Elhunyt a Lynyrd Skynyrd zenekar legendás gitárosa

Rossington halálának okát egyelőre nem közölték. Az együttes közösségi oldalán búcsúzott a Lynyrd Skynyrd legendás gitárostól.

"Mély együttérzéssel és szomorúsággal tudatjuk, hogy a mai napon elvesztettük testvérünket, barátunkat, családtagunkat, dalszerzőnket és gitárosunkat, Gary Rossingtont. Gary már Skynyrd testvéreivel és a családjával van a mennyországban, és csodálatosan játszik, ahogy mindig is." – írta a zenekar a Facebook oldalán.
A Rolling Stone magazin szerint Rossington többször is kicselezte a halált, amikor 1976-ban nekihajtott egy fának autójával, majd amikor 1977-ben csodával határos módon túlélte azt a repülőgép-katasztrófát, amelyben szinte a zenekar minden tagja életét vesztette. A gitáros az elmúlt két évtizedben folyamatosan egészségügyi problémákkal küzdött, 2003-ban ötszörös bypassműtéten esett át, 2015-ben pedig súlyos szívrohamot kapott és jó néhány szívműtétet hajtottak végre rajta, mindezek ellenére a zenekar aktív tagja maradt.

Rossingtont és a zenekar többi tagját a baseball hozta össze, de a Lynyrd Skynyrd gyökerei 1964-ig nyúlnak vissza, amikor három jacksonville-i tinédzser életre hívta a Noble Five nevű formációt, amelyből hat évvel később lett Lynyrd Skynyrd. A fura elnevezés megfejtése egy középiskolai tornatanár, bizonyos Leonard Skinner, aki hadjáratot folytatott a hosszú hajú diákok ellen, emiatt maradt ki egy floridai intézményből Rossington.
A banda 1973-ban megjelent első albuma, a Pronounced Leh-nerd Skin-nerd rögtön a southern rock alapvetései közé helyezte a héttagú együttest, amely háromgitáros felállásában és szövegvilágában is a déli, konzervatívnak nevezhető vonalat erősítette. Egy évvel később megírták a Sweet Home Alabamát. Az azóta klasszikussá nemesedett kislemezből több mint hárommillió példány kelt el.

Az addig sikert sikerre halmozó Lynyrd Skynyrd 1977-ben összeomlott: egy repülőgép-katasztrófa következtében meghalt Ronnie Van Zant énekes, Steve Gaines gitáros, Cassie Gaines vokálos, valamint Dean Kilpatrick turnémenedzser-asszisztens. A zenekar akkor feloszlott, és tíz éven át nem létezett, aztán 1987-ben ismét összeállt és azóta is aktív volt.
A tragédiák sora azonban nem ért véget. 2001 júliusában egy jacksonville-i szállodai szobában holtan találták Leon Wilkeson basszusgitárost. A helyére érkezett Ean Evans, aki 2009-ben rákban hunyt el. A szintén alapító tag Robert Burns dobos 2015. április 3-án autóbalesetben vesztette életét.

A  zenekar júliusban indult volna új turnéra.

2015, április 8

Jimi Hendrix - Burning of The Midnight Lamp

A reggel halott
És a nap is holt
Nincs ki

2015, március 29

Cutting Crew - Just Died in Your Arms Tonight

Ó Én,
én csak meghaltam a karjaidban éjjel
Ennyit akartam neked…

2019, október 5

A Beatles albumának új kiadásán az eredeti dalok mellett eddig nem hallott felvételek is szerepelnek. Megjelenése után 50 évvel ismét visszatért a slágerlista élére a Beatles…

2015, december 3

Evanescence - Other Side

Tegyél teljessé újra
Nyisd ki a szemed!
Kigúnyoltak
a hazugságaid árnyékai
Hidegség…