Ziskó Olivér – újabb videók, jövő hónap elején lemezmegjelenés

Ziskó Olivér: "December elsején jelenik meg a Global Warning lemez.
A múlt hónapban közzétett 21st Century Shock dal után most újabb video premiereket időzítettünk. A Hoax a hangulata szempontjából a lemez legdrámaibb szerzeménye. Szimfonikus zenekari plug-ineket is használtam a dalszerzéskor. Ez az első videó, amiben nem a dobolást és a közreműködőzenészeket filmeztük, hanem egyszerűen összevágtunk rá egy koncert vizuált, ami szerintem elég jól alátámasztja a zene hangulatát. Vannak benne részek, amiket Stravinsky tavaszi áldozata inspirált.
Mindezt dubstep és drum and bass dobolással kapcsoltam össze. Ilyen lett:

 

A Controlled Substance-ben a lemez egy újabb vendége, Gudics Martin basszgitározik. A dal közepére került egy hangulatos szóló is. Nagyon jó a sound Martinnál. Miski Ádi barátommal közösen „szerződött” dalról van szó. Egész más a hangulata, mint az előzőnek. A záró dobtéma egyben a lemez talán legnehezebb groove-ja, editálás nélküli ghost note-okkal.

 

Mindkét dal hangmérnöke Scheer Viktor volt. A lemez megjelenésekor jön ki az utolsó 2 videó. Egy újabb vizuál a Rise Up to the Mid-Alpha Level című szerzeményhez és egy érdekes kooperáció az Anima Sound System két tagjával, a Renewal dalban, ahol a Controlled Substance-hez hasonlóan a drum playthrough és a koncert vizuál képeiből vágtunk össze egy filmet."
A lemez már előrendelhető:

https://metal.hu/?s=global+warning&post_type=product
Digipack CD, igényes, 16 oldalas booklettel és Havancsák Gyula grafikájával. Digitális megjelenés jövőre várható. Tipp: Az előző, „Csodaszarvas” albummal pakk-ban is elérhető a metal.hu-n, amivel cirka 2000HUF-ot tudsz megspórolni.

Még több infó: www.oliverziskodrummer.com

Rockhírock

  • 2022, november 7

    A Red Hot Chili Peppers egy zártkörű Los Angeles-i koncerten feldolgozta a Nirvana 1991-es "Smells Like Teen Spirit" című korszakalkotó dalát.
    A funk rockerek október 29-én egy rövid, 11 dalos szettet játszottak a Silverlake Conservatory of Musicban, ami egy nonprofit oktatási szervezet, amelyet Flea 2001-ben alapított a zenei oktatás elősegítésére. Anthony Kiedis is az...

  • 2022, november 5

    Ziskó Olivér: "December elsején jelenik meg a Global Warning lemez.
    A múlt hónapban közzétett 21st Century Shock dal után most újabb video premiereket időzítettünk. A Hoax a hangulata szempontjából a lemez legdrámaibb szerzeménye. Szimfonikus zenekari plug-ineket is használtam a dalszerzéskor. Ez az első videó, amiben nem a dobolást és a közreműködőzenészeket filmeztük, hanem egyszerűen összevágtunk rá egy...

Égben lebegők

79 éves korában meghalt Christine McVie, a Fleetwood Mac énekes-dalszerzője.

„Christine McVie családja nevében nehéz szívvel tájékoztatunk titeket Christine haláláról” – olvasható az énekes családja által közzétett szövegben, amely szerint az énekes-dalszövegíró békésen hunyt el kórházban szerdán reggel rövid betegséget követően, családja körében.

„Megkérünk mindekit, hogy tartsa tiszteletben a...

76 éves korában elhunyt Dan McCafferty, a Nazareth skót hard rock zenekar alapító tagja – jelentette be kedden az együttes Facebook-oldalán.

„Dan ma 12 óra 40-kor elhunyt. Ez a legszomorúbb bejelentés, amit valaha is tennem kellett. Maryann (McCafferty felesége) és a család egy csodálatos férjet és apát, én a legjobb barátomat, a világ pedig a valaha élt legnagyobb énekest veszítette el” – írta bejegyzésében...

79 éves korában meghalt Vangelis (Vangélis Papathanasíu) görög zeneszerző, aki többek közt Tűzszekerek főcímzenéjének Oscar-díjas alkotója, illetvetve a Szárnyas fejvadász zenéjének komponistája.
A Reuters híradása szerint a zeneszerző-zenész kedden késő este halt meg egy franciaországi kórházban. Halálának okát egyelőre nem közölték.

Első együttesét 1963-ban alapította, az öttagú Formynx hamarosan...