HIT együttes

A HIT 1979-ben alakult az Orient zenekarból. Az alapfelállás Tihanyi Gábor "Tánci” gitáros, Pozsonyi Tibor "Finki” dobos, Füchsel Tibor "Füxi” billentyűs, Tóháty László "Puttony", Babári József  "Mr. Basary" és Nagy Oszkár basszusgitáros voltak. 

Nagy Oszkár és Puttony hamarosan kilépett az együttesből, Füchsel Tibor pedig bevonult katonai szolgálatra.

1980 elején a Karthago és a Pesti Műsor közös szervezésében tehetségkutató verseny indult a Metro Klubban, melynek döntőjére a Budai Ifjúsági Parkban került sor, és melyen az újjáalakult HIT is részt vett. Az azóta klasszikussá vált  "A vén csavargó halála" című dalukkal ugyan helyezést nem értek el, de a szerzemény megjelenhetett egy kislemez egyik oldalán, ezzel a banda országos ismertségre tett szert. 
Hamarosan csatlakozott a régi zenésztárs, Füxi is billentyűs hangszereken, majd a Huragan együttesből Talabér László basszusgitáros igazolt át.

Az országos siker hírére Puttony is visszakéredzkedett a zenekarba, így az 1981-es év felállása lett a HIT klasszikus tagsága. Ekkor a HIT Dél-Pest legjobb rockegyüttesének számított, klubjuk volt a Táncsics Mihály Művelődési Házban, gyakran léptek fel a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban és a Csepeli Ifjúsági Parkban. 1981 nyarán Puttony elhagyta az országot, ezzel a zenekart is. 1982 tavaszán felmerült, hogy Vikidál Gyula is csatlakozik az együtteshez, ám ebből egy közös próbán kívül nem lett további együttműködés.

1982-ben a HIT a klasszikus hard rock stílusjegyeket maga mögött hagyva a heavy metállal próbálkozott, ezzel egyike lett a műfaj ekkor még kevés számú hazai úttörőinek. A stílusváltás jegyében készült el ebben az évben első önálló kislemezük, rajta az Üveghegy című dalukkal. 
Nagylemez felvételére csak 1984-ben nyílt lehetőségük, de ehhez nagyon komoly kompromisszumot kellett kötniük. Kirúgták a zenekarból Mr. Basaryt, helyére Bodnár Attila került, már vele vették fel az Oké! című nagylemezüket, mellyel egyensúlyozni próbáltak a rock- és popzene határmezsgyéjén, sikertelenül.

1985-ben a nyugati vendéglátóiparba távoztak, énekesük és billentyűsük pedig újra Mr. Basary lett. A kilencvenes évektől eleinte csak egy-egy alkalommal, majd kisebb-nagyobb megszakításokkal, de tulajdonképpen folyamatosan koncerteztek különböző felállásokban, illetve Finki és Füxi megalapítottak HitRock néven egy Pink Floyd tribute-zenekart is.
2004-től a HitRock és Pink Floyd tribute műsor elvált egymástól.  Azóta a saját szerzemények előadása és a Hungarian Pink Floyd Show - egymástól függetlenül, két külön formációban üzemel. 

A zenekar HitRock néven a mai napig működik.

2015, július 22

The Doors

1965-ben Los Angelesben alakult meg, az akkori fiatalságra (és talán nem túlzás - a későbbi rocknemzedékre) az egyik legnagyobb hatással lévő…

2021, február 20

A "szürke eminenciások" szupercsapata volt a Nonstop, amelyben az évek során új arcok tucatjait fedezhették volna fel a tehetségkutatók és a jó zenészekre vadászó producerek, üzletemberek…

2015, április 16

Kiss - Shout It Out Loud

Nos, az éj leszállt
és akarsz egy kis mókát
Gondolod sikerülni fog?
(szerintem sikerülni fog)…

2015, július 22

The Eagles

Amerikai country-rock és folk-rock együttes. A csapat 1971-ben alakult Los Angeles-ben. Öt No.1 kislemezzel és négy No.1 albummal koruk egyik…