Meghalt Eddie Van Halen

65 éves korában meghalt Eddie Van Halen, a Van Halen együttes alapítója és gitárosa – írja a TMZ. A hírt fia, Wolfgang a Twitteren jelentette be. A zenész több mint 10 éve gégerákkal küzdött, öt évig Németországba járt sugárkezelésre. Az elmúlt 72 órában rengeteget romlott az állapota, az orvosai észrevették, hogy a tumor ráhúzódott az agysejtjeire és más szerveire.

A Santa Monica-i St. Jonhs kórházban hunyt el a családja körében. Sokáig rengeteget dohányzott, de szerinte a rákját nem az okozta, hanem egy fém pengető, amit több mint húsz éve sokszor tett a szájába.

A Van Halent 1972-ben alapította Eddie, a bátyja, Alex (dobos), Michael Anthony (basszusgitár) és David Lee Roth énekes Pasadenában. Az 1978-as Eruption című album jelentős részét Eddie írta, ezzel az albummal kerültek be a '80-as évek köztudatába. Itthon legtöbben talán a Jump című számáról ismeri a bandát. Popkulturális hatását jelzi, hogy Michael Jackson 1983-as slágerében, a Beat itben is az ő gitárszólója szerepelt, de gitározott és vokálozott a Queen-tag Brian May szólólemezén is. 

A Van Halen testvérek állandó pontot jelentettek a banda életében, sőt 2006 óta Wolfgang volt a banda basszusgitárosa. A Van Halen bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, 2012-ben pedig a Guitar World minden idők 100 legjobb gitárosának listáján az első helyre választották Eddie Van Halent.

- telex.hu -

Rockhírock

 • 2020, november 2

  Balázs Fecó családja nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője közölte a hírt, hogy 69 éves korában meghalt az énekes: „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt

 • 2020, november 2

  Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelynek életútösszegző mondanivalójának szomorú aktualitást ad Benkő László és Mihály Tamás múlt heti halála.

  "Ezt nagyon

 • 2020, november 2

  Omega Fan Club - Official:

  "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és

 • 2020, november 1

  Benkő László (1943-2020)
  "Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói

 • 2020, október 12

  Negyedszázad telt el azóta, hogy a legendás Queen együttes legutóbb a slágerlisták élén járt. Most a Live Around The World című koncertalbumukkal kerültek ismét az élre – ez az együttes

Oldalak