Prognózis

Vörös István katonaideje alatt, 1979-ben szervezte meg a Hadirock együttest, melynek második felállásában már Kormos Gáborral és Klemm Ervinnel is együtt zenélt a későbbi Prognózisból.

Leszerelésük után, 1981-ben alapították meg a Prognózist, melyhez csatlakozott Jankai Béla és Bártfai György. Ezzel létrejött a Prognózis klasszikus felállása, mely tartósnak bizonyult: egészen 1987-ig, a zenekar megszűnéséig működtek ebben az összeállításban. 
Egy hónappal megalakulásuk után megnyerték a Rock Reflektor című tehetségkutató versenyt, majd Dorogon, az első jelentős magyar rockfesztiválon koncerteztek, több tízezer ember előtt.

1982-ben megjelent a Hajsza közben / Nyári éjszakák című kislemez. A címadó dal után a zenekar stílusát hajsza-rockként is emlegették, egyes újságírók viszont az "állami új hullám" képviselőiként hivatkoztak - a korszak több zenekarához hasonlóan - a Prognózisra. Ez utóbbi meghatározás egyrészt arra utalt, hogy a zenekar lemezkiadási lehetőséget kapott az akkor monopol helyzetben lévő lemezgyártól. A megnevezés másrészt abból adódott, hogy itthon a new wave stílust szinte az összes, ebben az időszakban alakuló együttessel azonosították. 
Megjelenése után a Hajsza közben heteken keresztül vezette a Magyar Rádió és a Magyar Ifjúság című lap közös slágerlistáját.

1984-ben megjelent első nagylemezük az Előjelek. A lemezre felkerült az együttest korábban megismertető Hajsza közben is, de lemaradt róla a Nyári éjszakák című dal. 1986-ban jelent meg második és egyben utolsó nagylemezük, a Tele van a város szerelemmel. Az öttagú zenekar állandó közreműködője volt Radul Zoltán altszaxofonon.

Ebben a korszakban olyan Magyarországon fellépő világsztárok előtt koncerteztek, mint Tina Turner és Alvin Lee. Részt vettek a korszak jelentős rockfesztiváljain, valamint az 1980-as években megrendezett segélykoncerteken is. Az Élő segély Afrikáért elnevezésű koncert első napján három dalukat adták elő (Szerelem szabadon, Tele van a város szerelemmel, Hajsza közben), a kezdeményezés nagylemezén pedig az Eltékozolt századok című dallal szerepeltek.

1987-es feloszlásukig folyamatosan koncerteztek a Budai Ifjúsági Parkban, majd később a Petőfi Csarnokban is. 1987-ben Vörös István és Jankai Béla új társakkal, Piknik Club néven adták ki, könnyedebb hangvételű, azonos című új albumukat. Ezzel a zenekarral 1988 őszén Kárpát-Ukrajnában turnéztak.

A Hungaroton 1994-ben adta ki azt a válogatásalbumot, mely a Prognózis két lemezéről és a Piknik Club albumról gyűjtötte össze a legismertebb slágereket. A válogatásra felkerült a korábban csak kislemezen megjelent Nyári éjszakák című dal is, valamint az addig kiadatlan Szeretni kéne.

A rövid életű Piknik Club után Jankai Béla és Vörös István útjai is elváltak. Jankai stúdióvezetőként, televíziós programigazgatóként és zeneszerzőként is tevékenykedett a következő időszakban. A basszusgitáros Kormos Gábor "Cirmos Kormos" néven, mulatós zenét játszva kezdett koncertezni.

Vörös István 1989-től szólókarrierbe kezdett, 1991-től pedig összeállt a Vörös István és a Prognózis, mely a koncerteken és a lemezeken kísérte az énekest. Ezt az időszakot azonban már nem számítják bele a Prognózis zenekar működésébe. Az énekes-dalszerző erről úgy nyilatkozott, hogy "...az már csak a nevében volt Prognózis, lényegében az én szóló produkcióm volt, Vörös István és a Prognózis néven."
Vörös István már ekkor is egyedül jegyezte az új dalok szövegét és zenéjét, az évek során pedig a Prognózisra utaló kiegészítés is eltűnt a zenekar elnevezéséből. 1999 után a Prognózis névvel már csak a jubileumi koncerteken találkozhatott a közönség, a klasszikus felállású együttes évfordulói alkalmával.

Az első nagyszabású jubileumi koncertre 2001. október 6-án került sor, a Petőfi Csarnokban. Ezen az estén három Prognózis-tag - Vörös, Jankai és Klemm - mellé Jülek Tamás (gitár, vokál), Pálmai Zoltán (dob), Solti Ferenc (basszusgitár) és Kaposvölgyi József "Golyó" (billentyű, vokál) csatlakozott. A megalakulás 20. évfordulója alkalmából megtartott koncertről CD és DVD is készült.

A következő közös koncertre 2007. február 24-én került sor, szintén a Petőfi Csarnokban, a több mint öt évvel ezelőtti fellépéssel megegyező felállásban.

Máig utolsó hivatalos koncertjét 30. születésnapján adta a Prognózis (2011. április 30-án, a SYMA Csarnokban). Jankai, Vörös és Klemm - a korábbi jubileumi koncertekhez hasonlóan - a doboknál ezúttal is Pálmai Zoltánnal, gitáron Jülek Tamással, basszusgitáron pedig Solti Ferenc "Franky"-vel egészültek ki, de rajtuk kívül billentyűsként Tót Attila, énekesként pedig Szalóki Anett is segítette a zenekart közreműködőként.

2017-ben, Jankai Béla 55. születésnapi koncertjén, a Barba Negra Music Clubban egy blokk erejéig újra egy színpadra állt Jankai Béla, Vörös István és Klemm Ervin. A triót a doboknál Jankai Valentin, basszusgitáron Jankai Sebastian, a billentyűknél Tót Attila, gitáron pedig Szűcs János egészítette ki. Amikor a koncert végén a három egykori Prognózis-tag a zenekar nevével ellátott pólóban állt a színpadon, Jankai Béla úgy fogalmazott: "talán utoljára viseljük ezt a pólót", ami alapján kétségessé vált, hogy a közönség láthatja-e még valaha a Prognózis együttes eredeti tagjait közösen koncertezni.

2021, február 19

Fülbe mászó dallamvilág kemény ritmus, megjelent a zenekar új klipje:
"Elérkezett az idő, hogy nyilvánosságra hozzuk pályafutásunk legrendhagyóbb körülmények között…

2015, április 25

Led Zeppelin - Over the Hills and Far Away

Drága hölgyemény,
szerelmed tüzét kérem én,
oh, mely talán túl…

2017, december 6

A Generál és a Piramis egykori énekese a kilencvenes években nem igazán adott önálló koncerteket és a nyilvánosságot is inkább kerülte. 
Kivétel ez a koncert volt, amely az…

2021, augusztus

A  ZZ Top gitártechnikusa, Elwood Francis basszerozott Dusty Hill helyén az alabamai Tuscaloosában. A zenekar először adott koncertet Dustí Hill  múlt heti halála óta. A zenekar…