Dokumentumfilm Ronnie James Dio-ról

'Dio: Dreamers Never Die', a régóta várt Ronnie James Dio-dokumentumfilm az SXSW Filmfesztiválon kerül először nyilvános bemutatásra.
 A film március 17-én 16 órakor a Paramount Színházban, valamint március 18-án 16 órakor online is látható lesz. Maga a fesztivál március 11. és 20. között kerül megrendezésre a texasi Austin különböző helyszínein.

Ronnie özvegye Wendy Dio így nyilatkozott Lucas Gordon argentin újságírónak:
"Láttam az első snittett belőle. Nagyon emocionális volt. Nagyon különbözik Dio önéletrajzától, mert a könyv 1986-ban fejeződik be, amikor Ronnie a Madison Square Gardenben játszik. De a dokumentumfilm végigmegy az életén egészen a végsőkig. 
A publicistámmal és a BMG egyik munkatársával néztem meg, akik a dokumentumfilmet finanszírozzák. Mindannyian sírtunk. Nagyon megható volt. De nagyon érdekes és nagyon jó. 
Rob Halford nagyszerű benne, és történeteket mesél, Lita Ford és Jack Black is szerepelnek benne, Eddie Trunk és Mick Wall (Dio önéletrajzának szerzője) mindketten afféle narrátorok. Nagyon elégedett vagyok vele."

A filmet kizárólag a BMG finanszírozta, a rendező Don Argott és Demian Fenton ("Framing John DeLorean", "Believer", "Last Days Here"), a producer Don Argott és Sheena Joyce a 9.14 Pictures megbízásából, az executive producer pedig Wendy Dio, Ronnie James Dio felesége és menedzsere.
A dokumentumfilm soha nem látott archív felvételeket és fotókat tartalmaz Dio személyes archívumából. A film intim jeleneteket kínál majd a legközelebbi kortársaival, barátaival és családjával, akik bepillantást engednek a rock and roll egyik igazi hősének életébe.

A "Dio: Dreamers Never Die" az első olyan dokumentumfilm Dio-ról, amelyet a művész hagyatéka teljes mértékben engedélyezett. A  hivatalos leírás szerint a film "mélyen belemerül az 50-es évek doo-wop énekesének hihetetlen felemelkedésébe, a Ritchie Blackmore által vezetett RAINBOW-ban eltöltött korai klasszikus rock napjaiba, a BLACK SABBATH-ban az ikonikus énekes, Ozzy Osbourne helyettesítésébe, hogy végül a DIO-val bebetonozza legendáját. 
Ronnie életrajza teljesen egyedülálló a megkopott, szex, drogok és rock and roll klisékkel szemben. A film a kitartásról, az álmokról és az önmagunkban való hit erejéről szól."

Ronnie James Dio gyomorrákban halt meg 2010. május 16-án, 67 évesen.

Dio világszerte a heavy metal történetének egyik legnagyobb és legbefolyásosabb énekeseként volt ismert. Az énekesnél, aki a betegsége előtt a BLACK SABBATH -al készített felvételeket és turnézott a HEAVEN & HELL -lel, 2009 végén gyomorrákot diagnosztizáltak. Kemoterápiás kezelésen esett át, és 2010 áprilisában, a Revolver Golden Gods Awards díjátadón mutatkozott be utoljára. Los Angelesben.

Dio önéletrajza "Rainbow In The Dark: The Autobiography" címmel tavaly júliusban jelent meg a Permuted Press gondozásában .

Rockhírock

  • 2024, február 23

    Grand Funk Railroad

    A Grand Funk Railroad a korai kemény rock egyik legfontosabb amerikai képviselője volt.…

  • 2024, február 20

    A Jefferson Airplane a hatvanas évek egyik legmarkánsabb és legjobb rockbandája volt. A hippivilágnak szóló pszichedelikus rockot szállította, s ebben a…

Égben lebegők

A Hair 71 éves főszereplője motorbalesetet szenvedett.

A kultikus Hair című filmben Berger-t alakító Treat Williams hétfőn motorbalesetben életét vesztette – tájékoztat a színész ügynökének közleménye alapján a Reuters. A 71 éves Williams motorkerékpárjával autónak csapódott a vermonti Dorsetben.

A dorseti tűzoltóparancsnok arról számolt be, hogy a baleset akkor történt, amikor egy autó rákanyarodott a…

71 éves korában elhunyt Tim Bachman, a kanadai Bachman-Turner Overdrive alapító gitáros-énekese.
Január elején hunyt el testvére, a zenekar dobosa, Robbie Bachman, az alapító testvérek közül így már csak Randy Bachman van életben.

A legendás kanadai rockzenész 1972-ben csatlakozott a Bachman-Turner-Overdrive zenekarhoz, miután harmadik fivérük elhagyta az együttest. Óriási népszerűségre tettek szert ezután,…

Meghalt Török Ádám, énekes, fuvolista, dalszerző, a magyar progresszív rock és jazz rock kiemelkedő alakja.
 A  75 éves zenészt zenészt álmában érte a halál. 
Török Ádámnak nemrég sztrókja volt, de 2022-ben már a jubileumi nagykoncertjére készült.

1948. január 12-én született Budapesten. Már gyerekkorában elkezdett fuvolázni, legkorábbi zenei inspirációit így idézte fel egy pár évvel ezelőtti…