HIT együttes

A HIT 1979-ben alakult az Orient zenekarból. Az alapfelállás Tihanyi Gábor "Tánci” gitáros, Pozsonyi Tibor "Finki” dobos, Füchsel Tibor "Füxi” billentyűs, Tóháty László "Puttony", Babári József  "Mr. Basary" és Nagy Oszkár basszusgitáros voltak. 

Nagy Oszkár és Puttony hamarosan kilépett az együttesből, Füchsel Tibor pedig bevonult katonai szolgálatra.

1980 elején a Karthago és a Pesti Műsor közös szervezésében tehetségkutató verseny indult a Metro Klubban, melynek döntőjére a Budai Ifjúsági Parkban került sor, és melyen az újjáalakult HIT is részt vett. Az azóta klasszikussá vált  "A vén csavargó halála" című dalukkal ugyan helyezést nem értek el, de a szerzemény megjelenhetett egy kislemez egyik oldalán, ezzel a banda országos ismertségre tett szert. 
Hamarosan csatlakozott a régi zenésztárs, Füxi is billentyűs hangszereken, majd a Huragan együttesből Talabér László basszusgitáros igazolt át.

Az országos siker hírére Puttony is visszakéredzkedett a zenekarba, így az 1981-es év felállása lett a HIT klasszikus tagsága. Ekkor a HIT Dél-Pest legjobb rockegyüttesének számított, klubjuk volt a Táncsics Mihály Művelődési Házban, gyakran léptek fel a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban és a Csepeli Ifjúsági Parkban. 1981 nyarán Puttony elhagyta az országot, ezzel a zenekart is. 1982 tavaszán felmerült, hogy Vikidál Gyula is csatlakozik az együtteshez, ám ebből egy közös próbán kívül nem lett további együttműködés.

1982-ben a HIT a klasszikus hard rock stílusjegyeket maga mögött hagyva a heavy metállal próbálkozott, ezzel egyike lett a műfaj ekkor még kevés számú hazai úttörőinek. A stílusváltás jegyében készült el ebben az évben első önálló kislemezük, rajta az Üveghegy című dalukkal. 
Nagylemez felvételére csak 1984-ben nyílt lehetőségük, de ehhez nagyon komoly kompromisszumot kellett kötniük. Kirúgták a zenekarból Mr. Basaryt, helyére Bodnár Attila került, már vele vették fel az Oké! című nagylemezüket, mellyel egyensúlyozni próbáltak a rock- és popzene határmezsgyéjén, sikertelenül.

1985-ben a nyugati vendéglátóiparba távoztak, énekesük és billentyűsük pedig újra Mr. Basary lett. A kilencvenes évektől eleinte csak egy-egy alkalommal, majd kisebb-nagyobb megszakításokkal, de tulajdonképpen folyamatosan koncerteztek különböző felállásokban, illetve Finki és Füxi megalapítottak HitRock néven egy Pink Floyd tribute-zenekart is.
2004-től a HitRock és Pink Floyd tribute műsor elvált egymástól.  Azóta a saját szerzemények előadása és a Hungarian Pink Floyd Show - egymástól függetlenül, két külön formációban üzemel. 

A zenekar HitRock néven a mai napig működik.

Rockhírock

 • 2021, május 9 -

  Az  Egyesült Államok kormánya évtizedeken át nyilvántartott egy dossziét a Cobain halálával kapcsolatos összeesküvés-elméletekről. Az alábbiakat tartalmazzák a most nyilvánosságra hozott dokumentumok

  Az elmúlt hónapban Kurt Cobain és a Nirvana újra a címlapokra került. Április 5-én volt Cobain halálának 27. évfordulója, piacra került egy anyag Cobain utolsó fotózásáról, és a Nirvana-t, mint együttest...

 • 2021, május 5 -

  Noddy Holder a 70-es évek egyik arca volt. A Slade frontembere ma őszintén beszél az akkori szép emlékeiről és a rossz dolgokról is.

  Bár Noddy Holder 1992-ben kilépett a Slade-ből, továbbra is ő a legnagyobb vonzereje. A  frontember egy olyan zenekar szinonimája, amely 1973-ban már olyan nagyhírű volt, mint a Beatles.

  Érdekes tehát, hogy az egyetlen dolog, amiről nem beszélünk a legvégéig, az a Cum On...

Égben lebegők

Ismét egy legendával lettünk szegényebbek. Elhunyt Papp Imre, Mityó, a Gemini együttes frontembere.
A hírt unokatestvére Iványi Gábor osztotta meg facebook oldalán

"Vándorlás a hosszú úton,
vándorlás, ameddig bírom...
Nem bírta tovább.
Tudatom mindenkivel, aki ismerte és szerette, hogy...

Életének 73. évében elhunyt Dinnyés József zeneszerző, énekes-gitáros – közölte a hírt közösségi oldalán testvére, Dinnyés Ágnes.

A bejegyzés szerint Dinnyés Józsefet hétfőn érte a halál.

Dinnyés József 1948. augusztus 4-én született Szegeden. 1963-ban kezdett énekelni, 1966-ban alapító...

Brunner Győző a hatvanas években az egyik legnépszerűbb magyar beatzenekar, a Metro dobosaként lett ismert.
A zenekarban 1965-től játszott egészen az évtized végéig, majd külföldi vendéglátózás után a Radics Bélát, Som Lajost és Balázs Fecót is felvonultató szupergrupban, a Taurusban dobolt, melynek teljes neve Taurus EX-T 25 75 82 volt, és a zenekarvezető Brunner telefonszámát is tartalmazta. 
A rövid...