Dokumentumfilm Ronnie James Dio-ról

'Dio: Dreamers Never Die', a régóta várt Ronnie James Dio-dokumentumfilm az SXSW Filmfesztiválon kerül először nyilvános bemutatásra.
 A film március 17-én 16 órakor a Paramount Színházban, valamint március 18-án 16 órakor online is látható lesz. Maga a fesztivál március 11. és 20. között kerül megrendezésre a texasi Austin különböző helyszínein.

Ronnie özvegye Wendy Dio így nyilatkozott Lucas Gordon argentin újságírónak:
"Láttam az első snittett belőle. Nagyon emocionális volt. Nagyon különbözik Dio önéletrajzától, mert a könyv 1986-ban fejeződik be, amikor Ronnie a Madison Square Gardenben játszik. De a dokumentumfilm végigmegy az életén egészen a végsőkig. 
A publicistámmal és a BMG egyik munkatársával néztem meg, akik a dokumentumfilmet finanszírozzák. Mindannyian sírtunk. Nagyon megható volt. De nagyon érdekes és nagyon jó. 
Rob Halford nagyszerű benne, és történeteket mesél, Lita Ford és Jack Black is szerepelnek benne, Eddie Trunk és Mick Wall (Dio önéletrajzának szerzője) mindketten afféle narrátorok. Nagyon elégedett vagyok vele."

A filmet kizárólag a BMG finanszírozta, a rendező Don Argott és Demian Fenton ("Framing John DeLorean", "Believer", "Last Days Here"), a producer Don Argott és Sheena Joyce a 9.14 Pictures megbízásából, az executive producer pedig Wendy Dio, Ronnie James Dio felesége és menedzsere.
A dokumentumfilm soha nem látott archív felvételeket és fotókat tartalmaz Dio személyes archívumából. A film intim jeleneteket kínál majd a legközelebbi kortársaival, barátaival és családjával, akik bepillantást engednek a rock and roll egyik igazi hősének életébe.

A "Dio: Dreamers Never Die" az első olyan dokumentumfilm Dio-ról, amelyet a művész hagyatéka teljes mértékben engedélyezett. A  hivatalos leírás szerint a film "mélyen belemerül az 50-es évek doo-wop énekesének hihetetlen felemelkedésébe, a Ritchie Blackmore által vezetett RAINBOW-ban eltöltött korai klasszikus rock napjaiba, a BLACK SABBATH-ban az ikonikus énekes, Ozzy Osbourne helyettesítésébe, hogy végül a DIO-val bebetonozza legendáját. 
Ronnie életrajza teljesen egyedülálló a megkopott, szex, drogok és rock and roll klisékkel szemben. A film a kitartásról, az álmokról és az önmagunkban való hit erejéről szól."

Ronnie James Dio gyomorrákban halt meg 2010. május 16-án, 67 évesen.

Dio világszerte a heavy metal történetének egyik legnagyobb és legbefolyásosabb énekeseként volt ismert. Az énekesnél, aki a betegsége előtt a BLACK SABBATH -al készített felvételeket és turnézott a HEAVEN & HELL -lel, 2009 végén gyomorrákot diagnosztizáltak. Kemoterápiás kezelésen esett át, és 2010 áprilisában, a Revolver Golden Gods Awards díjátadón mutatkozott be utoljára. Los Angelesben.

Dio önéletrajza "Rainbow In The Dark: The Autobiography" címmel tavaly júliusban jelent meg a Permuted Press gondozásában .

2015, március 29

Bon Jovi - Have A Nice Day

Ó, ha van egy dolog, amibe kapaszkodhatok,
Az átsegít az éjszakán,
Nem fogom azt tenni, amit nem…

2017, október 29

Hengereljük le Beethovent, azaz pokolba a klasszikusokkal!” – adta ki a jelszót Chuck Berry a rock&roll-forradalom hajnalán 1956-ban. De Beethoven és társai nem hagyták…

2018, július 3 -

Sok rajongó továbbra is rendületlenül bízik benne, hogy a Deep Purple és Ritchie Blackmore egyszer még újra egy színpadon állnak majd legalább egy koncert, vagy csak egy dal…

2015, április 8

Hot Chocolate - You Win Again

Hát, te nyersz megint,
te nyersz megint,
Itt állok megint,
"a lúzer"
És…