Meghalt Prince

Magyar idő szerint csütörtökön kora este érkezett a hír, hogy meghalt Prince. A popénekes 57 éves volt.
Több bulvárportál eleinte csak arról írt, hogy egy halottat találtak az énekes minnesotai otthonában. Később erősítették meg Prince halálhírét.

Az énekes egészsége, úgy tudni, nem volt rendben. Április 15-én a privát repülője kényszerleszállást hajtott végre Illionis államban, mert útközben rosszul lett. Egyes források szerint influenzás tünetekkel került kórházba, másnap azonban koncertet adott, és biztosította rajongóit, hogy jól van.

A TMZ celebportál szerint Prince holttestét helyi idő szerint csütörtökön kora reggel találták meg az otthonában. Több rajongója a helyszínre ment.

Prince 1958-ban született Minneapolisban, Prince Rogers Nelson néven. Főleg a nyolcvanas években vált igazi világsztárrá, olyan lemezeinek köszönhetően, mint  az 1999, a Purple Rain vagy Sign O' the Times. Az, hogy messze kiemelkedett kortársai közül, annak köszönhette, hogy innovatív módon ötvözte több évtized zenei hagyományait, a jazztől kezdve a funkon át az R&B-ig.

1993-tól 2000-ig egy szimbólumot használt neveként, így szakadt ela Warner Brothers  lemezkiadótól, amely nem biztosított számára teljes művészi szabadságot.

2004-ben választották be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, nemcsak a zenében, hanem társadalmi ügyekben végzett úttörő munkásságáért.

Nemrég derült ki, hogy az előadó önéletrajzán dolgozott. Könyve, mely a poptörténelem egyik legizgalmasabb önéletírása lehet, a kiadó, a Spiegel & Grau szerint „szokatlan és poétikus utazás lesz életén és kreatív munkásságán keresztül”. A családi életéről, személyes gyökereiről, s egynémely emblematikus dala történetéről is szóló kötet megjelenését 2017 őszére tervezték, de a halálhír miatt lehet előrébb hozzák a kiadást.

Prince 2011-ben járt a Szigeten, akkori fellépése óriási szenzációt jelentett, hiszen a fesztivál történetének legdrágább fellépője volt.
Négyszer tapsolták vissza az ikont, aki két és fél órás koncertet adott a budapesti közönségnek.
R.I.P.

Rockhírock

  • 2021, február 19

    Fülbe mászó dallamvilág kemény ritmus, megjelent a zenekar új klipje:

    "Elérkezett az idő, hogy nyilvánosságra hozzuk pályafutásunk legrendhagyóbb körülmények között készült és megjelenő lemezének első

  • 2021, február 17

    Néhány hónappal ezelőtt interjút készítettem Paul McCartney-val, aki elmondta, hogy kerüli a róla, vagy a Beatles-ről szóló könyveket, mivel előfordulnak bennük apróságok rosszul leírva, ami irritálja.

Égben lebegők

Brunner Győző a hatvanas években az egyik legnépszerűbb magyar beatzenekar, a Metro dobosaként lett ismert.
A zenekarban 1965-től játszott egészen az évtized végéig, majd külföldi vendéglátózás után a Radics Bélát, Som Lajost és Balázs Fecót is felvonultató szupergrupban, a Taurusban dobolt, melynek teljes neve Taurus EX-T 25 75 82 volt, és a zenekarvezető Brunner telefonszámát is tartalmazta. ...

Hilton Valentine játszotta fel a rocktörténet egyik legismertebb dalnyitányát (minden kezdő gitáros először megtanult intróját) a The House of The Rising Sun elején. 77 éves volt.

Valentine alapítója és gitárosa volt az Animals együttesnek, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja.

A halálhírét a zenekar kiadója, az ABKCO Music is megerősítette. "Mélyen együtt érzünk Valentine családjával...

A Liszt Ferenc díjas zenész, a Bergendy-együttes alapítója és vezetője 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

Az Iskolatáska című dalt jóformán minden magyar hallotta már százszor, fülbemászó melódiája miatt rendszeresen játsszák a rádiók, de a zenekarvezető Bergendy István blődnek tartotta.

„A hatvanas években felemás helyzetben voltunk. Igaz, show nélkül,...