az Anima Sound System két tagjával, a Renewal dalban, ahol a Controlled Substance-hez hasonlóan a drum playthrough és a koncert vizuál képeiből vágtunk össze egy filmet."
A lemez már előrendelhető:

https://metal.hu/?s=global+warning&post_type=product
Digipack CD, igényes, 16 oldalas booklettel és Havancsák Gyula grafikájával. Digitális megjelenés jövőre várható. Tipp: Az előző, „Csodaszarvas” albummal pakk-ban is elérhető a metal.hu-n, amivel cirka 2000HUF-ot tudsz megspórolni.

Még több infó: www.oliverziskodrummer.com

Rockhírock

  • 2024, február 23

    Grand Funk Railroad

    A Grand Funk Railroad a korai kemény rock egyik legfontosabb amerikai képviselője volt.…

  • 2024, február 20

    A Jefferson Airplane a hatvanas évek egyik legmarkánsabb és legjobb rockbandája volt. A hippivilágnak szóló pszichedelikus rockot szállította, s ebben a…

Égben lebegők

A Hair 71 éves főszereplője motorbalesetet szenvedett.

A kultikus Hair című filmben Berger-t alakító Treat Williams hétfőn motorbalesetben életét vesztette – tájékoztat a színész ügynökének közleménye alapján a Reuters. A 71 éves Williams motorkerékpárjával autónak csapódott a vermonti Dorsetben.

A dorseti tűzoltóparancsnok arról számolt be, hogy a baleset akkor történt, amikor egy autó rákanyarodott a…

71 éves korában elhunyt Tim Bachman, a kanadai Bachman-Turner Overdrive alapító gitáros-énekese.
Január elején hunyt el testvére, a zenekar dobosa, Robbie Bachman, az alapító testvérek közül így már csak Randy Bachman van életben.

A legendás kanadai rockzenész 1972-ben csatlakozott a Bachman-Turner-Overdrive zenekarhoz, miután harmadik fivérük elhagyta az együttest. Óriási népszerűségre tettek szert ezután,…

Meghalt Török Ádám, énekes, fuvolista, dalszerző, a magyar progresszív rock és jazz rock kiemelkedő alakja.
 A  75 éves zenészt zenészt álmában érte a halál. 
Török Ádámnak nemrég sztrókja volt, de 2022-ben már a jubileumi nagykoncertjére készült.

1948. január 12-én született Budapesten. Már gyerekkorában elkezdett fuvolázni, legkorábbi zenei inspirációit így idézte fel egy pár évvel ezelőtti…